Παράλιο Άστρος: Εθελοντές καθάρισαν από την ακτή «Πόρτες» έως την «Καλλιστώ» (pics,vid)

Παράλιο Άστρος: Εθελοντές καθάρισαν από την ακτή «Πόρτες» έως την «Καλλιστώ» (pics,vid)

Ιούνιος 05, 2021 - 16:21
1 σχόλια

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας και η εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 εθελοντικό καθαρισμό της παράκτιας περιοχής από τη θέση «Πόρτες» Μελιγούς έως την ακτή «Καλλιστώ» Παραλίου Άστρους.

Το σύνθημα του εθελοντικού καθαρισμού ήταν «Άφησε το αποτύπωμά σου και  εσύ!!!» και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πήγε να βοηθήσει στον καθαρισμό.

Ο καθαρισμός είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχευε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα.

Ο κ. Γκαύρος και η κα. Τσιούλου από την εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas» μίλησαν για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα μέσα σε ένα βράδυ, θέλοντας να υπάρξει μία εθελοντική ομάδα ανοιχτή προς όλους που  να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και στην αρωγή οποιουδήποτε φορέα, την στήριξη ιδιωτών αλλά και τη βοήθεια του Δήμου, για να πρασινίσει η Κυνουρία.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πράσινου Δ. Κατσής τόνισε ότι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι στον Δήμο κάτι αλλάζει.

Αλλάζουμε νοοτροπία, ο πολιτισμός της καθημερινότητας γίνεται πράξη και είμαι περήφανος

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει τέτοιου είδους δράσεις για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για έναν όμορφο, ασφαλή και πεντακάθαρο Δήμο.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλης έδωσε συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas», ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι βοήθησαν αρκετά άτομα και έτσι δημιουργείται μία βάση για είναι πιο αποτελεσματικοί στο μέλλον.

Πρέπει όλοι να βοηθάμε και εμείς που χρησιμοποιούμε τις παραλίες μας να προσέχουμε να μην πετάμε τα σκουπίδια εκεί

Κοινό ρεπορτάζ Arcadiaportal.gr - Astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadiaportal.gr Εθελοντικός καθαρισμός ακτής στο Παράλιο Άστρος


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.