Π. Νίκας: Το σύστημα Σαμαρά και οικονομικά συμφέροντα με πολέμησαν επί τρία χρόνια (vid)

Π. Νίκας: Το σύστημα Σαμαρά και οικονομικά συμφέροντα με πολέμησαν επί τρία χρόνια (vid)

Ιανουάριος 23, 2024 - 15:47
13 σχόλια

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας προχώρησε ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στον πόλεμο που, όπως είπε, δέχθηκε επί τρία χρόνια από το «σύστημα Σαμαρά», έναν πόλεμο που στηριζόταν σε οικονομικά συμφέροντα. Ακόμα, αναφέρθηκε στον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση που τον πολεμούσε «για τρία ολόκληρα χρόνια», όπως υπογράμμισε, στο γεγονός ότι ο  κ. Βλάσης προοριζόταν για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στο «κόμμα μέσα στο κόμμα» της Νέας Δημοκρατίας που λειτούργησε παρασκηνιακά.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίκας στη συνέντευξή του, «οικονομικοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην Περιφέρεια». Ο ίδιος αναφέρει ότι το 2022 είχε επισκεφθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του είχε ζητήσει να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, ακριβώς επειδή υφίστατο «έναν πόλεμο από την ομάδα Σαμαρά, συγκεκριμένα από τον κύριο Βλάση για τρία ολόκληρα χρόνια». Ο πόλεμος αυτός, σύμφωνα με τον τέως περιφερειάρχη,στηριζόταν σε συμφέροντα οικονομικής φύσεως, όπως είναι η ενέργεια.

«Το 2022, λοιπόν, απηυδησμένος και από την πίεση που υφιστάμην, και η πίεση δεν ήταν μόνο από ένα βουλευτή, ήταν από έναν κομματικό μηχανισμό, στον βαθμό που επηρεαζόταν από την ομάδα Σαμαρά, με οδήγησαν να πάω στον Πρωθυπουργό και να του πω αυτό το οποίο αισθανόμουν για την επόμενη περίοδο. Μου ζήτησε μάλιστα να του προτείνω και όνομα αντικαταστάτη και του πρότεινα μέσα από τον αυτοδιοικητικό χώρο στον οποίον λειτουργούσα. Η πρότασή μου είχε αξιολογικά χαρακτηριστικά. Επανήλθα στις εκλογές, λέγοντας ότι θα κατέβω γιατί ποτέ δεν περίμενα υποψήφιο προερχόμενο από την ομάδα εκείνη η οποία με πολέμησε με τέτοιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το γιατί δεν ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης ο κ. Βλάσης στις εκλογές, ο κ. Νίκας είπε ότι αυτό «αξίζει μια έρευνα». Ο ίδιος θεωρεί ότι οικονομικά συμφέροντα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Πελοποννήσου.

«Η επιλογή ήταν, όπως με διαβεβαίωναν και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών, ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας, στέλεχος παλαιό της Πολιτικής Άνοιξης. Δεκάδες τέτοια στελέχη είναι διασκορπισμένα και έχουν ένα μέρος του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή. Επί τρία χρόνια εκινείτο σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος οργάνωνε τις εκδηλώσεις τις σχετικές με το φυσικό αέριο. Ψάξτε τις εφημερίδες, όταν γίνονταν αυτές εκδηλώσεις, να δείτε ποιοι συμμετείχαν. Και ενώ ήταν πάρα πολύ κοντά η ανακοίνωσή του, δεν έγινε».

Ερωτηθείς για το αν η στάση του ίδιου προσωπικά έπαιξε κάποιο ρόλο στη μη υποψηφιότητα του Κώστα Βλάση, ο κ. Νίκας απάντησε ότι το τέλος του «ήταν προαποφασισμένο», και αναφέρθηκε στο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας.

Video: 

Συνέντευξη του τέως περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην "E" (Μέρος Α')


13 Σχόλια

Κάτσε ρε , εσένα δεν υποστήριξε ο Σαμαράς για να γίνεις περιφερειάρχης ; Εσένα δεν υποστήριζε τόσα χρόνια για να γίνεις δήμαρχος ; Στο κάτω κάτω ας κατέβαινες υποψήφιος ως ανεξάρτητος. Ότι και να πεις τώρα ( σωστά ή λάθος) , δεν έχει πια νόημα.

Νωρίς το θυμήθηκες να τους τα σούρεις μπάρμπα. Τέσσερα χρόνια μια χαρά είχες θρονιαστεί στην καρεκλίτσα και δεν έβγαζες άχνα και παίζατε όλοι τις κουμπάρες. Όταν όμως σε πέταξαν κανονικά και με το νόμο σαν στυμμένη λεμονόκουπα οι αρχιπροδότες του κόμματός σου, τότε θυμήθηκες ότι σου έκανε πόλεμο το σύστημα Σαμαρά και ο Βλάσης. Νωρίτερα δεν τό' βλεπες και σού' φταιγε ο Τατούλης

Η δικαιοσύνη ακούει;;;;;;;;;;;; εδώ γίνεται από τον πρώην περιφερειάρχη μια σοβαρή καταγγελία αλλά είναι απλα Τρίτη , όλα τελειααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΗΣΟΥΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ.

θα πρέπει να ντρέπεσαι κρίμα που είσαι και δάσκαλος. Όταν εσύ κούναγες το χέρι στους ΑΡΚΑΔΕΣ δεν σκέφτηκες οτι η καρέκλα σου κάποτε θα λήξει; ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ σου λέει κάτι; άντε γεια...............

Όταν ο Σαμαράς σε έφερνε από το χέρι για να διώξει τον προηγούμενο ήταν καλός. Όταν έφερε τον Πτωχό για να διώξει εσένα έγινε κακός. Κάρμα το λένε, ότι δίνεις παίρνεις. Δεν φανταζόσουν ότι θα έρθει και η σειρά σου, προηγούμενε; "Τους είπα να βρουν άλλον" ναι, γι' αυτό ανακοίνωσες την υποψήφιότητά σου μόνος σου, μήπως έρθουν προ τετελεσμένου αλλά δεν τσίμπησαν γμτ. Όχι απλά ήθελες να μείνεις Περιφερειάρχης, αν σου το επέτρεπαν μέχρι τα 90 θα ήσουν στην καρέκλα. Κάθισε τώρα και κλαψούρισε στις συνεντεύξεις για το πόσο σε πολέμησαν, αθώο μου παιδί.

Άσε μας ρε μπαρμπα Νικά παρέδωσες την περιφέρεια στον Σαμάρα και τώρα ψάχνεις άλλοθι…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.