Oμιλία Ρωμανιά για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις στην Τρίπολη (pics,vid)

Oμιλία Ρωμανιά για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 14, 2015 - 20:14
2 σχόλια

O Γιώργος Ρωμανιάς πρώην γεν. γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, βρέθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στην Τρίπολη όπου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Οι προωθούμενες αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις μετά την συμφωνία του 3ου μνημονίου» την οποία συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αρκαδίας, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αρκαδίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ – Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Αρκαδίας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Παράρτημα Αρκαδίας.

Λίγο πριν από τη 45λεπτη ομιλία του, ο κ. Ρωμανίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την οποία και συντόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς, ο οποίος και ευχαρίστησε τον πρώην γενικό γραμματέα για την παρουσία του.
Ο κ. Ρωμανίας ως στόχο είχε να κάνει μια σκιαγράφηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, όπως διαμορφώνεται τη δεδομένη στιγμή, και να αναλύσει τις επιλογές οι οποίες ανοίγονται για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα αυτό που γίνεται στην κυβέρνηση. Οι προϋποθέσεις πολύ δυσμενείς. Υπάρχουν τρία κύματα αλλαγών τα οποία, όπως δείχνουν, διαμορφώνονται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην ομιλία του μίλησε για τον νόμο 4336 ο οποίος ήδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και ο οποίος προβλέπει συγκριμένες παρεμβάσεις που πλήττουν του πολίτες. 
Θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις που δεν έχουν εξειδικευθεί, ενώ το τρίτο πακέτο έχει να κάνει με τη ρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης το οποίο εισηγήθηκε ο υπουργός.

Έπειτα ο κ. Ρωμανίας απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων τα οποία είχαν να κάνουν με την αστάθεια του συνταξιοδοτικού συστήματος και με όλες τις ραγδαίες αλλαγές που έπονται, αλλά και για το ποιες οι ανησυχίες των μελλοντικών συνταξιούχων. Επίσης, ο κ. Ρωμανίας αναφέρθηκε και στους νέους οι οποίοι, όπως έχει διαπιστώσει, είναι απογοητευμένοι με τα πολιτικά πράγματα και δεν παρακολουθούν τέτοιου είδους συζητήσεις καθώς έχουν την εντύπωση ότι η σύνταξη είναι κάτι που δεν τους αφορά.

Οι ανησυχίες των πολιτών έχουν να κάνουν με το ποσόν των συντάξεων που θα παίρνουν και ο κ. Ρωμανίας επισημαίνει ότι υπάρχει η άποψη «ο καθένας μας πρέπει να μένει εν υπηρεσία όσα περισσότερα χρόνια γίνεται», διότι οι συντάξεις είναι τσεκουρωμένες, και οι συντάξεις που μπαίνουν στο ταμείο τους δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και είναι κατά πολύ κομμένες, καθώς από εκεί πληρώνονται οι δανειστές.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Oμιλία Ρωμανιά για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Βασανισμένα πρόσωπα, μετά απο τόσα χρόνια αγωνίας: θα μπει πελάτη στο μαγαζ; θα πουλήσω τίποτα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.