Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Μάρτιος 22, 2024 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό τριήμερο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Παρασκευή 22 Μαρτίου

«Ελληνική Επανάσταση... Θέατρο Πολέμου “Αρκαδία” 1821-1828» στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Στον Ταΰγετο εξορμά ο ΣΑΟΟ

Σάββατο 23 Μαρτίου

Η «2η Αναβίωση των Δεληγιαννείων» στα Λαγκάδια το Σάββατο

Η εορτή των κυνηγών Αγίων Θεοδώρων στην Τρίπολη

Αφιέρωμα στη συμβολή του Πραστού και των Τσακώνων Αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821

Αναπαράσταση πολιορκίας κάστρου Καρύταινας

H κωμωδία «Λόγω φάτσας» έρχεται στην Τρίπολη

Κυριακή 24 Μαρτίου

Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Τρίπολη

Σκοπευτικοί αγώνες στην Τρίπολη

Δωρεάν Παιδική Θεατρική Παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Μία πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΤ

«Τσάκωνες και Κυνουριάτες Αγωνιστές του 1821» από το Αρχείον της Τσακωνιάς

Η 8η Λαμπαδηφορία Βυτίνας

Aναβίωση του εθίμου των Λαμπαδηδρομιών στη Δημητσάνα

Χοροεσπερίδα με τον Πέτρο Ιακωβίδη διοργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας

Δευτέρα 25η Μαρτίου

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Μεγαλόπολη

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Νότια Κυνουρία

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στον Τυρό

Πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Γορτυνία

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη - Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση

Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τρίπολης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Η θεατρική παράσταση «Αι γενεαί πάσαι... Νικηταράς!» στην Τρίπολη την 25η Μαρτίου

Κινηματογράφος

ΜΙΝΟΡΕ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 22/03 έως και 27/03 στις 22:30 (εκτός Τρίτης 26/03)

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Ηθοποιοί: Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Davide Tucci, Απόλλων Μπόλλας, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα, Μελέτης Γεωργιάδης, Igor Gorewicz, Ελευθερία Κόμη, Constantin Symsiris, Μάκης Παπαδημητράτος, Έφη Παπαθεοδώρου, Χρήστος Κάλοου

Διάρκεια: 111 λεπτά

Μια καυτή, καλοκαιρινή νύχτα, σε μια παραλία της Ελλάδας που είναι γεμάτη κόσμο που απολαμβάνει μουσική, φαγητό και χορούς, μια ομίχλη καλύπτει την περιοχή και παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ άλλους τους παρασύρουν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη που αναζητά τον αλλοπρόσαλλο Έλληνα πατέρα του, μια σερβιτόρα, έναν bodybuilder, τη γιαγιά τους, μερικούς ντόπιους εγκληματίες και έναν απέθαντο ιερέα και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς.

Δείτε το όλο  το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

 

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός, που ρέει κοντά στον οικισμό.

Η Δημητσάνα γνώρισε μεγάλη ακμή κυρίως από τον 17ο και ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι κάτοικοι ασχολήθηκαν με το εμπόριο και τη μεταλλοτεχνία και η οικονομική άνθηση έφερε και την πνευματική ακμή της πόλης με την περίφημη Ελληνική Σχολή, ενώ παράλληλα έγινε διάσημη για τις εγκαταστάσεις υδροκίνησης που λειτουργούσαν αλευρόμυλους, νεροτριβές, βυρσοδεψία αλλά κυρίως μπαρουτόμυλους και πήρε το προσωνύμιο το «οπλοστάσιο του Αγώνα» του 1821. Σήμερα η Δημητσάνα με το πλούσιο παρελθόν, τα μνημεία και τα αρχαιολογικά και προβιομηχανικά αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές, τις κομψές εκκλησιές, τα εντυπωσιακά φημισμένα μοναστήρια και τα ονομαστά χωριά τριγύρω αποτελεί από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αρκαδίας.

Η Δημητσάνα, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια της και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός που ρέει κοντά στον οικισμό.

Η Δημητσάνα βρίσκεται σχεδόν 1 χλμ. πάνω από τον Λούσιο ποταμό, που στην περιοχή έχει αφενός μια άγρια παρθένα ομορφιά με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, παλιές βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονταν τη δύναμη των νερών και, αφετέρου στο φαράγγι του υπάρχουν μονές, ασκηταριά και ερημητήρια που αναπτύχθηκαν κυρίως στα μεταβυζαντινά χρόνια. Όλες αυτές οι ομορφιές είναι προσβάσιμες με μονοπάτια παλιά αλλά και καινούργια, που διευκολύνουν τους πεζοπόρους.

Ο παραδοσιακός, πέτρινος οικισμός της Δημητσάνας γοητεύει με την άρτια υποδομή του –καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες–, με τα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, κρέας, μέλι, ζυμαρικά), με τα κτίρια-μνημεία του πλούσιου οικονομικά και πνευματικά παρελθόντος του αλλά και με τα μουσεία και τις δυνατότητες περιπατητικών εκδρομών στον περιβάλλοντα χώρο.

Η περιήγηση στην πόλη της Δημητσάνας επιτρέπει στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά κομψές εκκλησίες (Αγίας Κυριακής, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Χαραλάμπους, Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κ.ά.) και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Τα παλιά αρχοντικά, μεταξύ των οποίων το μοναδικό πενταώροφο σπίτι του Ξένιου με τοιχογραφίες, που σήμερα είναι διαμορφωμένο σε ξενώνα, ο ολομάρμαρος πύργος καμπαναριού, τα πέτρινα γεφύρια, οι κρήνες, οι θαυμάσιες εκδρομούλες στα «κατάφυτα» μοναστήρια (Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μονή Αιμυαλών), το φαράγγι του Λουσίου και τα κοντινά όμορφα χωριά Παλαιοχώρι, Μάρκο και Ζάτουνα, το καθένα με μοναδικότητες και άξιες θέασης γωνιές, όλα ολοκληρώνουν μια μοναδική αρκαδική εμπειρία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.