Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24 - 26 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24 - 26 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 24, 2021 - 14:04
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Από την Άλωση της Τριπολιτσάς στο «Αλωνάκι της Ελευθερίας»

Τρίπολη: Εκδήλωση «200 χρόνια Ελλάδα στη δημοτική μας παράδοση»

«Σπάρταθλον» 2021: Υποδοχή αθλητών από τον ΕΟΣ Τρίπολης

Καρύταινα: Εσπερίδα απόδοσης τιμής στον Νικόλαο Π. Δημητρακόπουλο

Η Άλωση της Τριπολιτσάς - Έτσι ξεκίνησαν όλα: Ιστορικό Χορόδραμα στην πλατεία Άρεως

Πεζοπορία στο φαράγγι του Γαγγάνι με τον Σύλλογο Πεζοπόρων Τυρού

Επέτειος Άλωσης της Τριπολιτσάς: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση την Κυριακή

Τρίπολη: «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη και την Ελλάδα»

Κινηματογράφος

ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ

Υπάρχει μια θεωρία ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας. Όταν η θεωρία αυτή εξάψει την περιέργεια τεσσάρων φίλων, όλοι τους μεσήλικοι και βαριεστημένοι καθηγητές γυμνασίου, εκείνοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι μπορούν να καταφέρουν μερικές γουλιές για τους ίδιους και τους μαθητές τους;

Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Πρόταση για φαγητό

Εστιατόριο «All Seasons Paradise»

Θα απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα στο εστιατόριο του  «All Seasons Paradise», μόλις 3,5 χιλ μετά το χωριό Χρυσοβίτσι, προς την Στεμνίτσα.

Σε ένα μαγευτικό, κομψό, σοφιστικέ περιβάλλον, με vintage αύρα μέσα στα έλατα, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «All Seasons Paradise» σας περιμένει για να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, με εκλεκτό φαγητό και μία προσεγμένη λίστα κρασιών.

Εστιατόριο «All Seasons Paradise»: Στιγμές χαλάρωσης με εκλεκτό φαγητό σε ένα μέρος φωλιασμένο στην καρδιά Μαινάλου (pics)

Εξόρμηση

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.

Λεβίδι

Το γραφικό Λεβίδι βρίσκεται στις παρυφές του Μαινάλου σε υψόμετρο 850μ, λίγα μόλις χιλιόμετρα βόρεια από την Τρίπολη, στον δρόμο για την Βυτίνα. Πρόκειται για μια ιστορική κωμόπολη, με πλούσια λαογραφική παράδοση, που αποτέλεσε πατρίδα του σημαντικού πολιτικού άνδρα των αρχών του 20ού αιώνα Αλέξανδρου Παπαναστασίου, που υπήρξε ηγέτης του δημοκρατικού φιλελεύθερου χώρου, πρωθυπουργός και ιδρυτής του καθεστώτος της Αβασίλευτης Δημοκρατίας (1924). Η προτομή του δεσπόζει στην πλατεία του οικισμού μαζί με το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόπουλου, ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Οι παραδοσιακοί ξενώνες αλλά και οι χώροι για να γευτεί ο επισκέπτης τα νόστιμα προϊόντα και τα φημισμένα κρασιά της πεδιάδας, η όμορφη κεντρική πλατεία, η εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, το βυζαντινό εκκλησάκι της Παναγίας με τοιχογραφίες, οικοδομημένο με αρχαίο υλικό από το ιερό της Υμνίας Αρτέμιδος, και τα δυο ρολόγια, το παλιό και το καινούργιο (το παλιό είναι σταματημένο στην ώρα που οι Γερμανοί το ανατίναξαν) στην κορυφή του λόφου με πανοραμική θέα στον οικισμό, είναι μερικά από τα άξια θέασης που θα ανακαλύψει ο επισκέπτης.

Το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, που βρίσκεται στο συγκρότημα εναλλακτικού τουρισμού «Δρυάδες», στεγάζει μια ενδιαφέρουσα συλλογή με έργα τέχνης δυτικο-Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών από τον 16ο έως και τον 20ό αιώνα, ενώ το Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου συγκεντρώνει ενθυμήματα από την προσωπική αλλά και τη δημόσια ζωή του σπουδαίου πολιτικού.

Οι αξιόλογες τοποθεσίες στη γύρω περιοχή, όπως η αρχαία αρκαδική πόλη του Ορχομενού με ερείπια ως το τέλος της αρχαιότητας και συγκινητικά λείψανα αρχαίου θεάτρου, η αρχαία πόλη Μαντίνεια, η Μονή Κανδήλας, σκαρφαλωμένη στον βράχο, το ηρωικό χωριό Παλαιόπυργος με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του 15ου αιώνα, το σπήλαιο Κάψια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, καθιστούν το Λεβίδι έναν πολύ ελκυστικό τόπο για παραμονή και ξεκούραση όλες τις εποχές.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.