Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17-19 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17-19 Αυγούστου

Αύγουστος 17, 2018 - 14:31
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

 
 
  Αντάμωμα Βαλτεσινιωτών
  «Τροία, μια ιστορία για έναν πόλεμο» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
  Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Χάραδρο
  Πάρτι νεολαίας στο Λεβίδι
  4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Καστάνιτσα
  Παρουσίαση μουσικού λευκώματος για την παράδοση της Γορτυνίας στα Λουτρά Ηραίας
  Πανηγύρι στον Έλατο
  Ρεμπέτικη και λαϊκή βραδιά στην Καρύταινα
  Γιορτή Ελιάς στο Ελαιοχώρι
  ΕΥΡΩΤΕΙΑ 2018 το Σάββατο 18 Αυγούστου στο Σκορτσινού
  Αντάμωμα των απανταχού Αθηναιατών
  Ετήσιο μνημόσυνο για τους Απανταχού Τσάκωνες στη Βασκίνα
  Εορτή Γορτύνιων αγίων στο Βαλτεσινίκο
  Εκλογές στον Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών»
  Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στη Βλαχοκερασιά

 

Διασκέδαση

Αυτή την Παρασκευή, στο νέο beach bar Pame Zaritsi, στον Τυρό της Νότιας Κυνουρίας, διοργανώνεται beach party με τον DJ John Kokoris μετά τις 16:00!

 

Εξόρμηση

Άνω Δολιανά

 
Μια πρόταση για μια καλοκαιρινή απόδραση είναι το πετρόχτιστο χωριό στις παρυφές του Πάρνωνα. Τα Άνω Δολιανά, ένα παραδοσιακό χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο, βρίσκονται  λίγα μόλις 26 χλµ. από την Τρίπολη στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 1.000 μ. έως και 1.120 μ. (στην πλατεία 1.050 μ.). Αν μάλιστα ανεβούμε λίγο ψηλότερα, εκεί ακριβώς που βρίσκεται το δασικό χωριό, τότε θα βρισκόμαστε στα 1.180 μ. Από κει θα έχουμε θέα σε ολόκληρο σχεδόν το οροπέδιο της Τρίπολης, το Μαίναλο, το Χελμό και την ορεινή Γορτυνία.
 
Στα Άνω Δολιανά δεν θα σου λείψει τίποτα υπάρχουν καφενεδάκια,  ταβέρνες  με τοπικές γεύσεις, ησυχαστήρια, καταλύματα  και ένα υπέροχο δασικό χωριό, εναλλακτικές δραστηριότητες.
 
ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
 
Το Δασικό Χωριό κατασκευάστηκε από το Δασαρχείο Κυνουρίας έχει δυο οδικούς άξονες πρόσβασης. Η έκτασή του είναι 29 στρέμματα και αποτελείται από 20 ξύλινες μονοκατοικίες. Από αυτές, άλλες έχουν μια κρεβατοκάμαρα - όπου μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 2-3 άτομα - και άλλες δυο ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες – όπου μπορούν να μείνουν 4-5 άτομα. Οι μονοκατοικίες συμπληρώνονται με μπάνιο, κουζίνα, ψυγείο, κι έναν ενιαίο ευρύχωρο καθιστικό χώρο με τζάκι και τραπεζαρία.
 
Επίσης, υπάρχει ένα κεντρικό εστιατόριο διακοσίων ατόμων, με ένα μεγάλο τζάκι στη μέση, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ντόπιες λιχουδιές, φτιαγμένες με αρκαδικές συνταγές, από γνήσια τοπικά προϊόντα.
 
Ο επισκέπτης, όλες τις εποχές του χρόνου, μπορεί να αποδράσει για λίγο μακριά από το άγχος και τη ρύπανση του περιβάλλοντος των μεγαλουπόλεων, και να περιπλανηθεί στο γραφικό περιβάλλον του Δασικού Χωριού, με τους πέτρινους τοίχους, τα πεζούλια και τα μονοπάτια, να παρατηρήσει και να θαυμάσει την πλούσια φύση και τις λειτουργίες της, να την αγαπήσει και να την προστατέψει. Μπορεί επίσης να μάθει την ιστορία και να γνωρίσει τη ζωή των σύγχρονων κατοίκων της Αρκαδίας, καθώς η θέση του δασικού χωριού είναι τέτοια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επισκέψεις στα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά της περιοχής.
 
Οι επισκέπτες του δασικού χωριού έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με διάφορες άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού, paint bull, πεζοπορία.

 

Βιβλίο

«Όνειρα συνόρων», Paco-Ignacio Taibo II, εκδόσεις Άγρα, 2010

[...] Σε μεγάλη φόρμα εδώ, ο Πάκο Τάιμπο υπογράφει μια ιστορία περίπλοκη όπως η ζωή, όπου το παρελθόν ξαναβγαίνει στην επιφάνεια και μας βυθίζει σε μελαγχολία. Το "στυλ Μπελασκοαράν Σάυν" βρίσκεται εδώ στο απόγειό του, ένα μείγμα λεπτότητας, νοσταλγίας και χιούμορ που καθιστούν πραγματική απόλαυση την ανάγνωση του μικρού αυτού αφηγήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Με πρόσχημα μια ακόμα ιστορία μυστηρίου, ο πιο πολιτικοποιημένος συγγραφέας της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο ΙΙ στο μυθιστόρημά του "Ονειρα συνόρων" δίνει την εικόνα στα βόρεια του Μεξικού, στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, πριν από τη συμφωνία της NAFTA. "Μια αλλόκοτη χώρα, ούτε Μεξικό ούτε Αμερική, μια γη που όλοι είναι ξένοι", περιγράφει αυτήν την άγρια περιοχή ο συγγραφέας μέσα από τα λόγια του ήρωά του, του μονόφθαλμου ντετέκτιβ που απεχθάνεται κάθε είδους εξουσία και αναπολεί συχνά την εποχή της Επανάστασης. Ήταν ο Πάντσο Βίγια στο Βορρά και ο Εμιλιάνο Ζαπάτα στο Νότο έσπερναν την ελπίδα για ένα άλλο Μεξικό. Όμως βρισκόμαστε στο 1990. Οι παλιοί επαναστάτες είναι κρεμασμένοι σε φωτογραφίες στα μουσεία. Η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που θα γεμίσει την περιοχή εργοστάσια με φτηνό εργατικό δυναμικό, δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Αλλά ήδη οι πόλεις στις όχθες του Ρίο Γκράντε από την Τιχουάνα μέχρι τη Σιουδάδ Χουάρες είναι μια ουδέτερη ζώνη "πλημμυρισμένη από εχθρικό φως, σκόνη και εγγλέζικες πινακίδες". Ένα τοπίο όπου οι Αμερικανοί από την άλλη πλευρά το επισκέπτονται μόνο για τη μαριχουάνα, την τεκίλα και το φτηνό σεξ. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ζαλισμένος από την τροπική ζέστη και την απεραντοσύνη της ερήμου, ο Σάιν έρχεται αντιμέτωπος με τη διεφθαρμένη αστυνομία, τους βαρόνους των ναρκωτικών που είναι οι νέοι κυρίαρχοι και τους ακροδεξιούς Αμερικανούς που εξοντώνουν τους απελπισμένους μετανάστες." (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΤΑ, 12/9/2010)

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.