Οι πραγματικοί αγωνιστές τα 2 τελευταία χρόνια – Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Οι πραγματικοί αγωνιστές τα 2 τελευταία χρόνια – Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Απρίλιος 21, 2022 - 12:38
8 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Κάθε αιώνας έχει την ιστορία του. Ο δικός μας αιώνας τα 2 τελευταία χρόνια επέφερε αλλαγές, ταρακουνώντας όλο τον πλανήτη.

Η λέξη πανδημία δηλώνεται κυριολεκτικά. Δεν θα αναφερθώ σε αιτίες, ευθύνες, ανευθυνότητες, πραγματικότητα, ψέματα, συμφέροντα, εκμετάλλευση.

Όλα τα παραπάνω τα αφήνω στους δήθεν αναλυτές.

 Έτυχε να αρρωστήσω και εγώ από covid και στο τέλος να επισκεφτώ το Παναρκαδικό νοσοκομείο του νομού μας.

Στα εξωτερικά ιατρεία σε υποδέχεται το ήρεμο υγειονομικό προσωπικό. Δεν γίνονται ερωτήσεις για τις επιλογές σου στον τρόπο αντιμετώπισης του ιού.

Σέβονται την προσωπικότητά σου. Εστιάζουν να σου δώσουν οδηγίες.

Δεν νοιώθεις πολίτης Α και Β όπως συμβαίνει έξω στην κοινωνία και στο ίδιο το Κράτος.

Κατά τη νοσηλεία μου για λίγες ημέρες στην κλινική covid , ένα ήρεμο, φιλικό, ζεστό προσωπικό σε υποδέχτηκε μόλις έκλεισε η πόρτα πίσω μου.

Ένα προσωπικό, που δεν σου μεταδίδει με τίποτα τον φόβο, που το πλησιάζεις.

Κρύβουν εξίσου καλά τον φόβο και την κούρασή τους.

Αισθάνεσαι πολύ άνετα και όλες τις εικόνες, με τις οποιίες σε βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ καθημερινά τις σβήνουν μονομιάς αυτοί οι άνθρωποι.

Ηρεμείς, αλλάζεις διάθεση και γνωρίζεις την πραγματική, την αληθινή προστασία, που σου παρέχουν. Είναι και αυτοί οικογενειάρχες. Έχουν μεγάλα, μικρά, μωρά παιδιά, ηλικιωμένους στο σπίτι τους.

Όμως το ενδιαφέρον τους στο ωράριό τους, είασι αποκλειστικά ΕΣΥ.

Με ένα απλό χτύπημα στο κουδούνι είναι δίπλα σου, έτοιμοι να σε βοηθήσουν, γιατί έχεις τους ορούς, το οξυγόνο και τις μειωμένες δυνάμεις σου.

Έξω στην κοινωνία αυτή η ανθρωπιά έχει χαθεί. Ο ατομισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι γνωστικοί είναι στην αίθουσα covid. Οι τρελοί κυκλοφορούν έξω.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μου σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο τους το χρωστάει και το Κράτος.

Το παλαμάκι γι’ αυτούς είναι ελάχιστο και ψεύτικο, επικοινωνιακό. Προσβάλει και τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και τους πολίτες.

Τους  χώρισαν και αυτούς σε 2 κατηγορίες Α και Β. Όχι! Είναι όλοι ορκισμένοι στην κατηγορία Α. Είναι μεγάλη αδικία, ο διαχωρισμός τους. Τους προσβάλει ως επιστήμονες και ως πολίτες. Το ίδιο κάνει και η εκκλησία αυτή την περίοδο.

Η Ελλάδα μεγαλουργεί, γιατί έχει το πνεύμα της ελευθερίας. Άλλωστε αυτό προβάλλαμε  πριν λίγες μέρες στο Τόκυο, με τους Ολυμπιακούς αγώνες, σε όλο τον πλανήτη.

Το πνεύμα αυτό πρέπει να παραμείνει.

Κλείνοντας, το βράδυ κάθε πολίτης την πόρτα του, να χαίρεται που είναι γερός. Ας κάνει μια ευχή από καρδιάς και για τους υγειονομικούς να είναι και αυτοί καλά.

Είμαστε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας.

Χριστός Ανέστη!
Ευχαριστώ
Μαρία Μαδούρου.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Φτάνει πια με τις αγιογραφίες των υγειονομικών. Είναι η δουλειά τους, πληρώνονται για να την κάνουν,δεν είναι εθελοντές. Δεν μιλά κανείς για ήρωες όταν πρόκειται για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα σου (σουπερ μαρκετ κ.α) που 2 χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν τα πάντα και είναι και με το 1 πόδι στην ανεργία.

Την δουλειά τους κάνουν οι υγειονομικοί ,αλλά όταν ειναι ένας και χρειάζονται 3 δεν κάνουν την δουλειά τους .Όταν δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και άδεια λόγω ελλείψεων που είναι δουλειά του κράτους να βρει λύση ,δεν κάνουν την δουλειά τους .Εντάξει πιτσιρίκο Δημητριάδη;Όταν δεν είχαν ούτε γάντια να τους δώσουν στις αρχές της πανδημιας αυτοί έκαναν την δουλειά τους .Σε δυτική χώρα θα απεχαν για λόγους ασφαλείας πιτσιρικά Δημητριαδη .

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΡΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ COVID ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ.

Ρε για σωπάτε που θα κάνουμε και άγαλμα στους δημοσίους υπαλλήλους....Μπας και ξέρετε τί γίνεται έξω,στο λεγόμενο ιδιωτικό τομέα?όλοι βάζουν μέσον για το δημόσιο.Είτε πρόκειται για νοσοκομείο,είτε γι άλλες υπηρεσίες.Γι αυτό...σιωπητήριο...

Την ίδια διακριτικότητα δείχνουν και στο επόμενο στάδιο φροντίδας. Κανένα γραφείο τελετών δε ρωτάει αν είχες εμβολιαστεί.

E τότε να απολύσει το επιτελικό κρατος τους πυροσβέστες τους πιλότους της ΠΑ ,ολους τους υγειονομικούς τους δάσκαλους και να πάρουν το πρότζεκτ εταιρίες που είναι μεγαλομέτοχοι τα μέλη της Αγίας οικογενειας .

Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι φίλε μου,με στοχοθεσία και αξιολόγηση μηνιαία. Λέξεις που για εσένα είναι άγνωστες. Και αν νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, επειδή κάνεις κρα ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος παραιτήσου από το προστατευμένο περιβάλλον του δημοσίου και βγες έξω στη ζούγκλα να δεις πως είναι. Και για το αν χρειάζονται περισσότεροι υπάλληλοι, ίσως θα έπρεπε οι νοσηλεύτριες που έγιναν διοικητικοί υπάλληλοι να επιστρέψουν στους θαλάμους νοσηλείας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.