Οι Αρκάδες που φόρεσαν την φανέλα του Πανιώνιου (pics)

Οι Αρκάδες που φόρεσαν την φανέλα του Πανιώνιου (pics)

Οκτώβριος 19, 2017 - 10:23
1 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης την Κυριακή (22/10, 16:00) υποδέχεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Πανιώνιο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα για την ομάδα της Αρκαδίας.

Στον αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης τον Πανιώνιο κατά το παρελθόν έχουν αγωνιστεί πέντε αρκάδες ποδοσφαιριστές και ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν περάσει και έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων.

Ποιο συγκεκριμένα Πολύβιος Χατζόπουλος, Δημήτρης Αλέμης, Βασίλης Κούβαλης, Νίκος Γιαννακόπουλος και Χρήστος Τασουλής αποτελούν την Αρκαδική πεντάδα που της Νέας Σμύρνης από το μακρινό 1980 έως και το 2017.

Ο πρώτος χρονικά ποδοσφαιριστής που φόρεσε να κυανέρυθρα ήταν ο Πυλύβιος Χατζόπουλος ξεκινώντας το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στην τότε Α’ Εθνική από τον Πανιώνιο στον οποίο και αγωνίστηκε για 5 χρόνια (1980-1985), έχοντας στο ενεργητικό του 5 γκολ και 133 συμμετοχές με τους κυανέρυθρους να αποτελούν το διαβατήριο για την ποδοσφαιρική του συνέχεια στα γήπεδα της Α’ Εθνικής με την ΑΕΚ.

Με τον Πολ Χατζόπουλο να αποχωρεί από τον Πανιώνιο για την ΑΕΚ ένας άλλος Αρκάς έγινε κάτοικος πλατείας. Ο  νεαρός τότε Δημήτρης Αλέμης έχει φορέσει και αυτός την φανέλα του Πανιώνίου για έναν χρόνο την αγωνιστική σεζόν 1985-1986.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90’ ο Βασίλης Κούβαλης γίνεται ο 3ος Αρκάς ποδοσφαιριστής που φοράει την φανέλα του Πανιωνίου. Την αγωνιστική σεζόν 1998-1999 ο Κυνουριάτης άσος ντύνεται στα κυανέρυθρα και αγωνίζεται σε 15 αγώνες για την Α’ Εθνική και σε 2 για Ευρωπαικούς. Μάλιστα ο Βασίλης Κούβαλης μετράει και ένα γκολ με τον Πανιώνιο κόντρα στην Φινλανδική Χάικα στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 1-3.

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος γίνεται ο 4ος Αρκάς ποδοσφαιριστής που πηγαίνει στον Πανιώνιο και ουσιαστικά δημιουργεί το όνομα του στην Super League μέσω των Νεοσμυρνιωτών με τις εμφανίσεις του στον επαναπατρισμό του μετά την Ιταλία και την Ουντινέζε. Ο νεαρός κίπερ αγωνίζεται στον Πανιώνιο για 3 χρόνια (2012-2015) και συνολικά έχει 38 συμμετοχές στην Super League.

Ο 5ος Αρκάς που έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο είναι ο Χρήστος Τασούλης. Ο 26χρονός αριστερός μπακ-χαφ μέσω των εμφανίσεων με τους κυανέρυθρους έγινε διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και πλέον αγωνίζεται στην Γαλλική Λανς. Ο Χρήστος Τασουλής με τον Πανιώνιο μέτρησε 91 αγώνες στην Super League σε 3 χρόνια (2014-2017) με ένα γκολ εναντίον της Κέρκυρας στην νίκη με 1-0 της ομάδας του.

Επίσης υπάρχει και ο Λευτέρης Αστράς γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα και του Παναρκαδικού Πέτρου που αγωνίζεται φέτος στον Πανιώνιο και που κατά το ήμισυ είναι Αρκάς μιας και η μητέρα του είναι από την Τρίπολη.

Τέλος δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες όπως οι: Μπακασέτας, Φούντας, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Σκούρτης, Γιαννακόπουλος, Ρόκας, Λαμπρόπουλος και Κοντοές.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.