Νίκας: Η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα προχωρά, σε 15 μήνες θα γνωρίζουμε ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο

Νίκας: Η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα προχωρά, σε 15 μήνες θα γνωρίζουμε ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο

Ιούλιος 13, 2020 - 19:28
1 σχόλια

"Ας μην μας λένε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν γνώριζαν"

Το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Ο κ. Πετράκος και ο κ. Γόντικας, έθεσαν υπόψη του συμβουλίου τα νέα δεδομένα τα οποία αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί με απόρριψη του αιτήματος συγχρηματοδότησης του έργου «ΣΔΙΤ Πελοποννήσου», κρίνοντάς το μη συμβατό με κοινοτικές οδηγίες και εντοπίζοντας παράλληλα υπερκοστολογήσεις.

Ο κ. Νίκας κατά την τοποθέτησή του μίλησε συνοπτικά για το ιστορικό του έργου σημειώνοντας ότι από το 2017 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπορεύτηκε με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών απορριμμάτων με ΣΔΙΤ που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη πρότεινε το 2013 .

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επί της ουσίας παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν θόρυβο, ο οποίος δεν στηρίζεται στις βάσεις που θα έπρεπε ή δεν έγινε τότε που θα έπρεπε.

Δεν υπάρχει ζήτημα κανένα εκτός από το ποιός θα δώσει τα χρήματα, είπε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι αυτό μετά από 15 μήνες θα ξεκαθαριστεί για το αν θα τα δώσει η ελληνική κυβέρνηση ή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το έργο, η χρηματοδότηση θα είναι ομαλή, θα πληρώσει η Ελληνική κυβέρνηση και θα τα πάρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Υπάρχει πρόβλημα, είπε, χωρίς να  θέλει να το αναλύσει, γιατί με τον λόγο του μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

 Ας μην προσπαθούμε να κάνουμε επανάσταση με τα απορρίμματα γιατί η κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι οξυμένη, το θέμα έχει λήξει γραφειοκρατικά.

Ας μην μας λένε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν γνώριζαν, είπε ο κ. Νίκας σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν περί προβλημάτων του έργου.

Δεν υπάρχει οπισθοχώρηση το έργο θα προχωρήσει

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.