Νίκας: Η περιφέρεια κινδυνεύει να μην μετέχει στο φυσικό αέριο (vid)

Νίκας: Η περιφέρεια κινδυνεύει να μην μετέχει στο φυσικό αέριο (vid)

Απρίλιος 12, 2021 - 12:49
13 σχόλια

Την περίπτωση η περιφέρεια Πελοποννήσου να μην μετέχει στο φυσικό αέριο και να «χαθούν» τα 20 εκατ. ευρώ  που έχουν δοθεί γι' αυτό το σκοπό, έθιξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Από όταν ανέλαβε την διοίκηση της περιφέρειας δεν υπήρχε καμία πολιτική για το φυσικό αέριο και καμία εγγραφή στο ΕΣΠΑ, ανέφερε ο κ. Νίκας απαντώντας σε ερώτησή μας για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα που απασχολεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την σύνδεση των μεγάλων πόλεών της με το φυσικό αέριο.

Προχθές, στην προτελευταία αναθεώρηση εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 20 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για την κρατική επιχείρηση τη ΔΕΔΑ

Ο κ. Νίκας μίλησε για την πρόθεση της περιφέρειας, η ΔΕΔΑ να αναλάβει το φυσικό αέριο στην περιφέρεια, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική, αλλά και για το ενδεχόμενο η ΔΕΔΑ να ιδιωτικοποιηθεί.

Ίσως να ιδιωτικοποιηθεί ένας μέρος της ΔΕΔΑ, όπως έγινε και με την ΔΕΗ και το τιμολόγιο για το φυσικό αέριο θα είναι συγκεκριμένο

Σχετικά με την εκχώρηση της ΡΑΕ σε ιδιώτη και την σύνδεση της Τρίπολης και της Κορίνθου ο κ. Νίκας είπε «δεν πειράζει τα 20 εκατ. ευρώ να πάνε για τις άλλες τέσσερις πόλεις και αν υπάρχει κάποια εμπλοκή δεν θα πάνε πουθενά και θα αξιοποιηθούν για άλλες δράσεις, όπως την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που ήδη έχουν δοθεί 70 εκατ. ευρώ».

Είναι λυπηρό ενώ η περιφέρεια διατρέχεται από τον κεντρικό αγωγό, κινδυνεύει να μην μετέχει στο φυσικό αέριο

Τέλος, ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να απαντήσει για τα όσα κατηγορείται σχετικά με την πατρότητα των έργων της περιφέρειας.

 

Ας μην μπερδεύεται κανείς στα πόδια του άλλου, "έκαστος εφ' ω ετάχθη"

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νίκας: Η περιφέρεια κινδυνεύει να μην μετέχει στο φυσικό αέριο


13 Σχόλια

Το ματς Νίκα - Βλάσση/Κολλιόπουλων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.Όταν και οι πιο άσπονδοι φίλοι συνασπίζονται ΜΟΝΟΝ για να χάσει τις εκλογές ο Τατούλης, αυτό κάτι σημαίνει για τον Τατούλη. Για τους άλλους τίποτα...

xaxa τον ενόχλησε οτι συμφωνούν Νίκας και Τατούλης!!!!!!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΦΝΙΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ

Η ΡΑΕ ενέκρινε το αίτημα του ιδιώτη και του παραχώρησε άδειες διανομής για Τρίπολη και Κόρινθο. Για να λάβει τις άδειες αυτές ο ιδιώτης από την ΡΑΕ, κατέθεσε δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι είναι σε θέση να καλύψει το κόστος των έργων από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Η ΡΑΕ υποτίθεται ότι έλεγξε την εγκυρότητα των ισχυρισμών & δικαιολογητικών του ιδιώτη και τα βρήκε όλα ο.κ. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς ζητάνε ορισμένοι από τον Νίκα με αυτά τα 20 εκατομμύρια. Τις αποφάσεις της ΡΑΕ τις διάβασαν ή μήπως οι άδειες δόθηκαν με αέρα κοπανιστό και κάποιοι πασχίζουν για τον ιδιώτη;

Που το πάει, που το φέρνει, εκεί στο μεγάλο του στόχο. Προτεραιότητά του η ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα στις προτεραιότητές του και στο φυσικό αέριο.

Ευτυχώς που είχαμε Τατουλη τόσα χρόνια και ο νόμος μας πήγε Έτη μπροστά .... ΥΓ. Ο δρόμος - γέφυρα για το αστρος ( στα Δολιανννννα) ακόμα δεν έχει τελειώσει . Τόσα χρόνια **. Στην Κίνα σε 14 μέρες έφταιξαν Νοσοκομείο για τον κόβιντ. Δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά όλο το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να είναι τουλάχιστον Βησματιες

Για να καταλάβουμε τι γίνεται ερωτώ: το φυσικό αέριο μπορεί να φτάσει σε πειχειρήσεις και νοικοκυριά χωρίς ο Τριπολίτης να βάλει χρήματα από την τσέπη του αλλά με επιδότηση από ΕΣΠΑ και ο Νίκας με το έτσι θέλω θα μας αναγκάζει να πληρώνουμε??? Είναι σοβαροί όλοι τους??? Ας του πει κάποιος να κάνει κουμάντο στη δικιά του τσέπη, αν έχει, στο δικό του σπίτι που όχι ΔΕΝ είναι η περιφέρεια και η Πελοπόννησος. Για Περιφερειάρχη τον ψήφισαν όγι για νταβά μας. Έλεος!!! θα βγει κάποιος να τον μαζέψει? Ποιος θα δικεδικήσει το δίκιο μας? αν όχι κάποιος άλλος τότε εμείς αν χρειαστεί με συγκεντρώσεις κλπ.

και κάτι άλλο, αντιπεριφερειάρχη Αρκά έχουμε? πρόεδρο ΠΣ Αρκά έχουμε? όταν δεν λέει ότι δεν πειράζει τα 20 εκ. να πάνε σε άλλες πόλεις συμφωνούν αυτοί οι δύο? κκ Λαμπρόπουλε και Σκαντζέ τι θέση παίρνετε? τι άισχη είναι αυτά που ακούμε και δεν ντρέπεται κανένας? Τώρα, σήμερα να πάρετε θέση, να διεκδικήσετε τα αυτονόητα για τον κόσμο της Τρίπολης, της Αρκαδίας. Άκου λέει δεν πειράζει. Τελικά όντως η ηλικία φυραίνει τον άνθρωπο, και οι εμμονές βεβαίως!!!

Απορώ για την αντιληπτική ικανότητα! ορισμένων Πού τα είδαν όλα αυτά τα περίεργα; Ας μάθουν Ελληνικά να καταλάβουν τι λέγει ο Νίκας (και όποιος τοποθετείται εν πάση περιπτώσει) και ας αφήσουν τους μύθους περί Τριπόλεως, Καλαμάτας κ.ο.κ.!

23:48, όχι! Είμαι εκτός Πελοποννήσου, αλλά μακαρίζω τους Καλαματιανούς, γιατί οι άξιοι λαοί αναδεικνύουν και σπουδαίους ηγέτες, όπως είναι ο κ. Νίκας.

15:44 - Τι θέση να πάρουν? Ούτε τ’ όνομά τους, μόνο: γιες μαν, γιατί θα τους περάσει γενεές δεκατέσσερις ο μπάρμπας. Δεν ξέρεις τι τραβάει ο κόσμος εκεί μέσα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.