Νίκας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει διακριτό ρόλο στις επιδοτήσεις - Εξελίξεις για το Βιομηχανικό Πάρκο (pics,vid)

Νίκας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει διακριτό ρόλο στις επιδοτήσεις - Εξελίξεις για το Βιομηχανικό Πάρκο (pics,vid)

Ιούνιος 01, 2021 - 12:59
1 σχόλια

Με αφορμή την υπογραφή έργων αναπλάσεων γύρω από τη λαϊκή αγορά Μεγαλόπολης και στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μίλησε για τον διακριτό ρόλο που πρέπει να έχει η Μεγαλόπολη στα κίνητρα που θα δοθούν για την απολιγνιτοποίηση την Τρίτη 1η Ιουνίου.

Αρχικά, ο κ. Νίκας μίλησε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν. Διοργανωτές του αγώνα θα είναι ο «Άρης Πεντέλης» και η «AΛΜΑ Μεγαλόπολης».

Όπως ανέφερε, επιθυμία του υφυπουργείου Αθλητικού και της Περιφέρειας είναι να κατασκευαστεί μια μόνιμη πίστα για να γίνονται όλοι οι μεγάλοι αγώνες Motocross.

Για πολλοστή φορά, απευθυνόμενος και προς την κυβέρνηση εξέφρασε τη θέση της περιφέρειας για τη Μεγαλόπολη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είναι απολύτως διακριτή η διαχείριση της Μεγαλόπολης. Πρέπει να δοθεί ένα συν 20% στις επιδοτήσεις που θα δοθούν στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στη Μεγαλόπολη, διαφορετικά μην περιμένετε επενδύσεις στη Μεγαλόπολη και αυτό είναι άδικο για μια περιοχή που σήκωσε το περιβαλλοντικό βάρος όλο αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με τη Μεγαλόπολη και το βιομηχανικό πάρκο, ο περιφερειάρχης είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, σημειώνοντας ότι υπάρχει κατάληξη για το μεγάλο πάρκο των 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Λεύκτρου, τόζοντας ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τις τράπεζες. «Πολύ σύντομα θα με επισκεφθεί κλιμάκιο από την πρώην ΕΤΒΑ».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τις μελέτες για την εκπόνηση των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα καθορίσουν τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ), αναμένεται να προκηρύξει άμεσα η ΔΕΗ.

Video: 

Νίκας: Τον κώδωνα του κινδύνου για την Μεγαλόπολη έκρουσε ο περιφερειάρχης «Η Μεγαλόπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.