Να ανανεωθούν οι επαγγελματικές άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών αποφάσισε το ΔΣ Τρίπολης

Να ανανεωθούν οι επαγγελματικές άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών αποφάσισε το ΔΣ Τρίπολης

Νοέμβριος 12, 2020 - 12:08
0 σχόλια

Την ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών αποφάσισε ομόφωνα χθες το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολη, οπού συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών ο δήμος Τρίπολης αποφάσισε τον καθορισμό του τόπου, του χρόνου και του τρόπου υποβολής των αιτήσεων των επαγγελματιών πωλητών, όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου μας, προκειμένου να θεωρηθεί η επαγγελματική τους άδεια σύμφωνα με την παρ. παρ. 1, του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α ́/13-11-2017) «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», όπως παρακάτω:

ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης.

Διεύθυνση: Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης, Β ́ όροφος.Πληροφορίες: Κ.Δέμου, Π. Γκαργκάσουλας, τηλ.: 2713-610416.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣΗ

 Υποβολή των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από την ημέρα λήψης και δημοσιοποίησης της παρούσας απόφασης ως και τις 31/10/2020.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για τη θεώρηση της επαγγελματικής του άδειας ο πωλητής υπαίθριου εμπορίου θα πρέπει να υποβάλλει:

1.Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο αδειούχος δηλώνει ότι:

α) Δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή ότι, σε περίπτωση που ασκεί, το εισόδημα που αποκτά δεν υπερβαίνει το όριο του άρθρου 21,

 β) ότι ο σύζυγος και τα προστατευόμενα τέκνα δεν κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε κατηγορίας, πλην των βεβαιώσεων δραστηριοποίησης της παραγράφου 3 του άρθρου 38 και

 γ) ότι δεν λαμβάνει σύνταξη γήρατος από οποιονδήποτε φορέα.

2.Εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών (3) ετών, βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων με τις μεταβολές και έντυπα Ε1και Ε3, από τα οποία προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει εισοδήματα από άλλη εμπορική δραστηριότητα ή ότι τυχόν άλλα εισοδήματά του δεν υπερβαίνουν το όριο του άρθρου 21.

3.Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες αναφορικά με την καταβολή των τελών του άρθρου 36. Οι αρμόδιες αρχές θεώρησης οφείλουν να εξετάσουν το αληθές της δήλωσης αυτής.

4.Κατά περίπτωση πιστοποιητικό υγείας εν ισχύ, σύμφωνα με την αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.35797/4-4-2012 (Β ́1199) Απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

5.Παράβολο στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης ύψους δέκα πέντε ευρώ(15,00€) και δημοτική ενημερότητα.

Ο αδειούχος καταθέτει τα παραπάνω δικαιολογητικά κάθε τρία (3) χρόνια, σύμφωνα με τo άρθρο 22, παρ. 1, του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α ́/13-11-2017) «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».Οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού εξετάσουν τα δικαιολογητικά, θεωρούν την άδεια ή απορρίπτουν το αίτημα θεώρησης.

 Ο ενδιαφερόμενος δικαιούται να υποβάλλει νέο αίτημα θεώρησης εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την κοινοποίηση της απόρριψης της προηγούμενης αίτησής τους και εάν τα δικαιολογητικά κριθούν πλήρη η άδεια θεωρείται και ανακτάται το δικαίωμα δραστηριοποίησης. Σε περίπτωση μη υποβολής νέου αιτήματος εντός της ανωτέρω προθεσμίας η άδεια ανακαλείται οριστικά και αυτοδικαίως


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.