Μόνο η Δόξα Μεγαλόπολης από τον νομό μας έχει πάρει άνοδο από τα μπαράζ στην Γ’ Εθνική

Μόνο η Δόξα Μεγαλόπολης από τον νομό μας έχει πάρει άνοδο από τα μπαράζ στην Γ’ Εθνική

Ιούνιος 27, 2023 - 16:40
3 σχόλια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τοπικό μας πρωτάθλημα ο πρωταθλητής Αρκαδίας «πέφτει» σε μπλόκο στα μπαράζ ανόδου και ο νομός μας μένει χωρίς ομάδα, χωρίς εκπρόσωπο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πέρσι ήταν ο Πανθυρεατικός, φέτος το Λεωνίδιο που στην διαδικασία των μπαράζ το ρεζερβουάρ έδειξε να μένει από καύσιμα και μοιραία για τις ομάδες μας να γίνεται η πολυπόθητη υπέρβαση ανυπέρβλητο εμπόδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Όπως έχουμε επισημάνει το format αυτό των μπαράζ δεν ευνοεί τον δικό μας νομό καθώς ο πρωταθλητής Αρκαδίας θα πρέπει να υπερβεί εαυτόν κόντρα σε ομάδες πολύ ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων που διαθέτουν υψηλό επίπεδο στο κομμάτι των ρόστερ.

Τελευταία ομάδα στον νομό μας και ίσως η μοναδική που σε αυτό το forma (επαναλαμβάνω στο συγκεκριμένο από τοπικό σε Γ’ Εθνική) τουλάχιστον εδώ και δεκαετίες που έχει καταφέρει να πάρει την άνοδο είναι η Δόξα Μεγαλόπολης το 2016.

Η εκπληκτική εκείνη την σεζόν της Δόξα Μεγαλόπολης που πήρε το πρωτάθλημα Αρκαδίας στα μπαράζ κόντρα στον Πανθυρεατικό, τα έβαλε με τον Παναρκαδικό κοιτώντας τον στα μάτια χάνοντας στις λεπτομέρειες τον τελικό του Κυπέλλου Αρκαδίας είχε το πιο ονειρικό φινάλε στα μπαράζ φτάνοντας στην άνοδο και επιπλέον βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα μιας υπέροχης και άκρως συναρπαστικής ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Από τον 13ο όμιλο ΕΠΣ η Δόξα Μεγαλόπολης βρέθηκε αντίπαλος της Ένωσης Λέρνας από την Αργολίδα, του Τσικλητήρα Πύλου από την Μεσσηνία και του Ολυμπιακού Γυθείου από την Λακωνία καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη προνομιούχο θέση στον όμιλο και να γράψει ιστορία ανεβαίνοντας στην Γ’ Εθνική.

Με προπονητή τον Βασίλη Κούβαλη εκείνη η Δόξα αποτελεί ίσως μια από τις πιο συμπαγείς και δυνατές ομάδες που έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια στο τοπικό μας πρωτάθλημα σε μια σεζόν που το ίδιο το ποδόσφαιρο δικαίωσε τους Μεγαλοπολίτες ποδοσφαιρικά για την γενική και συνολική τους εικόνα.

Ο Βασίλης Κούβαλης είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει «βγάλει» ομάδα από την Αρκαδία στην Γ’ Εθνική κατηγορία μέσα από την διαδικασία των μπαράζ ανόδου από όμιλο πρωταθλητών ΕΠΣ κάνοντας το ασφαλώς με τους κυανόλευκους της Μεγαλόπολης.

Αυτή πρακτικά είναι και μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της Δόξας και η τελευταία και μοναδική ως τώρα άνοδος από μπαράζ ομάδας του νομού μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

τωρα που ειναι ο βασιλης ; οπου κι αν πηγε μια απο τα ιδια ο απλα τοτε ειχε παικτες

Αυτό το είχε παίχτες τι σημαίνει...Εννοείται ότι για πετύχεις πρέπει να έχεις καλούς παίχτες..Με πορδές δεν βάφονται αυγά...

Εκτός απο ότι είχε παίχτες είχε πρόεδρο και είχε και καλες διαιτησίες για θυμηθητε ….Τυχαίο !!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.