Το μήνυμα της ημέρας για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη (vid)

Το μήνυμα της ημέρας για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη (vid)

Οκτώβριος 28, 2018 - 15:01
3 σχόλια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη.

Μετά το πέρας της παρέλασης, , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού,  ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, και η πολιτευτής με τη ΝΔ Εύη Τατούλη προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το έπος του 1940 το οποίο όπως ανέφερε αναδεικνύει το πνεύμα του Ελληνικού λαού, που είναι πνεύμα αντίστασης εναντίων όσων επιβουλεύονται την ανεξαρτησία  , την ελευθερία και την δημοκρατία στον τόπο μας.

 Ελπίζω ο Ελληνικός λαός και η νεολαία μας να δουν καλύτερες μέρες στο μέλλον. Με πνεύμα Εθνικής ενότητας και Εθνικής συνοχής θα τα καταφέρουμε.

Ο βουλευτής της ΝΔ μεταξύ άλλων είπε «Κάθε χρόνο οι Έλληνες τιμάμε τα μεγάλα «Όχι». Δυστυχώς στις μέρες μας με περίτεχνο τρόπο τα «Όχι» έγιναν «Ναι»

 Σαν σήμερα πρόσθεσε, ο Ελληνικός λαός ενωμένος μαζί, στα βουνά τις Πίνδου έδινε τον αγώνα του για την νίκη. Αυτό θα πρέπει να είναι στις μέρες μας το παράδειγμα και να θυμηθούμε πως με ομόνοια και ομοψυχία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μακριά από κηρύγματα διχασμού, διχόνοιας και μίσους.

Ο αντιπεριφερειάρχης, στις δηλώσεις του μίλησε επίσης για το 1940 όπου ο Ελληνικός λαός είπε το μεγάλο «Όχι» στην υποτέλεια και τον φασισμό και το μεγάλο «ναι» στην αξιοπρέπεια. 

Ο Ελληνικός λαός δεν γονατίζει ποτέ παρά μόνο όταν τιμά τους νεκρούς του. Αυτό κάναμε και σήμερα τιμήσαμε τους νεκρούς μας ήρωες. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την άψογη παρέλαση.

Ο κ. Παυλής χαρακτήρισε την μέρα, ως μία μέρα μνήμης και τιμής, μια μέρα που πρέπει να θυμόμαστε την αντίσταση του Ελληνικού λαού για την ελευθερία του.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πρέπει πάντα να μας θυμίζει την υποχρέωση μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία

Ο κ. Ρουμελιώτης μεταξύ άλλων είπε «σήμερα τιμούμε και δοξάζουμε αυτούς που ανάμεσα στην ζωή τους και την πατρίδα, επέλεξαν την Ελλάδα την δημοκρατία και την ελευθερία.  Θα πρέπει λοιπόν να παραδειγματιστούμε γιατί έχουμε χρέος προς τις επόμενες γενιές. Συγχαρητήρια για την παρέλαση που μας έκανε όλους υπερήφανους»

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην σημερινή μέρα αλλά και στην γενιά του 1940 η οποία αγωνίστηκε με αυτοθυσία για να μπορούμε εμείς τώρα να ζούμε ελεύθεροι τόνισε.

 Θα πρέπει να διδαχτούμε από αυτό και να εφαρμόσουμε έναν πατριωτισμό της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας τόνισε ότι η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό αφού καταφέραμε να πούμε το «Όχι» στο επίδοξο κατακτητή .

Το δίδαγμα που πρέπει να πάρει η δική μας γενιά είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την πολύπλευρη κρίση και να παραδώσουμε την πατρίδα όπως πρέπει στην επόμενη γενιά.

Ο κ. Σμυρνιώτης στην συνέχεια  σημείωσε ότι στις μέρες μας τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα, εγρήγορση και σοβαρότητα  για να προωθήσουμε την θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Τέλος η κ. Τατούλη είπε

Όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα καμαρώνουμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν προς το αύριο. Εύχομαι και το 2019 που θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων, οι τοπικές κοινωνίες να μπορέσουν να βρουν τον βηματισμό τους με συνεννόηση και χωρίς αντιπαραθέσεις.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις επισήμων για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι άλλοι καίνε την σημαία και άλλοι πεθαίνουν για την σημαία Τιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Και τον απελευθερωτή του Έθνους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη οι προσκυνημένοι (στα τέσσερα) τον έκλεισαν φυλακή,σας λέει κάτι αυτό;

Αν οι αλβανοί αστυνομικοί μπαίνανε με το σύστημσ των πανελλαδικών για το μισθό και μόνο, το παλουκάρι θα ήταν ζωντανό

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.