Μένουμε σπίτι: Τι μπορούμε να κάνουμε... για να μην βαρεθούμε

Μένουμε σπίτι: Τι μπορούμε να κάνουμε... για να μην βαρεθούμε

Μάρτιος 15, 2020 - 09:08
1 σχόλια

Ο κορωνοϊός φέρνει, μέσα στην άνοιξη, την ανάγκη για να κλειστούμε στο σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας από τη διάδοσή του. Καθώς η πανδημία επελαύνει στον πλανήτη, καλό είναι να ενημερωνόμαστε αλλά να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Καλύτερο ακόμα είναι να... κρατάμε και τα χέρια μας απασχολημένα εντός σπιτιού και να κάνουμε εκείνες τις δουλειές που δεν προλαβαίναμε τις ημέρες που πολύ εύκολα πηγαίναμε για καφέ.

Εκτός από τις βόλτες στη φύση -όχι σε χώρους με συνωστισμό, όπως οι Αθηναίοι χθες που βγήκαν ομαδικώς στις παραλίες...- γυμναστική στο σπίτι με λίγα βαράκια και ένα χαλάκι, διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα εκείνων των βιβλίων που ποτέ δεν προλαβαίναμε να ανοίξουμε, και Internet ώσπου να λιώσει το πληκτρολόγιο (που μπορεί να μην μας κάνει και τόσο καλό, τελικά) υπάρχουν και μερικά πράγματα που μας αγχώνουν γιατί ποτέ δεν βρίσκουμε χρόνο να τα φέρουμε σε λογαριασμό.

Έχετε φροντίσει τα λουλούδια στο μπαλκόνι; Αν όχι, η άνοιξη είναι εδώ και όσο να 'ναι τα φυτά θέλουν την περιποίησή τους. Φυτέψτε ένα καινούριο φυτό ή ένα λουλούδι, ίσως και μυρωδικά σε μικρές γλάστρες. Η κηπουρική, ακόμα και αν μένουμε σε διαμέρισμα, ηρεμεί, κρατάει το μυαλό απασχολημένο και κυρίως είναι πολύ δημιουργική ενασχόληση που ανταμείβει με το πρώτο άνθος.

Εκείνη η μεταλλική ντουλάπα στη βεράντα στενάζει από το βάρος τόσων πραγμάτων; Ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα.

Μιας και ο καιρός αλλάζει, μήπως να φτιάχναμε τις ντουλάπες μας; Μήπως να δωρίζαμε  τα ρούχα που δεν φοράμε πια;

Μιας και πιάσαμε τις ντουλάπες, πόσα άχρηστα πράγματα βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας; Μήπως να τα καθαρίζαμε κι αυτά;

Ακόμα, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές σάλτσες, όπως πέστο ή μαρινάρα, κομπόστες ή μαρμελάδες με ό,τι φρούτο έχουμε, να μαγειρέψουμε γενικώς, και να βάλουμε και τα πιτσιρίκια στο «κόλπο».

Το βασικό είναι να βλέπουμε την κατάσταση με θετική ματιά και να μην βαριόμαστε στους τέσσερις τοίχους.

Πού θα πάει; Θα περάσει κι αυτό!

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.