Με ιατρικές συσκευές για ανεξάρτητη διαβίωση εφοδιάστηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Τρίπολη (pics,vid)

Με ιατρικές συσκευές για ανεξάρτητη διαβίωση εφοδιάστηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 18, 2024 - 13:52
3 σχόλια

Συνεχίζεται η διανομή των βοηθητικών έξυπνων ιατρικών συσκευών στα άτομα άνω των 65 ετών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «SMART BEAR», του «τρέχει» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διανομή και οι ενημέρωση για την χρήση των συσκευών έγινε την Πέμπτη 18 Απριλίου στα ΚΑΠΗ του δήμου Τρίπολης. Έτσι οι ωφελούμενοι που πληρούν τα κριτήρια και μπόρεσαν να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας HORIZON 2020 «SMART BEAR» για Υγιή και Ανεξάρτητη Διαβίωση, που εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σωστά τις έξυπνες συσκευές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 65 έως 80 ετών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές ή/και απώλεια βάρους. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και χορηγεί δωρεάν έξυπνες ιατρικές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στους συμμετέχοντες όπως έξυπνο κινητό τηλέφωνο, έξυπνο ρολόι, οξύμετρο, θερμόμετρο, ζυγαριά κ.α. ανάλογα με την κλινική τους εικόνα με σκοπό την μακροπρόθεσμη & ασφαλή παρακολούθηση της Υγείας τους.

Στο ΚΑΠΗ στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Τρίπολη, βρέθηκε ο κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος, η αντιδήμαρχος Τρίπολης Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Κλειώ Κορώνη και η κυρία Μαρία Οικονομάκου Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, όπου έκαναν δηλώσεις για την δράση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δράση ενημέρωσης στο ΚΑΠΗ στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Δηλαδή όποιος δεν είναι μέλος του ΚΑΠΗ δεν μπορεί να τύχει του προγράμματος; Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε αυτό; Οι άνθρωποι των χωριών δεν έχουν ψυχή;

Μετά από 5 χρόνια τελικά βρήκαν ωφελούμενους του προγράμματος ! Δεν ήταν και πολύ έξυπνη η ιδέα αυτή γιατί λογικά τα ΚΑΠΗ δεν είναι ο κατάλληλος πληθυσμός στόχος .

Δεν συμμετείχε κάνεις στο πρόγραμμα και τώρα ψάχνουν να τα μοιράσουν όπου βρουν...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.