Με δικαστική απόφαση κλείνει η χωματερή του Αγίου Βλάση στις 27 Ιoυνίου 2020 (vid)

Με δικαστική απόφαση κλείνει η χωματερή του Αγίου Βλάση στις 27 Ιoυνίου 2020 (vid)

Ιούνιος 25, 2020 - 14:42
10 σχόλια

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση 79/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης, διακόπτεται η προσωρινή εναπόθεση και μεταφόρτωση των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου Τρίπολης (στην περιοχή Τεπέ) στις 27 Ιουνίου του 2020.

Η απόφαση αυτή βγήκε ύστερα μια δικαστική διαμάχη, μεταξύ της επιτροπής κατοίκων του Αγίου Βλάση και του δήμου Τρίπολης, που στόχο έχει να κλείσει η παράνομη χωματερή η οποία έχει προκαλεί ανεπανόρθωτες καταστροφές στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μιας και έχει δημιουργηθεί στην καρδιά του Μαινάλου.

Το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης ανακοίνωσε ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Αλουπογιάννης, θέτοντας κατ' αρχάς το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή όπου έχει δημιουργηθεί η χωματερή.

«Ύστερα από έναν μακρύ δικαστικό αγώνα και μετά την αυτοψία της προέδρου πρωτοδικών στην χωματερή, λήφθηκε η απόφαση για το κλείσιμο της χωματερής, καθώς η οικολογική καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που δεν περιγράφεται με λόγια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση αναφέρει ότι επί εικοσιτετραώρου βάσης πρέπει στο σημείο να υπάρχει πυροσβεστικό όχημα, καθώς επίσης και δύο δεξαμενές νερού, προκειμένου σε καθημερινή βάση να γίνεται κατάβρεξη των απορριμμάτων.

Για πρώτη  φορά γίνεται αναφορά για ακαταλληλότητα του χώρου και πρέπει η αρμόδιοι να βάλουν σε προτεραιότητα την αποκατάσταση της χωματερής

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Βέμμος, εκπροσωπώντας την επιτροπή κατοίκων που είχε συσταθεί με σκοπό να κλείσει η χωματερή.

Ο κ. Βέμμος μίλησε εκτενώς για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για το κλείσιμο της χωματερής, τονίζοντας ότι 8 φορές έχουν πάει στα δικαστήρια για αυτό το θέμα.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη από το 2011 που λειτουργούσε στην περιοχή και η χωματερή στο Πλάτωμα.

Η χωματερή έγινε πριν περίπου 5,5 χρόνια με το σκεπτικό να αποσυμφορήσει την πόλη της Τρίπολης που είχε «πνιγεί» στα απορρίμματα και με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας χωματερής 20 μέρες.

Οι κίνδυνοι οξύνονται καθημερινά και η μόλυνση της περιοχής όπως δυσωδία κουνούπια, γλάροι, τρωκτικά διοξίνες κτλ. καθιστούν αφόρητη τη διαβίωση των κατοίκων. Η δημόσια υγεία, αφού ο χώρος γειτνιάζει με το νοσοκομείο, το στρατόπεδο, πολλά σχολεία κατοικίες και τα υδραγωγεία, θεωρείται ήσσονος σημασίας, έχουν αναφέρει στο παρελθόν οι κάτοικοι.

Ο δήμος Τρίπολης πρέπει να σεβαστεί την δικαστική απόφαση και να κλείσει την χωματερή, καθώς και να αποκαταστήσει όλους τους χώρους όπου υπάρχουν απορρίμματα

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο δήμος Τρίπολης έχει από σήμερα κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη. Αναμένονται οι εξελίξεις, για το πού θα πάνε τα απορρίμματα τα οποία θα συγκεντρωθούν από τους κάδους απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στις 27 Ιουνίου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr H απόφαση που κλείνει η χωματερή του Αγίου Βλάση στις 27 Ιούνιου 2020


10 Σχόλια

Καιρός είναι να ασχοληθούν και οι δικηγόροι με τα του οίκου τους, την άλλη μπίζνα του αδάμαντα. Τι Αγιώργης τι Αγιος Βλάσης!

17 μήνες για απόφαση προσωρινών μέτρων δηλ. επείγουσα. Πρέπει να μας δείξετε το όνομα του δικαστή να ονομάσουμε έτσι ένα επίδομα ταχύτητας σε συνάρτηση με την παραγωγικότητα που οφείλει να θεσπίσει ένα ευνομούμενο κράτος.

Ο ΠΑΝΑΤΙΩΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΛΛΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΠΕΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΚΟΛΠΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΡΙΖΟ ΜΑ ......ΕΣ! ΕΥΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ο ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚ ** ΘΑ ΠΑΡΕΙ 10 ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Δείτε λίγο. Στην πρώτη σελίδα λέει ότι δικάστηκαν στις 21-01-2019 και στην τελευταία ότι εκδόθηκε/δημοσιεύτηκε η απόφαση στις 19-06-2020. Δηλαδή μετά από 17 μήνες!!! Και πρόκειται για διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων. Ταχύτατη η δικαιοσύνη... Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν δεν ήταν με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων... Ακόμα θα περιμέναμε;

Αντί να ανωνυμοποιηθούν τα ονόματα των διαδίκων(φυσικών προσώπων) ανωνυμοποιήθηκαν τα ονόματα της σύνθεσης του Δικαστηρίου, δηλαδή προσώπων που έχουν δημόσιο ρόλο στην διαδικασία...

@ 9:55 τα έχει πει πιό γλαφυρά πριν από σένα ο "α ρε τρόικα, πόσο άργησες!" Το νέο στοιχείο είναι ο υπηρέτης δύο αφεντάδων pardon δημάρχων, και πως χωρίς το νεκρό τρίμηνο του κορωνοιού μαθηματικά η απόφαση πήγαινε τουλάχιστον για φθινόπωρο!

Ο λυπημένος με τα κεφαλαία είχε συμπαρασταθεί και εδώ παραπάνω. Ξυδάκι στο αγγούρι, ό,τι πρέπει!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.