Λεωνίδιο: Ενδιαφέρον Νίκα για την ενίσχυση του «Αρχείου Τσακωνιάς» και του «Climb in Leonidio» (pics,vid)

Λεωνίδιο: Ενδιαφέρον Νίκα για την ενίσχυση του «Αρχείου Τσακωνιάς» και του «Climb in Leonidio» (pics,vid)

Ιούνιος 10, 2021 - 05:50
1 σχόλια

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο, τον πρόεδρο του ΠεΣυ Μανώλη Σκαντζό, την θεματική αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α. Καλογεροπούλου και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  Αθλητισμού Ι. Μαντζούνη, με αφορμή την υπογραφή του έργου «Ολοκλήρωση των εργασιών του λιμανιού της Πλάκας Λεωνιδίου».

Μετά την ολοκλήρωση των άνω διαδικασιών, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, συνόδεψαν τον κ. Νίκα στο Αρχοντικό Τσούχλου, που στεγάζεται το «Αρχείον Τσακωνιάς».

Ο περιφερειάρχης έδειξε ενδιαφέρον για την στήριξη των δράσεων του «Αρχείου Τσακωνιάς» και για τα όσα αυτό πρεσβεύει.

Ο Πρόεδρος του «Αρχείου Τσακωνιάς», Τσιγκούνης Δημήτριος  μίλησε για σωματείο το πνευματικό ίδρυμα του τόπου, που ιδρύθηκε το 1954 με στόχο τη συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η αναστύλωση του αρχοντικού και η οικονομική στήριξη των δράσεων.

Στον προαύλιο χώρο του αρχοντικού Τσούχλου βρέθηκαν και εκπρόσωποι του  Climb in Leonidio που δημιουργήθηκε για να παρέχει όλες τις πληροφορίες της σπορ αναρρίχησης στο Λεωνίδιο.

Οι εκπρόσωποι μίλησαν για τις δράσεις του αναρριχητικού συλλόγου και ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να στηρίξει τα φεστιβάλ που γίνονται, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προβολή και η προώθησή τους.

Θέλουμε το αναρριχητικό πάρκο να αναβαθμιστεί και να γίνει το πρώτο

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους Συλλόγους να το καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους, με στόχο η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη του μεγάλου πολιτιστικού πλούτου της Τσακωνίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου. 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eνίσχυση του «Αρχείου Τσακωνιάς» και του «Climb in Leonidio»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΝΑΙ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ! ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΎ΄ΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ UNESCO . NA YΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΡΙΧΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ . ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.