Λαμπρόπουλος σε Γιαννακούρα, Ρουμελιώτη, Παπαντωνίου: Αργήσατε 11 χρόνια… (vid)

Λαμπρόπουλος σε Γιαννακούρα, Ρουμελιώτη, Παπαντωνίου: Αργήσατε 11 χρόνια… (vid)

Δεκέμβριος 09, 2021 - 13:51
7 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στη σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει η αντιπολίτευση ως προς τα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην ΠΕ Αρκαδίας (δείτε ΕΔΩ) και παρουσίασε στοιχεία για τα έργα τα οποία η περιφερειακή αρχή Νίκα κατηγορείται ότι δεν «τρέχει». Ακόμα, αναφέρθηκε στην εξέχουσα σημασία που δίνει η περιφερειακή αρχή στη Μεγαλόπολη.

Αρχικά ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, για το οποίο τον εγκάλεσαν, τονίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή, προχωρά το έργο, έχοντας παρακάμψει τις όποιες δυσκολίες είχε αφήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη.

Εμείς θα φέρουμε στην Αρκαδία λιγότερα απορρίμματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Στην συνέχεια ανέλυσε μερικά από τα 74 έργα στην Αρκαδία τα οποία ολοκληρώνονται εντός του τρέχοντος έτους, αλλά και αυτά που αναμένεται να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2022.

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ των προηγούμενων ετών, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε: «Λιγότερο από το 1/4 του ΕΣΠΑ είχε απορροφηθεί τα προηγούμενα χρόνια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να απορροφήσουμε ποσά. Να πούμε για την παράκαμψη των Δολιανών, που δεν είχαν ξεκινήσει καν οι απαλλοτριώσεις; Τις αναλάβαμε, τις ξεκινήσαμε και άρχισε το έργο».

Κάναμε εκείνα που δεν υπήρχαν.

«Το ίδιο κάνουμε για το Ελαιοχώριο - Ζευγολατιό, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και προχωράμε να το δημοπρατήσουμε μόνον όταν θα έχουμε όλες τις εγκρίσεις. Για τα πυρόπληκτα: Διοχετεύσαμε πόρους στη Γορτυνία 1,6 εκατ. ευρώ, αλλά και ποσά από το λιγνιτόσημο και από το ΠΔΕ και επιπλέον 21 έργα τα οποία είτε δημοπραττούνται είτε εκτελούνται, προκειμένου μια εγκαταλειμμένη από χρόνια περιοχή να πάρει ξανά ζωή».

Πήραμε τα οφειλόμενα των ετών 2013-2015 απο το λιγνιτόσημο.

«Μας λένε για ενταγμένα έργα. Σας δίνω την κατάσταση με 7,5 εκατ. ευρώ ''ενταγμένα'' στο 4ο ΕΑΠ έργα με πιστώσεις μηδέν. Πέμπτο ΕΑΠ: 14,5 εκατ. ευρώ έργα, με μηδέν πίστωση.»

«Βρήκαμε μια σειρά έργα που είχαν μηδενικές μελέτες. Για τον δρόμο Τρίπολη - Σπάρτη, δεν υπήρχε μελέτη. Το γήπεδο της Δημητσάνας τον Απρίλιο του 2019 είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν λειτουργικό τον Οκτώβριο του 2019. Δεν είχε μελέτη. Δεν μας ενδιαφέρει κανέναν να κοροϊδέψουμε. Ας μην μας λένε ότι το γήπεδο ήταν έτοιμο, χωρίς καν να υπάρχει μελέτη και να λένε ότι το έργο είναι δικό τους».

«Η Περιφέρεια πρώτη φορά συνεργάζεται άριστα με τους δημάρχους. Η συνεργασία έχει καθιερωθεί απολύτως, και στο ΕΣΠΑ και σε προγραμματικές συμβάσεις μαζί τους. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για τη Μεγαλόπολη, στην οποία όλη η χώρα οφείλει την ενεργειακή της επάρκεια για δεκαετίες. Άργησαν 11 χρόνια οι συνάδελφοι να εκφράσουν το όψιμο ενδιαφέρον τους για την Αρκαδία. Ας καταθέσουν τις προτάσεις τους, καλόπιστα, αλλά προς Θεού, παραλάβαμε έργα χωρίς μελέτες. Στην Αρκαδία οφείλουμε πάρα πολλά. Οφείλουμε υποδομές για την ασφάλεια, για να έχει μεγάλους πόρους από τον τουρισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι πολύ σύντομα το εργοστάσιο στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας θα δεχθεί απορρίμματα.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη – Απάντηση Λαμπρόπουλου στους Γιαννακούρα, Ρουμελιώτη, Παπαντωνίου


7 Σχόλια

Από ντροπή ..... αισχύνη .... σίγουρα δεν γνωρίζετε κύριε Λαμπρόπουλε ...... Ό,τι έργο γίνεται σήμερα στην Αρκαδία είναι έργα Τατούλη - Γιαννακούρα . Κι όχι τίποτε άλλο αργήσατε πολύ να τα ξεκινήσετε .

Μέχρι και το ΣΔΙΤ των σκουπιδιών είναι δικό σας , κ . Λαμπρόπουλε ....Αυτό που καθυστέρησαν οι βουλευτές του κόμματος σας ...Και του ΣΥΡΙΖΑ .... με τροπολογίες στη Βουλή ! Ντροπή! Ένα έργο τεράστιο για την Πελοπόννησο που φέρειτο όνομα μόνο του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ .

έλα Χρήστο, βλέπουμε κι εσένα τι κάνεις... Και τουμπεκί ψιλοκομμένο μπροστά στον Νίκα, μόνο στις κάμερες φωνάζεις.

Συγχαρητήρια είστε ο χειρότερος αντιπεριφερειάρχης κ Λαμπροπουλε έχετε κάνει το δήμο Βαλτετσίου τον ποιώ βρομικο με τα σκουπίδια και τις σκυλοτροφες

Δημοσιεύστε τον κατάλογο με τα 74 και λοιπά έργα που εκτελούνται στην Αρκαδία, με τίτλο, ημερομηνία δημοπράτησης, προβλεπόμενης περαίωσης και στοιχεία αναδόχου του κάθε έργου, για να ενημερωθούν οι Αρκάδες. Στην εποχή που διανύουμε, για να γίνουμε πιστευτοί, μιλάμε πάντα με στοιχεία και όχι με λόγια.

Φαρμάκι έχω στην ψυχή φέρνει μαυρίλα θολερή στα στήθια μου. Νύχτα αξημέρωτη ξανά, με το πιοτό της με κερνά, εβίβα μου! Σκοτάδι πίνω για πιοτό… Πω πω πω πω…Πω πω πω πω... Ντέφι της λύσσας μου κρατώ… Πω πω πω πω…Πω πω πω πω… Και το μυαλό μου είναι θολό… Πω πω πω πω…Πω πω πω πω

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.