Λαμπρόπουλος: Κάνουμε μεγάλα έργα στην Αρκαδία - Πήραμε 75 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ το 2020 (vid)

Λαμπρόπουλος: Κάνουμε μεγάλα έργα στην Αρκαδία - Πήραμε 75 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ το 2020 (vid)

Ιανουάριος 20, 2021 - 14:22
10 σχόλια

Σε απολογισμό του έργου που έχει κάνει η περιφερειακή αρχή για την Αρκαδία προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος την Τετάρτη το μεσημέρι. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που, όπως είπε, προχωρεί η διοίκηση της Περιφέρειας και στην επιτυχία της να λάβει πολλά περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τα οποία διοχετεύει σε έργα υψηλής ανταποδοτικότητας.

Κατ' αρχάς, ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για την άριστη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και απηύθυνε ευχαριστίες στην Οικονομική Υπηρεσία. «Δρομολογήθηκαν έργα στη Μεγαλόπολη από το Λιγνιτόσημο, που είναι έργα παραγωγικά, έχει σταματήσει η κατάτμηση σε μικρά έργα που δεν έχουν ανταποδοτικότητα. Εντάξαμε έργο 770.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο Μακρύσιο, και 500.000 ευρώ για τον δρόμο στη Φαλαισία», είπε ξεκινώντας τον απολογισμο του.

Το 2020 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά για την Αρκαδία, καθώς ολοκληρώθηκαν ή δημοπρατήθηκαν έργα 18,5 εκατ. ευρώ, και επιπλέον έργα 10 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. «Άρα, εκτελούνται ή ολοκληρώθηκαν έργα πάνω από 29 εκατ. ευρώ. Ως τον Ιούνιο 2021, θα έχουν ολοκληρωθεί έργα 16 εκατ. ευρώ, πέραν αυτών, έργα πολιτισμού, στο Βαλτεσινίκο, Κυνουρία και Καρύταινα, πάνω από 3 εκατ. ευρώ», ειπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Εντάχθηκε το 2020 έργο 5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στο Νεοχώρι και Ζευγολατιό, στο επόμενο ΠεΣυ θα εγκρίνουμε και τη ΜΠΕ ώστε να λύσουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την Τρίπολη».

Κάνουμε έργα για να μην πλημμυρίζει η Μαντινεία. Προχωράμε την Τάκα, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και τη μελέτη για την εγκατάσταση υδατοδρομίου. Μέσα στο 2021 θα τελειώσουμε την παράκαμψη των Δολιανών, ένα έργο που δεν είχε προοπτική να τελειώσει

Ακολούθως ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για το 2021: Ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, πολιτισμός, περιβάλλον, αντιπλημμυρικά, έργα αθλητισμού. «Δημοπρατήσαμε το έργο του γηπέδου της Δημητσάνας, το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη και το προπονητικό κέντρο στη Νυμφασία, που στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα αποκτηθεί η έκταση που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ξεκαθαρίζοντας ότι η κριτική είναι δεκτή, αλλά όχι για κάποια έργα που εντάχθηκαν δύο μήνες πριν από τις εκλογές ή δύο μήνες μετά τις εκλογές. «Για αυτά, πρέπει να απολογηθεί  προηγούμενη περιφερειακή αρχή, που διοίκησε για εννέα χρόνια και η αλλαγή του νόμου το 2016 δεν δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση. Δεν κάνουμε μικρά έργα, αλλά μεγάλα έργα», σημείωσε.

Αναφερόμενος και πάλι στη Μεγαλόπολη, υπογράμμισε: «Διοχετεύουμε τα χρήματα από το Λιγνιτόσημο σε μεγάλα, σημαντικά έργα, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο, και με το δίκτυο για τη μετάβαση».

Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε το 2020 να πάρουμε από το ΠΔΕ τετραπλάσια χρήματα από το 2019, 75,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 18 ,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Πήραμε τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση.

Το 2020 έκλεισε με το τέλος της υπόθεσης της ΣΔΙΤ, ο μεγάλος στόχος να απαλλαγεί η Πελοπόννησος από τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπε.

Ερωτηθείς από το Arcadia Portal για τα κίνητρα που θα δοθούν σε όλους όσοι αποφασίσουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη Μεγαλόπολη, αλλά και για το επιχειρηματικό πάρκο που σχεδιάζεται στην περιοχή, ο κ. Λαμπρόπουλος απάντησε:

Για το επιχειρηματικό πάρκο προκηρύχθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητάς του, υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία να γίνει σε χώρο του εργοστασίου και η άλλη να κατασκευαστεί κοντά στην εθνική οδό. «Θα μελετηθούν, θα έχουμε πολύ σύντομα το αποτέλεσμα της μελέτης. Τα κίνητρα θα είναι πολύ μεγάλα, έχει γίνει συζήτηση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες τα κίνητρα θα φθάσουν ως και το 80% της επένδυσης».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Aπολογισμός έργου για το 2020 από τον Χ. Λαμπρόπουλο


10 Σχόλια

Πολύ ωραία κ Λαμπρόπουλε, κάνεις έργα να μην πλημμυρίζει η Μαντινεία, το Ζευγολατιό και είναι απαραίτητα. Η Τεγέα που πλημμύρισε από το Δολιανίτη δεν σε αφορά; Εκεί γιατί δεν κάνεις τίποτα όπως δεν έκανε και ο Τατούλης. Υπάρχει κάτι που σε δυσκολεύει, σε εμποδίζει, σε κωλύει, σε κάνει να προσπερνάς, σφυρίζοντας αδιάφορα. Αξιολόγησες την κατάσταση και κατέληξες οτι η τα ανατολικά χωριά της Τεγέας είναι ασφαλή απο τις πλημμύρες; Μήπως σου είπε κάποιος δεν έχει πρόβλημα η περιοχή; Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω.... Πολ. Μηχανικός είσαι. Στο αντικειμενό σου είναι.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ....... ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ . Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ......ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΝΙΚΑ . ΜΟΝΟΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ .....ΜΗΔΕΝ .

@14.46 , o Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018 . Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ . Ο,ΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ........ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ......ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ . ΛΟΓΙΑ . ΛΟΓΙΑ.

Ένα έργο δεν ανέφερες ότι έκανες.Θα ενταχθούν , Θα γίνουν, θα προγραμματιστούν θα αντιμετωπιστούν κλπ

16.40, δεν σε ρωτήσαμε. Όταν σε ρωτουσαμε ...κουνιόταν η γεφυρα. Μην αρχιζεις παλι τα ιδια. Σου εχω ξαναπει... ο εφέτης απο το Ναυπλιο την ψαχνει τη δουλειά. Επιμένεις εσυ.... Τα περι αρμοδιότητας το 2018 να τα καταθεσεις στην δικαιοσυνη όταν ερθει η ωρα.

Είδαμε και το γεφύρι στου Κασιμου. Αθλιο και προχειρο έργο απορώ πως το παραλάβατε κ Λαμπροπουλε.

Είδαμε και τα ασφαλτικα στις Ρίζες Λαμπρόπουλε.. Βουίζει ο δρόμος... Τελικά, οι υπηρεσίες αφου μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει σοβαρό ελάττωμα στον δρόμο πηγαν και ψευτο Ασφαλτόστρωσαν δυο κομμάτια χωρίς να ξηλωσουν το ήδη ριγμένο..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.