Λαμπρόπουλος για το ΕΣΠΑ: Στόχος, η αύξηση της απορρόφησης πόρων και της ανταποδοτικότητάς τους στην Περιφέρεια

Λαμπρόπουλος για το ΕΣΠΑ: Στόχος, η αύξηση της απορρόφησης πόρων και της ανταποδοτικότητάς τους στην Περιφέρεια

Ιούνιος 26, 2019 - 13:43
2 σχόλια

Η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ομάδα εργασίας για θέματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της νέας περιφερειακής αρχής που θα αναλάβει καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου έδωσε το «παρών» και παρακολούθησε την ενημέρωση, προκειμένου να έχει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο έργων και ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Arcadia Portal συνομίλησε τηλεφωνικά με τον περιφερειακό σύμβουλο Αρκαδίας και μέλος της ομάδας εργασίας για το ΕΣΠΑ κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι τόσο κατά τη συνάντηση με τις τεχνικές υπηρεσίες όσο και στη σημερινή ενημέρωση έλαβε πολλές χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες και υπογράμμισε ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ χαμηλή, αφού φθάνει στο 22%.

Ακόμη, ανέφερε ότι μπορεί η περίοδος ολοκλήρωσης του προγράμματος να παρατείνεται ως το 2023, αλλά δεν επιτρέπεται να ενταχθούν νέα έργα σε αυτό, αφενός, αφετέρου η απορροφητικότητα είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά χαμηλή.

Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξης ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα έχει συγκεκριμένους στόχους, και συγκεκριμένες παρατηρήσεις ως προς τα αποτελέσματα, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, αφού από εδώ και πέρα σκοπός είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό για να για την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων του ΕΣΠΑ.

Το κρίσιμο από εδώ και πέρα, όπως είπε, είναι να επιτευχθεί ο στόχος για τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα αλλά και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα του προγράμματος αυτού στην τοπική κοινωνία.

Την ομάδα εργασίας για το ΕΣΠΑ αποτελούν, εκτός από τον κ. Λαμπρόπουλο, ο Θ. Βερούτης, η Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Ευστ. Αναστασόπουλος και ο Ιωάννης Μαλτέζος.


2 Σχόλια

ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ..........ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΩ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΑΑΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΡΗ .......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.