Κρίσιμη στιγμή για την Τρίπολη – Πού θα πάνε τα απορρίμματα μετά το κλείσιμο του Αγ. Βλάση; (vid)

Κρίσιμη στιγμή για την Τρίπολη – Πού θα πάνε τα απορρίμματα μετά το κλείσιμο του Αγ. Βλάση; (vid)

Ιούνιος 25, 2020 - 15:18
3 σχόλια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Τρίπολης για τα απορρίμματα

Την ανοχή των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την παρουσία των απορριμμάτων στη χωματερή του Αγίου Βλάση και μελλοντικά στο Μεγαβούνι ζήτησε ο περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου Π. Νίκας σε δηλώσεις του την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε ύστερα από τη δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου Τρίπολης με την οποία κλείνει η χωματερή στον Άγιο Βλάση στις 27 Ιουνίου 2020 και ύστερα από την κήρυξη του δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Να αναφέρουμε ότι η έκτακτη ανάγκη έχει διάρκεια 6 μήνες, ενώ μπορεί να πάρει και μια 3μηνη παράταση.

Εγώ δεν μπορώ να αφήσω την Τρίπολη να πνιγεί στα απορρίμματα

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα απορρίμματα που θα μαζευτούν από τους κάδους του δήμου Τρίπολης στις 27 Ιουνίου, σε 2 μέρες από τώρα, δεν θα επιτρέπεται να πάνε στη χωματερή στον Άγιο Βλάση. Το ερώτημα που δημιουργείται, είναι πού μπορούν να πάνε εφόσον το έργο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, που ο δήμος τρέχει, δεν θα είναι έτοιμο σε 2 μέρες.

Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος τα απορρίμματα να μείνουν στους δρόμους και η Τρίπολη να ξαναζήσει εικόνες με βουνά από απορρίμματα στις γειτονιές.

Το τοπίο για το τι θα γίνει είναι θολό, βέβαια η επιτροπή κατοίκων για το κλείσιμο της χωματερής του Αγίου Βλάση φαίνεται να έχει την πρόθεση να δώσει κάποιες μέρες παράταση στον δήμαρχο να χρησιμοποιεί την χωματερή για λίγες μέρες ακόμα, αλλά αυτό θα γίνει στην περίπτωση που θα υπάρξει προσωπική, δημόσια δέσμευσή του για ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας ο οποίος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή προχωρεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έφη  Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Τρίπολης για τα απορρίμματα


3 Σχόλια

Ε καλα τώρα. Το μάθαμε το παραμυθι. Τι την έχει τη Μεγαλόπολη; Για σκουπιδοτοπο!!! Θα βολέψει και την Καλαμάτα του.

Χρονια πολεμουσες την ολοκληρωμενη διαχειρηση και τωρα σε επιασε ο πονος που βρησκεις τα σκουρα ετσι Νικα

Άσε μας ρε Νίκα .Τώρα τρέχεις την ολοκληρωμένη διαχείρηση . Ε; Τί δεν πέρασε ο Τατούλης και τους υπόλοιπους του σιναφιού σου ; Το έργο όμως θα γίνει και είναι μονο του Πέτρου . Λίγη τσίπα δεν έχεις Παναγιώρη Νικα ;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.