Κραυγή αγωνίας από την Μεγαλόπολη: Είμαστε σε αυστηρό lockdown με δύο κρούσματα

Κραυγή αγωνίας από την Μεγαλόπολη: Είμαστε σε αυστηρό lockdown με δύο κρούσματα

Φεβρουάριος 25, 2021 - 12:46
12 σχόλια

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης στο καθολικό lockdown της Αρκαδίας η οποία από σήμερα εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Ο Εμπορο-Βιομηχανικός σύλλογος Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην»  με ανακοίνωσή του καταδίκασε την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για καθολικό lockdown του νομού Αρκαδίας από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράλογη. (δείτε ΕΔΩ)

To ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε  με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημητρακόπουλο Δημήτρη, για τις εξελίξεις που υπάρχουν ύστερα και την χθεσινή τους παρέμβαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει κρούσματα, έτσι είναι άδικο να ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο» με γνώμονα την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Έχουμε περάσει δύσκολα, η Μεγαλόπολη βαδίζει σε μια εποχή απολιγνιτοποίησης όπου το άγχος των επιχειρηματιών για το αύριο και η ανησυχία έχουν κορυφωθεί. Η ύφεση είναι μεγάλη και μια τέτοια απόφαση είναι άδικη, καθώς οδηγεί σε τέλμα τις ήδη επιβαρυμένες αγορές της Μεγαλόπολης, Καρύταινας και Φαλαισίας

Όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στη Μεγαλόπολη δεν ξεπερνούν τα δύο, βέβαια αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει, αλλά σε κάθε περίπτωση η μη δημοσιοποίηση του αριθμού των κρουσμάτων ανά  δήμο στην καταγραφή κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ δημιουργεί κενό στην ενημέρωση των πολιτών.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια η επιμόλυνση στο δήμο, αφού τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι συγκεντρωτικά για τον νομό Αρκαδίας

Ήδη ο Σύλλογος έχει αποστείλει το αίτημά του την αλλαγή της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας στο πρότυπο που εφαρμόζεται σε όμορους νομούς Λακωνίας, Αργολίδας και Ηλείας, στην Ομοσπονδία τους και στους βουλευτές του νομού.

Θα πρέπει όλο το λιανικό εμπόριο να ανοίξει, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική της απόφασης

Οι επιχειρήσεις δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να κάνουν ένα υγιές ξεκίνημα, στην μετά Covid -19 εποχή, αφού τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δίνουν μία ανάσα αλλά δεν είναι ικανά σε αρκετές περιπτώσεις να γλιτώσουν το «λουκέτο».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ελπίζει ότι από την 1η Μαρτίου, όταν και λήγει η προθεσμία του lockdown, θα εξειδικευτούν τα μέτρα σε επίπεδο δήμων, έτσι ώστε περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά.

Φωτογραφία αρχείου


12 Σχόλια

ερώτηση φοράνε ολοι μάσκες και τηρουν τα μετρα προστασίας;; εγώ αλλα βλέπω καθημερνά, σε καφετερια/ες, να υπαρχει μεσα κοσμο 5-6 ατομων χωρις κανεις να φοραει μασκα/ες. Δεν θα αργήσει τα 2 κρουσματα να γινουν 200. ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ .

Αφού μας μαντρωνουν σαν αρνιά με δύο, πέντε κλπ κρούσματα (θετικά τεστ δηλαδή, γιατί κρούσμα θα πει άτομο που κόλλησε κάτι και νοσεί) και δεν κουνιέται φύλλο, καλά μας κάνουν. Τις δύο τελευταίες ημέρες έγιναν διπλάσια τεστ, εξ ου και τα αυξημένα "κρούσματα". Η εξουσία τη δουλειά της κάνει, εμείς τι κάνουμε δεν ξέρω.

Οι εργαζόμενοι που είναι και πολλοι που έρχονται από την Τρίπολη δεν είναι για την πολη σας; είναι Κινέζοι η από χώρα που δεν έχει προβλημα; είστε αξιολύπητοι!!!!!!!

@Diavolakos - Στο Παναρκαδικό από 10 ασθενείς, έφτασαν σε λίγες ημέρες τους 28. Επειδή έκαναν πολλά τεστ αυξήθηκαν οι ασθενείς; Σε ρωτάω ειλικρινά να μου απαντήσεις; Αυξάνονται οι ασθενείς επειδή γίνονται πολλά τεστ;

@21:06 - Όχι γιατί δεν είχα επαφή με γνωστό κρούσμα, ούτε συμπτώματα. Έχω κάνει παλιότερα rapid και pcr. Την Κυριακή θα πάω να κάνω.

Παύλο ,Χούντα είναι θα περάσει ,απλά μετά θα θελουμε φτυάρια ευτυχως έχουμε πολλά από τα ορυχεία ,για να πετάξουμε τα αποκαΐδια που θα έχει αφήσει πίσω της η κυβέρνηση ΤΣΙΡΚΟ

Ασθενείς με συμπτώματα γρίπης, από ήπια έως βαριά υπήρχαν ανέκαθεν. Υπάρχει μία πιθανότητα στις 10000 να πεθάνουμε (μικρότερη απ' το να μας πατήσει τρένο). Δεν βαριέσαι, ας κάνουμε τέστ (που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη γρίπη απ' τον Cov), εμβόλια και ας κλειστούμε μέσα τρομοκρατημένοι και άμοιροι. Α, ναι.. και τηλεόραση, πολύ τηλεόραση. Κάνει καλό...

@08:15 - 28 ασθενείς με γρίπη στο Παναρκαδικό δεν είχαμε ποτέ. Αφού θεωρείς ότι είναι γρίπη ανέβα πάνω στο Παναρκαδικό να σου κάνουν μια ξενάγηση. Μια γριπούλα είναι, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, έτσι δεν είναι; Χωρίς μάσκα προφανώς. Πήγαινε και μια βόλτα στην Καλαμάτα. Έχουν 5-6 διασωληνωμένους από την ...γριπούλα. Για να αποκαλύψεις τελείως όμως την συνωμοσία της χούντας πετάξου στην Αθήνα και στο Σωτηρία. Εκεί θα δεις μπόλικους "ηθοποιούς" να παριστάνουν τους διασωληνωμένους. Το 1 στις 10.000 που γράφεις ίσως αφορά κάποιον μέχρι τα 30. Μετά οι πιθανότητες είναι ύπερ-πολλαπλάσιες.

Καλό πριν γράψεις σχόλια με εκφράσες όπως αξιολύπητοι να σκέφτεσαι πρώτα. Η απόφαση που έκλεισε τα πάντα στην Μεγαλόπολη και καταδίκασε τόσες επιχειρήσεις είναι στην ουσία άχρηστη και χωρίς αποτέλεσμα. Μόνο στα σχολεία υπάρχει εφαρμογή. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα πάντα λειτουργούν κανονικά και έρχονται καθημερινά στην Μεγαλόπολη από την Τρίπολη , όσοι έρχονταν πάντα!! Πριν γράψετε κάποια εξυπνάδα , να βρίσκετε στοιχεία πρώτα. Η συγκεκριμένη απόφαση τελικά πετυχαίνει μόνο να εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και προκαλέσει σοβαρά προβλήματα!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.