Κώστας Τζιούμης: Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό έργο - Αγιασμός στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων (pics)

Κώστας Τζιούμης: Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό έργο - Αγιασμός στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων (pics)

Σεπτέμβριος 29, 2023 - 19:11
13 σχόλια

Αγιασμός και παρουσίαση στα ΜΜΕ του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης έγιναν την Παρασκευή (29/9/2023). 

Ένα έργο που ξεκίνησε με την υποβολή της πρότασης του Δήμου Τρίπολη στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι το 2020 και ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις το 2021 και το 2023 έτσι ώστε σήμερα ο δήμος να διαθέτει, ίσως, το πιο σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο της χώρας μας. Περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων, με περιέκτες νερού και φαγητού και επιπρόσθετα πλαστικά σπιτάκια για επιπλέον προστασία.

Επίσης, κλειστό κτίριο που στεγάζει τον χώρο υποδοχής επισκεπτών του καταφυγίου, το γραφείο προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, ενώ εκεί οργανώθηκε το ιατρείο και το νοσηλευτήριο ζώων.
Στο ιατρείο θα μπορούν να διενεργηθούν κτηνιατρικές πράξεις και χειρουργεία, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (εξοπλισμό αναλώσιμα εργαλεία - χειρουργικό τραπέζι και φως, κλίβανος ξηράς αποστείρωσης ,υπέρηχος σετ εργαλείων στείρωσης κλπ).

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε: « Η οργάνωση ενός τέτοιου χώρου αποτελεί πρόκληση για κάθε Δήμο και είναι ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη.
Γι' αυτό και σε συνεργασία με με τοπικά φιλοζωικά σωματεία, αλλά και Πανελλαδικής εμβέλειας (save a Greek stray, zero stray academy) οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, περισσότερες στειρώσεις, υιοθεσίες, στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων».

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Ο δήμαρχος τον έργων που λύνει προβλήματα… οι άλλοι μόνο αντιγραφή και κουτοπονηριά!!!

Μαζέψτε τα αδέσποτα που βγάζετε φωτογραφίες σε ένα σχεδόν άδειο καταφύγιο

Αχ ρε κακομοίρηδες! Σας κλαίνε και οι ρέγγες. Αγιασμό κάνατε, αδειοδότηση πήρατε? Όλα στο πόδι μια ζωή

Άδεια δεν έχετε ακόμη, ώστε να είναι επισκέψιμο, αλλά ο αγιασμός έπρεπε να γίνει προεκλογικά!!! Καταλάβαμε...

καλη σχολική χρονιά ευχηθηκατε; α ρε επαρχια με τα γραφικα σου, πολλα τα γελια

Το πρώτο καταφύγιο στην Ελλάδα. Πλακίτσα σας κάνει ρε νούμερα ο Τζιούμης, ταινία σας γυρνάει

Τα αδεσποτα προς τον Αγιο Θοδωρα θα τα μαζεψετε ή θα μας φανε?

Εγώ περιμένω πλήρη απολογισμό του προγράμματος στείρωσης αδέσποτων γατών που λειτούργησε ο δήμος. Πόσα ζώα στειρώθηκαν, τί προωθητικές ενέργειες έγιναν για να ενημερωθούν οι δημότες, πόσα ραντεβού έκλεισε η αντίστοιχη υπηρεσία, μέσος χρόνος αναμονής, καθε πότε γίνονταν στειρώσεις, πόσες μέρες συνολικά έγιναν κτηνιατρικές πράξεις και πλήρη ανάλυση κόστους του προγράμματος.

Ο καθένας γράφει του σχολείου του δίχως να έχει υποστεί από τα αδέσποτα κάποια ζημιά. Πριν από 1 μήνα εντελώς ξαφνικά μου πετάχτηκε ένα τεράστιο σκυλί και μου έκανε ζημιά στο αυτοκίνητο 2.500 ευρώ. Πού είναι αυτοί που γράφουν αρνητικά σχόλια για το καταφύγιο να με αποζημιώσουν. Μπράβο δήμαρχε για το έργο αυτό δεν σε είχα ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές αλλά τώρα εγώ και η οικογένειά μου θα σε στηρίξουμε.,..,

Πολύ καλά. Που είναι αυτό το μέρος? Είναι δυνατή η επίσκεψη; Χρειάζονται εθελοντές; Θέλω επίσης να μάθω τι συμβαίνει με τα αδέσποτα στο δρόμο; Ειδικά για τις γάτες, θα υπάρξει πρόγραμμα Trap, Neuter, Return; Κάτι πρέπει να γίνει!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.