Κορωνοϊός - Τρίπολη: Fake εμβολιασμένοι και ελλιπείς έλεγχοι φέρνουν αύξηση κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Τρίπολη: Fake εμβολιασμένοι και ελλιπείς έλεγχοι φέρνουν αύξηση κρουσμάτων

Οκτώβριος 20, 2021 - 11:47
18 σχόλια

«Ρε φίλε, δεν μου στέλνεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου, να βγω για ένα ποτό με την Μαρία;»...

Και κάπως έτσι, με μικρές καθημερινές ιστορίες, το PetScreening με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, αλλάζει χέρια. Οι νέοι κυρίως, επισκέπτονται τα νυχτερινά μαγαζιά, δείχνουν όταν τους ζητηθεί το πιστοποιητικό, αυτό σκανάρεται και όλα μέλι - γάλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ζητείται ταυτότητα, έτσι με το ίδιο πιστοποιητικό, μπορεί τρία διαφορετικά άτομα να κάνουν τη βραδινή τους έξοδο την ίδια στιγμή.

Οπωσδήποτε δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης. Υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι τσεκάρουν την ορθότητα των στοιχείων, σεβόμενοι τους πελάτες τους, αλλά και την ειχείρησή τους.

Οι επιχειρηματίες, όμως, δεν επιθυμούν να έχουν τον ρόλο ενός ελεγκτικού μηχανισμού, και δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο ρόλος τους, εξάλλου. Από την πλευρά τους, είναι διατεθειμένοι να τηρούν τα μέτρα, αλλά δεν μπορούν να μεταμορφώνονται σε Ηρακλή Πουαρό, κυνηγώντας τους ανεμβολίαστους ή αυτούς που δεν έχουν μαζί τους μάσκα.

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει (τους τελευταίους 6 μήνες) μπορούν να απολαύσουν το ποτό ή το φαγητό τους στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και των μπαρ. Στην πράξη, όμως, οι ελλιπείς έλεγχοι, σε πολλά καταστήματα της πόλης, ενθαρρύνουν κάποιους από το να δείξουν το fake πιστοποιητικό, του φίλου ή αδελφού τους.

Αυτό πάει ακόμα πιο πίσω και την πορεία των εμβολιασμών, γιατί αν μπορούν όλοι, με τα διάφορα τερτίπια, να κάνουν ό,τι και οι εμβολιασμένοι, τότε γιατί να μπουν στην διαδικασία να εμβολιαστούν;

Δεν χρειάζεται όπως πάντα να υπάρχει ένας «μπαμπούλας» με στολή για να μην κάνουμε την παρανομία. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο καθένας μπορεί να μας μεταδώσει τον ιό αστραπιαία όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι, ίσως να μεταδώσουμε και εμείς τον ιό αν είμαστε φορείς. Και κάπως έτσι, τα «τυφλά» κρούσματα ζουν και βασιλεύουν.

Ας πιούμε το ποτό μας σε εξωτερικούς χώρους και ας προσέξουμε αφού ακόμα ο χειμώνας δεν έχει φτάσει και η νοσηρότητα δεν έχει πιάσει «ταβάνι».

Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνουμε όλο το φταίξιμο για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα fake πιστοποιητικά, αλλά και αυτή η τακτική που ανθίζει ενέχει κινδύνους.

Όπως έχουμε και εμείς ευθύνη, που κρατάμε την μύτη μας έξω από τη μάσκα, όπως εμείς που χαιρετάμε διά χειραψίας, όπως εμείς που συνωστιζόμαστε και ανταλλάσσουμε επισκέψεις σε φίλους και γνωστούς. Όσοι από εμάς έχουμε εμβολιαστεί και νιώθουμε άτρωτοι. Διότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό, και κολλούν, και δυστυχώς ανάμεσα στις «ανταμοιβές» και στα «προνόμια» που δίνει το κράτος στους εμβολιασμένους, δεν χωρά η πρόληψη ή η εξέτασή τους έστω με ένα rapid test την εβδομάδα. Το εμβόλιο προστατεύει από τη νοσηλεία, όχι όμως και από τη μη μετάδοση της νόσου.

Η πρόσφατη έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αρκαδία είναι ανησυχητική με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεντρώνοντας τα πρόσφατα στοιχεία βλέπουμε ότι χθες Τρίτη 19 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 44 νέα κρούσματα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 53 κρούσματα, ενώ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου είχε ανακοινώσει 38.

Διαβάζοντας τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεραίνουμε, από αυτά που γράφονται, ότι οι πολίτες πιστεύουν πως οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης και η παρέλαση, όπου, υπήρξε συνωστισμός και οι πολίτες, παρά τους κανόνες και τις συνεχείς συστάσεις, δεν φορούσαν μάσκα στη συντριπτική τους πλειονότητα.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις έγιναν σε εξωτερικό χώρο και με τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων περίπου ένα μήνα μετά. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο καιρός ψύχρανε και οι πολίτες δεν βολτάρουν έξω ούτε συναντιούνται στις πλατείες και στις παραλίες. Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια έχουν ξεκινήσει και πάλι.

Το κράτος από την αρχή της πανδημίας προέταξε την ατομική ευθύνη, έναντι της συλλογικής. Και έτσι, δυστυχώς, φθάσαμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλες χώρες, να έχουμε χιλιάδες θανάτους στον ενάμιση χρόνο της πανδημίας και για δεύτερο χειμώνα να έχουμε πάνω από τρεις χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Απαιτείται προσοχή και υπευθυνότητα από όλους, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας.


18 Σχόλια

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί. Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να θορυβήσει κάποιους κι όχι όπως διαβάστηκε να ξεχαστεί επί τόπου. Έπρεπε να φτάνουμε 40 κρούσματα καθημερινά στην Αρκαδία για να συνειδητοποιήσουμε πως η ανευθυνότητα ζει και βασιλεύει? Δεκτό πως όλοι θέλουν να βγουν, να πάνε να φάνε να πιούν ένα ποτό, αλλά ας μη γίνεται εις βάρος άλλων. Ας υπάρχει ατομική ευθύνη και μην είμαστε εγωιστές μόνο και μόνο για την καλοπέρασή μας. Επιπλέον μήπως θα έπρεπε αυτός που δίνει το πιστοποιητικό του για χρήση από άλλον να λαμβάνει το μεγαλύτερο πρόστιμο?

Απαράδεκτα πολλά σημεία του άρθρου που σε γενικές γραμμές χαϊδεύει τα αυτιά των παρανομούντων. Αν δεν μπορούν οι επιχειρήσεις εστίασης να κάνουν το τελείως απλό, δηλαδή να ζητούν και την ταυτότητα μαζί με το πιστοποιητικό, τότε ας ετοιμάζονται για πρόστιμα. Δεν είναι αστείο, δεν είναι παιχνίδι, χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ας σταματήσει κάποια στιγμή το ομαδικό "χάιδεμα". Γίνεσαι ΠΟΥΑΡΟ όταν ζητάς αστυνομική ταυτότητα; Επίσης καλό είναι να μάθετε στο Arcadia Portal ότι ο εμβολιασμένος πράγματι μεταδίδει τον ιό, αλλά λιγότερο από τον ανεμβολίαστο. Η λύση στο πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ οι ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ.

Μιλάμε για πανδημία και έχουμε υπουργό υγείας τον Πλεύρη , μας τρολλαρουν κανονικά.

Μια χαρά κανονικά μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι.,γιατί κάποιοι από αυτούς νοσούν και νοσηλεύονται.Δίπλα πρέπει να προσέχουν τον πλησίον τους.

Εμβολιασμένος που δανείζει το πιστοποιητικό του είναι χειρότερος και από τα ωραία κορίτσια που έχοντας επίγνωση της αξίας του νοικιάζουν αυτό που τους ζητάνε.

Ποιοι είναι άνθρωποι και ποιοι εαυτουληδες σε τέτοιες καταστάσεις φαίνονται. Είναι οι ίδιοι που όταν τους βοηθάς σου κάνουν το φίλο και όταν έχεις ανάγκη κάνουν ότι δε σε ξέρουν.

Νομίζετε ότι οι γελοίοι που δείχνουν ψεύτικο ή αλλουνού πιστοποιητικό τους νοιάζει οι ενδεχόμενες συνέπειες των πράξεων τους στου γύρω τους; Όχι φυσικά. Αν τους ένοιαζε από την μία δεν θα χρησιμοποιούσαν άλλο ή ψεύτικο πιστοποιητικό και από την άλλη θα είχαν ήδη εμβολιαστεί. Οπότε ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι η ράβδος (έλεγχος και πρόστιμο). Δεν παίρνουν από λόγια πλέον.

Έστειλα ένα μήνυμα το μεσημέρι το οποίο "κόπηκε" από τη "λογοκρισία" χωρίς λόγο. Δεν χρησιμοποίησα καμία ύβρη ή οτιδήποτε προσβλητικό. Απλά ρώτησα εάν εσείς από το portal είδατε τον Κώστα να παίρνει το πιστοποιητικό του Γιάννη για να βγει για ποτό με τη Μαρία, τόσο κακό ήταν; Θέλει και το προβοκατοριλίκι τρόπο αγαπητοί.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. 10 ημέρες μετά το Σ/Κ της "ελευθερίας" των εμβολιασμένων έχουμε έκρηξη κρουσμάτων. Το είχε πει και η κυρά Παγώνη, σε 7 με 10 μέρες θα δούμε το αποτέλεσμα. Και το βλέπουμε. Τώρα, το τι προσπαθεί το ανυπόγραφο και εντελώς αυθαίρετο άρθρο να μας πει και γιατί, είναι μια άλλη ιστορία. Η έλλειψη ελέγχου στα μαγαζιά εστίασης, από που κι ως που συνεπάγεται ότι μπαίνουν ανεμβολίαστοι με δανεικά πιστοποιητικά και εκτοξεύονται τα κρούσματα; Η πλύση εγκεφάλου σε όλο της το μεγαλείο. Συνεχίστε.....Θα είστε και στην επόμενη λίστα.....

Πολύ ελαστική είναι η πολιτεία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλαστογραφίας ή κλοπής εγγράφου ή πλαστοπροσωπίας υπάρχουν μεγάλες ποινές. Εδώ γιατί μπαίνει μόνο το πρόστιμο; Να προβλέπεται φυλάκιση χωρίς αναστολή να δεις πως θα εξαφανιστούν όλοι οι "μάγκες"

22:02 Συνεπάγεται από το ότι το κελαηδάνε οι ίδιοι που έχουν "δανειστεί" πιστοποιητικά από εμβολιασμένους ρε *** και στόμα με στόμα κυκλοφορεί σε όλη την πόλη

Επιστρέφοντας το χαρακτηρισμό ***, που μάλλον σας χαρακτηρίζει καλύτερα, επαναλαμβάνω: Το είδατε εσείς; Τι θα πει κελαϊδάνε; Σου κελαϊδήσανε εσένα; Και στόμα σε στόμα τι θα πει; Ότι μπορεί να το αναπαράγει ένα site; Μεταξύ σας μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, σε ένα άρθρο δεν μπορεί να γράφεται τέτοια ανευθυνότητα. Δεν περιμένω να καταλάβετε βεβαίως...

Πλαστό πιστοποιητικό; όχι διώξιμο απλά από την καφετέρια και το club. Άμεση σύλληψη για πλαστογραφία από κοινού και στον Εισαγγελέα. Επίσης το τηλεοπτικό κανάλι STAR άρχισε να μεταδίδει πληροφορίες και βίντεο πώς να "πλαστογραφείς" μέσω Η/Υ πιστοποιητικά αλλά και βίντεο με ανεύθυνους πιτσιρικάδες που για ένα ποτό δεν διστάζουν να κολλήσουν τον ιό σε όλο το κατάστημα λέγοντας τον τρόπο να αποκτήσουν πλαστό πιστοποιητικό. ΕΛΕΟΣ!!!

@ Δημήτρης, ειλικρινά δεν υπάρχεις ρε φίλε. Τόσο κάψιμο έχω να δω από τότε που μου έπιανε κουβέντα ο μπανταβαντρέας ο χημείας

"Και θα ρίξουμε πάλι τις ευθύνες στους πολίτες;" - "Γιατί όχι; Αυτοί δεν μας ψήφισαν;"

@15:13-Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε οτιδήποτε παραπάνω από ότι σας λέει ένα κανάλι ή σας γράφει ένα site σημαίνει ότι εγώ είμαι καμμένος; Ας είναι, έχω ακούσει και χειρότερα. Με χαρά πάντως θα ήθελα να ακούσω τι σας φάνηκε περίεργο;

Ο Κωστάκης, ανεμβολίαστος (κολλάει και μεταδίδει) μαθητής της Γ' λυκείου, τεστάρεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Ο Γιαννάκης, εμβολιασμένος (κολλάει και μεταδίδει) , επίσης μαθητής της Γ' λυκείου, κάθε πότε τεστάρεται; Και εάν ο Κωστάκης και ο Γιαννάκης πάνε με το ίδιο πιστοποιητικό σε ένα μπαρ το Σάββατο το βράδυ και βγουν κρούσματα τη Δευτέρα από το μπαρ, πως θα "ενοχοποιήσουμε" τον Κωστάκη; Σας φαίνεται καμμένο αυτό το σκεπτικό ε; Το αντιλαμβάνομαι.....

Εννοείται ότι ο ανεμβολίαστος Κωστάκης παρανομεί, ότι θα έπρεπε να υπάρχουν έλεγχοι και ότι θα έπρεπε να τον πιάσουν και να του κόψουν τον κ***, όμως άλλο αυτό και άλλο να του ρίξουμε όλη την ευθύνη για την άνοδο των κρουσμάτων και την περαιτέρω διασπορά του ιού. Το ξέρω ότι σας δυσκολεύω, ότι σας καίγεται το μυαλό εάν ρίξετε μια "στροφή" παραπάνω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.