Κωνσταντινόπουλος: Πέντε μήνες χωρίς αγροτικό γιατρό η Κοντοβάζαινα

Κωνσταντινόπουλος: Πέντε μήνες χωρίς αγροτικό γιατρό η Κοντοβάζαινα

Μάιος 15, 2024 - 15:54
1 σχόλια

Έχω επανειλημμένως αναδείξει τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΣΥ, ζητώντας την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Τους τελευταίους 5 μήνες, η Δημοτική Ενότητα της Κοντοβάζαινας με μόνιμο πληθυσμό περίπου 1000 ατόμων, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, και στην οποία λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο μεταφέρονται παιδιά από τις γύρω περιοχές, έχει μείνει χωρίς αγροτικό ιατρό.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αδιαφορεί επί 5 μήνες για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό, τη στιγμή που η κοντινότερη δομή υγείας απέχει πάνω από μια ώρα, ρώτησα τον Υπουργό Υγείας:

1. Γιατί επέτρεψε να μείνει χωρίς στελέχωση επί 5 μήνες το περιφερειακό ιατρείο Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό;

2. Γιατί άργησε να δημοσιευτεί τόσο η Γ4γ/Γ.Π.οικ.25449/8.5.2024 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου δεδομένου ότι οι αντίστοιχες προσκλήσεις ετών 2023 και 2022 εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα;

3. Πώς θα διασφαλίσει ότι η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Κοντοβάζαινας με αγροτικό ιατρό θα γίνει με το ταχύτερο δυνατόν τρόπο, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση;

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αντε ρε απο εδω....πριονιζεις τη θεση ανδρουλακη...θα φας καλα και εσυ στις επομενες εκλογες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.