Κλειστή η Μονή Μαλεβής - Οικονομικό πλήγμα στην Αρκαδία - Άδεια τα καταστήματα στον Άγιο Πέτρο

Κλειστή η Μονή Μαλεβής - Οικονομικό πλήγμα στην Αρκαδία - Άδεια τα καταστήματα στον Άγιο Πέτρο

Μάιος 10, 2022 - 10:37
9 σχόλια

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Αρκαδία. Η Κυνουρία έχει χαρακτηριστεί δε ένα μικρό «Άγιον Όρος», με τόσα μοναστήρια και εκκλησίες διάσπαρτα, αλλά και θρησκευτικούς τόπους μεγάλης σημασίας.

Ο θρησκευτικός τουρισμός ήταν ένα από τα «στοιχήματα» της προηγούμενης αλλά και της τωρινής περιφερειακής αρχής. Το συγκεκριμένο είδος τουρισμού γνωρίζει άνθηση σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι από το εξωτερικό -με κυρίαρχους τους Ρώσους- αλλά και Έλληνες κάνουν οργανωμένες εκδρομές σε σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας έτσι και στην τοπική οικονομία.

Αλλά θρησκευτικός τουρισμός με κλειστά τα μοναστήρια, δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η Τοπική Κοινότητα του Αγίου Πέτρου στη Βόρεια Κυνουρία βασίζεται στον τουρισμό. Τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και τα καφέ και τα εστιατόρια επωφελούνταν από τις επισκέψεις των προσκυνητών στην Ιερά Μονή Μαλεβής, οι οποίοι, μετά την επίσκεψή τους στο μοναστήρι, έκαναν τη βόλτα τους στο χωριό.

Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα ήρθαν επισκέπτες από την Κύπρο, οι οποίοι προς μεγάλη τους έκπληξη βρήκαν τη μονή κλειστή.

Η Ιερά Μονή Μαλεβής είναι κλειστή αρκετούς αρκετούς μήνεςήνες τώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως μάθαμε, οι εγκαταβιούσες στη μονή φοβούνται την πανδημία και κρατούν τη μονή κλειστή.

Δεν γνωρίζουμε ποιος θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε να ανοίξει το μοναστήρι για τους χιλιάδες προσκυνητές και να τονωθεί, έτσι, η οικονομία του Αγίου Πέτρου, που, όπως μας είπαν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εκεί, έχουν χάσει ουσιαστικά μία σεζόν.

 

Φωτογραφία Άρης - Χρήστος Μπίτας


9 Σχόλια

Μόνο αν κάνουν το εμβόλιο θα ανοίξει. Αυτοί που πιστεύουν ότι δεν κολλάνε στον οίκο του Θεού γιατί δεν ανοίγουν;

πάντως δεν μπορώ να πω, ως νομός έχουμε στιβαρό αναπτυξιακό μοντέλο : τον άγιο πέτρο και τη μαλεβή

Τι φοβούνται; Μήπως πεθάνουν; Μα η μετά θάνατον ζωή δεν είναι αυτό που τις "ενδιαφέρει"; Δεν (υποτίθεται) έχουν "απαρνηθεί" τα εγκόσμια; Ή μήπως θα ζήσουν αιώνια εάν εμβολιαστούν; Θα τρελαθούμε εντελώς δηλαδή, ότι να ΄ναι.....

Σιγά μην περιμένουν το μοναστήρι για να δουλέψουν τα μαγαζιά Αλήθεια τα χρήματα που εισπράτει η μονή που πηγαίνουν;

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά το μοναστήρι υπάρχει για τον Άγιο Πέτρο και όχι για να μονάσουν όσες έχουν την κλήση και το επιθυμούν.

O Αγιος Πέτρος έχει υποδεχτεί τουλάχιστον 40 αγιορείτες μοναχούς, ό,τι και να λέτε εσείς!

Ο Άγιος Πέτρος θα μας υποδεχθεί όλους κάποια στιγμή. Τι σημαίνει αυτό;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.