Κλείνει το εργοστάσιο της Brava στην Κυνουρία! - Πλήγμα στην τοπική οικονομία

Κλείνει το εργοστάσιο της Brava στην Κυνουρία! - Πλήγμα στην τοπική οικονομία

Μάιος 06, 2022 - 12:45
8 σχόλια

Σε κλείσιμο οδηγείται το εργοστάσιο του γνωστού brand  Brava Mediterranean Foods Α.Ε  πιο γνωστό για την μουστάρδα του, που βρίσκεται στην Κοινότητα Πραγματευτή (Δήμος Ν. Κυνουρίας) Ν. Αρκαδίας κοντά στο Λεωνίδιο.

Το εργοστάσιο στις 31 Αυγούστου του 2020 είχε εξαγοραστεί από την εταιρεία Minerva. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργοστάσιο επιφάνειας 5.200 τ.μ. όπου παράγονται τέσσερις κατηγορίες προϊόντων (μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες και σάλτσες), που απευθύνονται τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά τροφίμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε πριν από το Πάσχα είχαν ήδη απομακρυνθεί 2 γραμμές παραγωγής προϊόντων. Η μια είναι αυτή της μαγιονέζας που μεταφέρεται σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας και η άλλη είναι αυτή της κέτσαπ που μεταφέρεται στη Γαστούνη Ηλείας  σε εργοστάσιο του Pummaro. Εργοστάσια που βρίσκονται στα «χέρια» της Minerva.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απομάκρυνση πέντε εργαζομένων μέχρι το τέλος του μήνα.

Σταδιακά δηλαδή θα οδηγηθεί σε κλείσιμο, αφήνοντας χωρίς δουλειά 23 εργαζόμενους.

Το κλείσιμο του εργοστασίου αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την περιοχή καθώς από την ίδρυση του αναζωογόνησε την περιοχή και έδωσε θέσεις εργασίας σε πολλούς κατοίκους της.

 


8 Σχόλια

Έτσι προβλέπει το σχέδιο της νέας τάξης.. Κρίμα για τους εργαζόμενους με οικογένειες που θα χάσουν τη δουλειά τους. Γι αυτό στη καλπη μεθαύριο πηγαιντε λιγο πιο δεξια απο ότι βαδίζετε. Οι Γάλλοι ξύπνησαν. Εμεις???

Αμ κάντε και καμιά διαφήμιση... Τώρα που κλείνει μας λέτε ότι ήταν ελληνικό και μάλιστα στη Κυνουρία?!!

Εγω λεω να παμε αριστερα πιο αριστερα γιατι τα εργοστασια εφευγαν με δεξια και ψευτοαριστερα ...Να τα παρουμε οι εργαζομενοι να τα δουλεψουμε.Που φτασαμε να κανουμε εισαγωγη την ζαχαρη.Δεν πειραζει ας μην εχουμε τους προκομενους της αρχουσας ταξης.Να κανουμε κουμαντο εμεις που ειμαστε στα εργοστασια και παραγουμε.Να μην μας παρουν τα σπιτια οι τραπεζες κτλ ...Τη δοκιμασαμε την δεξια σε 2 παγκοσμιους πολεμους...Παμε τωρα να δουμε και αριστερα κανονικα αριστερα...

Κανονικά αριστερά δεν ευδοκίμησε πουθενά. Τέλειωσε πριν 30 χρόνια.. Και δε μας λες, κρατάει κανένας μιά ομάδα "εργαζομένων" να ανοίξει τη δική της επιχείρηση;

Ομπσερβερ αξιο μεροκαματο για ακροδεξιο τρολ ομως οπου επικρατησε η ακροδεξια γυρισαν τα παιδακια τους σε φερετρα και αυτο ειναι ακομα μια ιστορικη αληθεια.Και παντα σφουγγαριζαν τα ποδαρακια των αφεντικων απεναντι παντα στους εργατες και τα συμφεροντα τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.