Κελεσίδης - Βαζάκας - Μπονόβας για Super League και Αστέρα

Κελεσίδης - Βαζάκας - Μπονόβας για Super League και Αστέρα

Αύγουστος 18, 2017 - 10:35
1 σχόλια

Παναγιώτης Κελεσίδης, Γιώργος Βαζάκας και Ανδρέας Μπονόβας μιλούν στο ArcadiaPortal.gr
 

Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της Super League, ελάχιστα πριν από την πρώτη σέντρα για τη νέα σεζόν, δύο σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος και ένας εν ενεργεία προπονητής μιλούν στο ArcadiaPortal.gr για το νέο πρωτάθλημα αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ζητήσαμε τη γνώμη τριών ανθρώπων που ξέρουν όσο λίγοι τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ζητήσαμε από τρεις ανθρώπους που κάθε ένας από αυτούς έχει γράψει ή και συνεχίζει να γράφει ξεχωριστή ιστορία να μας κάνουν τη δική τους πρόβλεψη μέσα από την έμπειρη ματιά τους.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος άσος και ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του Ολυμπιακού Παναγιώτης Κελεσίδης, ο επίσης παλαίμαχος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ηρακλή και του Ολυμπιακού και με την ιδιότητα πια του μάνατζερ Ανδρέας Μπονόβας, αλλά και ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας Γιώργος Βαζάκας και με πλούσια εμπειρία σε ομάδες της Super League δίνουν την άποψή σου για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά, για το τι να περιμένουμε να δούμε, αλλά και για τον εκπρόσωπό μας στην μεγάλη κατηγορία Αστέρα Τρίπολης.

Κοινή πεποίθηση και των τριών, ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα εφέτος, πως έχει τις προδιαγραφές να πάει και πάλι ψηλά και πως μπορεί να μπει στην πεντάδα της Ευρώπης. Παράλληλα, έδωσαν τα εύσημα στην κιτρινομπλέ διοίκηση για την οργάνωση που παρέχει στον σύλλογο.

Παναγιώτης Κελεσίδης, Ανδρέας Μπονόβας και Γιώργος Βαζάκας έδωσαν τα φαβορί για τον τίτλο και ευχήθηκαν το εφετινό πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και με περισσότερο θέαμα.

Αναλυτικά όσα είπαν στο ArcadiaPortal.gr ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Γιώργος Βαζάκας και ο Ανδρέας Μπονόβας.

Παναγιώτης Κελεσίδης

Για το νέο πρωτάθλημα

Καταρχάς, εύχομαι να δούμε ένα καλό πρωτάθλημα με καλύτερο ποδόσφαιρο από τις προηγούμενες χρονιές. Βλέπω ότι όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και αυτό είναι καλό. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από τις προηγούμενες χρονιές γιατί ο ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις θα είναι μεγαλύτερος. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός λόγω εμπειρίας αλλά και των παιχτών που διαθέτει, ωστόσο και η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να είναι πολύ δυνατοί και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Για τον εφετινό Αστέρα

Νομίζω ότι η περσινή χρονιά του Αστέρα ήταν πολύ άσχημη και δεν ήταν ανάλογη από τις σεζόν που μας έχει συνηθίσει να κάνει η ομάδα της Τρίπολης. Ο Αστέρας διαθέτει πολλή ποιότητα ως ομάδα και θα είναι καλύτερος από την περσινή σεζόν. Θεωρώ ότι και πάλι θα γίνει η ομάδα εκείνη που δυσκόλευε όποιον έπαιζε απέναντί της είτε στην Τρίπολη είτε εκτός και κοιτούσε όλους τους αντιπάλους ακόμα και τους μεγάλους στα μάτια. Ο Αστέρας διαθέτει μια τρομερή διοίκηση και εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν ρίξει πολλά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια και έχουν κάνει τον σύλλογο να είναι πολύ οργανωμένος. Η περσινή θέση δεν αντικατοπτρίζει την αξία της ομάδας και εφέτος πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάει και πάλι ψηλά και να εκπληρώσει τους στόχους του.

 

Γιώργος Βαζάκας

Για το νέο πρωτάθλημα

Το βασικότερο και αυτό που θα πρέπει όντως να τονίσουμε, είναι ότι υπάρχει μια κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα οικονομικά προβλήματα πολλών συλλόγων αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν με τα τηλεοπτικά έχουν τις συνέπειές τους. Πολλές ομάδες δυνατές οικονομικά τώρα πια έχουν προβλήματα και αναγκαστικά στρέφονται σε λύσεις με νέα παιδιά και με διαφορετικούς στόχους. Από κει και πέρα και σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο πρωτάθλημα , ο Ολυμπιακός νομίζω πως έχει ξεφύγει από τις άλλες ομάδες, έχει πολλές λύσεις, είναι πολύ δυνατός και είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Η ΑΕΚ, της λείπει ακόμα κάτι για να μπορέσει να χτυπήσει πρωτάθλημα.  Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα χωρίς τα μεγάλα ονόματα που στηρίζεται στη δουλειά του προπονητή του και νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν οικονομικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχει τα προβλήματά του με την αλλαγή προπονητή και νομίζω πως ψάχνεται ακόμα για να βρει την ταυτότητά του. Από κει και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν δείξει κάτι για να ανεβούν επίπεδο ούτε βλέπω να έχουν ενισχυθεί σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να διεκδικήσουν πολλά πράγματα, γι’ αυτό θεωρώ πως ο καλός Αστέρας μπορεί να βρεθεί και πάλι ψηλά.

Για τον εφετινό Αστέρα

Είδα το φιλικό του Αστέρα με τον Ολυμπιακό. Αυτό που είδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φαίνεται να είναι πιο συγκροτημένος και με καλύτερους παίχτες. Θεωρώ επίσης ότι μετά από μια κακή χρονιά που είχε η εφετινή χρονιά θα είναι καλύτερη και αν προσέξει, θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα να πλασαριστεί στην πεντάδα. Επίσης, ο Αστέρας κατά την άποψή μου είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες της Ελλάδας με μια σταθερή και πολύ καλή διοίκηση. Η ομάδα θα χρειαστεί τον κόσμο μαζί της και με τη βοήθειά του και τη στήριξή του μπορεί να τα καταφέρει και πάλι τη νέα χρονιά.

 

Ανδρέας Μπονόβας

Για το νέο πρωτάθλημα

Βλέπουμε ότι οι μεγάλες ομάδες Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ενισχυθεί και βάζουν ποιοτικούς παίχτες στα ρόστερ τους που μπορούν να ανεβάσουν το θέαμα. Νομίζω, υπάρχουν τρεις κατηγορίες ομάδων. Αυτές που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αυτές που θα διεκδικήσουν την Ευρώπη και αυτές που θα δώσουν τη μάχη για τη σωτηρία. Επίσης, θεωρώ ότι στο εφετινό πρωτάθλημα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε καλούς παίχτες, ενώ υπάρχουν και πολύ καλοί προπονητές. Πλέον απομένει αυτό να φανεί και στα γήπεδα και οι ομάδες να είναι καλά προετοιμασμένες για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.  Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός έχει τον ίδιο προπονητή και μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικός, η ΑΕΚ και αυτή δείχνει ικανή, όπως επίσης και ο ΠΑΟΚ. Θεωρητικά με βάση τα ρόστερ, το προβάδισμα για τον τίτλο τον έχει ο Ολυμπιακός.

Για τον εφετινό Αστέρα

Στον Αστέρα μετά την άσχημη περσινή χρονιά θεωρώ πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο και έχει υγεία σε όλους τους τομείς, με άψογους επαγγελματίες και σε δύσκολες οικονομικά εποχές για το ποδόσφαιρο αποδεικνύει ότι συγκαταλέγεται δίκαια στις πιο οργανωμένες ομάδες της Ελλάδος. Γνωρίζω τον Αστέρα από τα χρόνια της Δ' Εθνικής καθώς βοήθησα με ποδοσφαιριστές με την ιδιότητα του μάνατζερ και είχα συνεργασία σε χρονιές που η ομάδα ανέβαινε τις κατηγορίες για να φθάσει εδώ που είναι τώρα. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας προπονητής που ξέρει άριστα την ομάδα, που έφυγε αλλά επέστρεψε γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχολογία του Αστέρα. Ο Βεργέτης είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής που τον εμπιστεύονται οι παράγοντες του Αστέρα. Η ομάδα επίσης έκανε και κάποιες νέες προσθήκες και πλέον μένει να δείξει την απαιτούμενη συνοχή και να αναδειχθεί το ταλέντο των ποδοσφαιριστών που σίγουρα υπάρχει, για να πετύχει τον στόχο της και να ευχαριστήσει τον κόσμο της.  Πιστεύω ότι ο Αστέρας έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει και πάλι θέση στην Ευρώπη, όπως είχε κάνει μερικά χρόνια νωρίτερα.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μεγάλε Κελεσίδη, δεν σε λησμονούμε ! σε νοσταλγούμε..........εσένα με τις αποκρούσεις σου!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.