Κ. Τζιούμης: Ακόμα μία φαρμακοβιομηχανία επενδύει στην Τρίπολη (vid)

Κ. Τζιούμης: Ακόμα μία φαρμακοβιομηχανία επενδύει στην Τρίπολη (vid)

Φεβρουάριος 17, 2024 - 10:10
10 σχόλια

Ο Δήμος θα κινήσει όλες τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο εναντίον του βιοαερίου στην ΒΙΠΕ 

Το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου το Arcadiaportal συνάντησε το δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη ο οποίος μας εξέφρασε την άποψη της Δημοτικής Αρχής αλλά και την άποψή του ως πολίτη της πόλης για την παραγωγή βιοαερίου στην περιοχή της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι «υπέρ των επιχειρήσεων που γίνονται στην Τρίπολη, αλλά για την συγκεκριμένη παραγωγή μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ είναι κάθετα αντίθετη η Δημοτική Αρχή».

Επεσήμανε ότι μια τέτοια μονάδα είναι πολύ βλαβερή για την πόλη και τους πολίτες της Τρίπολης, αλλά και για τις μονάδες των φαρμακοβιομηχανιών που είναι υπό κατασκευή στην περιοχή της ΒΙΠΕ, ενώ υπογράμμισε ότι και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομήχανων έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη δημιουργία μιας τέτοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο όπου ανεγείρονται μονάδες παραγωγής φαρμάκων.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι από την πλευρά του ο Δήμος θα κινήσει όλες τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο εναντίον αυτής της επένδυσης .

Επίσης, ο Δήμαρχος κλείνοντας μας μίλησε για την αυξημένη ζήτηση για την κατασκευή κι άλλων φαρμακοβιομηχανιών στην Τρίπολη από πληροφορίες που έχει, και για την επέκταση της ΒΙΠΕ για νέες επιχειρήσεις και ότι με μεγάλη χαρά πλέον ο Δήμος Τρίπολης εντάχτηκε στο σχέδιο Διοίκησης Αναπτυξιακής μετάβασης όποτε υπάρχουν κίνητρα και πρέπει να βρεθεί και ο χώρος να εγκατασταθούν οι νέες επιχειρήσεις για την επέκταση της ΒΙΠΕ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Κώστα Τζιούμη για το Βιοαέριο και την ΒΙΠΕ


10 Σχόλια

οταν αλλοι ζηταγαν επεκταση με 2ο αιτημα, εσυ κοιμοσουνα https://www.arcadiaportal.gr/news/tin-epektasi-tis-vipe-tripolis-zitei-o-giannis-troypis

Τις πληροφορίες από πού τις παίρνει; Από την ίδια πηγή που τον πληροφόρησε ότι μπορεί πας μη νομικός να δίνει νομικές συμβουλές; Ούτως ώστε, αν θα γίνει το λάθος, να του πει: Ε, δεν είμαι και δικηγόρος, πού να 'ξερα!

Για την τριπολη είναι επικίνδυνη η ΑΠΕ ενώ για την θέση Μπελμπερη θα ωφελήσει την τοπική οικονομία... Γκιοζηδες ρε ολοι όσοι περάσατε από την έρημη τούτη πολη.Αν οι φαρμ/νέες δεν φτιαξουν δικα τους διαμερίσματα ποσο ια αυξηθούν στην τριπολη τα ενοίκια θα κανεις και για αυτό κατι;

Nαι ρε παιδί μου έρχονται οι φαρμακοβιομηχανίες γιατί είναι ωραία η Τρίπολη και όχι για τα κίνητρα. Στην ουσία δεν βάζουν τίποτα από την τσέπη τους. Αν είχε οργανωμένη ΒΙΠΕ η Μεγαλόπολη θα πήγαιναν εκεί. Η Τρίπολη εξυπηρετεί πλέον. Μην πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αμάν πια κρατήστε λίγο και το στόμα σας κλειστό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.