Ίδρυση Κέντρου Οινοτουρισμού στην Αρκαδία - Στον Δήμο Τρίπολης τα γραφεία της παλιάς «Πελοπόννησος ΑΕ» (pics,vid)

Ίδρυση Κέντρου Οινοτουρισμού στην Αρκαδία - Στον Δήμο Τρίπολης τα γραφεία της παλιάς «Πελοπόννησος ΑΕ» (pics,vid)

Ιούλιος 10, 2023 - 12:35
3 σχόλια

Τελετή παράδοσης παραλαβής των παλαιών γραφείων της «Πελοπόννησος ΑΕ» στον Δήμο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.
 
Το πρώην Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής είχε περάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στέγαζε τα γραφεία της Αναπτυξιακής  «Πελοπόννησος ΑΕ», αλλά με την κατάργησή της τα γραφεία έμειναν ανενεργά και το κτίριο κλειστό.

 Σήμερα το κτίριο επέστρεψε ξανά στον Δήμο Τρίπολης, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Οινοτουρισμού.
 
Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος, ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος διευθυντής της Αναπτυξιακής «Πάρνωνας ΑΕ» και ο κ. Νασιάκος Λεωνίδας, οινοποιός, μίλησαν για αυτό το εγχείρημα και για την προοπτική για την περαιτέρω ανάδειξη του οίνου ΠΟΠ Μαντινείας.
 
Ο κ. Τζιούμης στις δηλώσεις του μίλησε για την πρωτοβουλία από την υπό σύσταση  Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών για τη δημιουργία ενός Κέντρου Οινοτουρισμού, έτσι ώστε να προβληθεί αυτό το προϊόν με τη συνεργασία της περιφέρεια Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
 
Στόχος είναι να ενταχθεί το πρόγραμμα στο Leader
 
Ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για την ανταπόκριση της Περιφέρειας στο αίτημα του Δήμου να επιστρέψει το κτίριο ξανά στην αρμοδιότητά του.
 
Ο κ. Μπερέτσος μίλησε για τη σημαντική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα συμβληθεί με μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο και την περιφέρεια και όταν ιδρυθεί η Ένωση Οινοποιών θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση αυτού του σχεδιασμού για τη λειτουργία του Κέντρου.
 
Τέλος, ο κ. Νασιάκος, εκπροσωπώντας του; Οινοποιούς της Ένωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά και αναφέρθηκε και στον στόχο των συναδέλφων του για την ανάδειξη του ΠΟΠ προϊόντος της Μαντινείας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τελετή παράδοσης παραλαβής γραφείων της "Πελοπόννησος ΑΕ" στον δήμο Τρίπολης


3 Σχόλια

για πότε έφτασαν την ζώνη ΠΟΠ στην Τεγέα, για πότε θα κάνουν βάση στο ένα οινοποιείο της τεγεας αντί για τα δεκάδες της Μαντινείας, πολλά φιλούσκια ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.