Η Γαλάζια Σημαία επέστρεψε στο Παράλιο Άστρος

Η Γαλάζια Σημαία επέστρεψε στο Παράλιο Άστρος

Μάιος 25, 2016 - 14:39
1 σχόλια

Τις ακτές και τις μαρίνες που πήραν "Γαλάζια Σημαία" για το 2016 ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης .

Στην λίστα αυτή υπάρχει μόνο μια παραλία της Αρκαδίας που παίρνει την Γαλάζια Σημαία και αυτή ειναι η παραλία Καλλιστώ στο Παράλιο Άστρος.

Σύμφωνα με τα κριτήρια απονομής Γαλάζιας Σημαίας, μια ακτή ή μαρίνα για να πληροί τις προϋποθέσεις, εξετάζεται στα παρακάτω: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Ασφάλεια, Ναυαγοσωστικά, Πρώτες Βοήθειες, Υπηρεσίες και Εγκαταστάσεις.

Ακόμη, ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι εθελοντική, και ξεκινά με τη συμπλήρωση μιας αίτησης εκ μέρους του ενδιαφερόμενου διαχειριστή ακτής ή ακτών.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» τρέχει στην Ευρώπη από το 1987, και πρόκειται για παγκόσμιο Πρόγραμμα. Εύλογα, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στη συνείδηση του επισκέπτη μιας τουριστικής περιοχής «μετράει» ως κριτήριο επιλογής τόπου διακοπών, καθώς επίσης έχει επικρατήσει στη συνείδηση του κόσμου η Γαλάζια Σημαία να είναι συνυφασμένη με την καθαρότητα των κολυμβητικών νερών πρωτίστως. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να δοθεί προσοχή ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν έλαβε καμία ακτή της Αρκαδίας Γαλάζια Σημαία -αν εφέτος, φυσικά, οι ακτές μας είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής.

Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

ΑΡΚΑΔΙΑ [1]

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Καλλιστώ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι κάτοικοι του Ατσίγγανου δεν πληρώνουν φόρους και Δημοτικά Τέλη κ.κ. Δημοτικοί Άρχοντες Β. Κυνουρίας και δεν πρέπει να βελτιωθεί η ζωή τους; Θέλουμε και εμείς έργα που θα αποδώσουν έστω μία γαλάζια σημαία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.