Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στον Άγιο Βλάση – Τι είπε ο Γ. Οικονομόπουλος (pics,vid)

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στον Άγιο Βλάση – Τι είπε ο Γ. Οικονομόπουλος (pics,vid)

Αύγουστος 08, 2023 - 13:56
4 σχόλια

Μία μέρα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Αυγούστου στον Άγιο Βλάση, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Τρίπολη, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί. Η καμένη έκταση, σύμφωνα με μία πρώτη αποτίμηση, ξεπερνά τα 70 στρέμματα δάσυς και έχει κάψει μεικτή βλάστηση. Τις επόμενες μέρες και αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, η πυροσβεστική θα κάνει την ακριβή αποτίμηση της καμένης έκτασης.

Στη χθεσινή δύσκολη μέρα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Οικονομόπουλος σε συνέντευξή του.

Ο κ. Οικονομόπουλος από τον Άγιο Βλάση όπου ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Αυγούστου η φωτιά, αναφέρθηκε στο χρονικό αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε μία εστία στην διάστρωση από την μεριά του Φάλανθου πάνω από το Νοσοκομείο και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική όπου και έκανε την κατάσβεση.

Λίγο μετά υπήρξε νέα εστία 300 μέτρα πιο πάνω μέσα στο πευκοδάσος και επιτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και φυσικά τα εναέρια μέσα «πάλεψαν» και περιόρισαν την φωτιά προτού αυτή λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το βράδυ υπήρξε ένα μέτωπο κάτω από τον Άγιο Θόδωρα το οποίο κατασβέστηκε επιτυχώς από το πεζοπόρο τμήμα.

Η ετοιμότητα ήταν πολύ μεγάλη και, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος, οι δύο εστίες πυρκαγιάς έγιναν αντιληπτές από τον πυροφύλακα του δήμου Τρίπολης.

Τέλος, ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι η πολιτική προστασία είναι και σήμερα σε πλήρη επιφυλακή και ήδη έχει προσαχθεί ένας 29χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Αποτίμηση της πυρκαγιάς από τον κ. Οικονομόπουλος


4 Σχόλια

Να αλλαξετε τον τίτλο. Επόμενη μέρα = οι ενεργειες που θα γινουν απο εδω και πέρα στην περιοχή. Εσείς μιλάτε κυριολεκτικα και λετε απλα οτι οι δηλωσεις εγιναν την επομενη μερα της φωτιας. Ελεος

Μετά από συνεννόηση του Βλάση με τον Κικίλια σηκώθηκαν 7 αεροπλάνα γιατί δεν το λέτε Κ Οικονομόπουλο αφού το γνωρίζετε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.