Η Αρκαδία αναδείχθηκε «Best Walking Destination» στα Greek Travel Awards στο Λονδίνο

Η Αρκαδία αναδείχθηκε «Best Walking Destination» στα Greek Travel Awards στο Λονδίνο

Νοέμβριος 23, 2022 - 08:31
5 σχόλια

Η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως ανέδειξε την Ελλάδα ως “ Europe’s Most Desirable Country” και την Αρκαδία ως “Best Walking Destination”

Στις 9 Νοεμβρίου 2022 η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δια της αντιπροσώπου της αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Καλογεροπούλου παρέλαβε το βραβείο: ΑΡΚΑΔΙΑ- BEST WALKING DESTINATION ως αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν τουριστικοί φορείς, ταξιδιώτες επιρροής από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και Tour Operators διεθνούς εμβέλειας.

Η διάκριση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των άοκνων προσπαθειών της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. να αναδείξει το Μenalon Trail και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και άλλων πεζοπορικών διαδρομών στην Αρκαδία ( ParnonTrail, ArcadiaTrail, PanTrail)

Το βραβείο ανήκει σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, από το 2014 ως σήμερα: εθελοντές , φορείς και επαγγελματίες της περιοχής.

Παράλληλα, η βράβευση αυτή, πέρα από μία τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη, δημιουργεί και την υποχρέωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει, συντηρήσει και επεκτείνει το δίκτυο των αρκαδικών πεζοπορικών διαδρομών, προκειμένου να είναι έτοιμα τον Απρίλιο του 2023 που ξεκινάει η νέα πεζοπορική περίοδος.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία
1. Best City Breaks Destination: Αθήνα
2. BEST WALKING DESTINATION : ΑΡΚΑΔΙΑ
3. Best Sailing Destination: Λευκάδα
4. Best Gastronomy Destination: Χανιά
5. Best Luxury Destination: Σαντορίνη
6. Best Outdoors Destination: Κεφαλονιά
7. Best Culture Destination: Αθήνα
8. Best Sustainable Destination: Ικαρία
9. Best Diving Destination: Αλόννησος
10. Best Beach Holidays Destination: Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.


5 Σχόλια

Την Μπερδεύουμε την Αρκαδία,με την τριπολη..Αλλο το ενα αλλο το αλλο,αλλα μπραβο που εστω και ετσι καποιοι Δημοι εχουν επισκεψιμοτητα,γιατι εμεις εδω μεσα στην καρδια της Αρκαδιας δεν μπορουμε να αναδείξουμε τιποτα αλλο περα απο καφε και κρεπες,ενω υπαρχει τοση ιστορία και τοσα θέματα που θα μπορουσν να φερουν κοσμο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΙΝΑLON TRAIL ! ΟΠΩΣ KAI TA ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ .

9:49 Δεν έχεις δίκιο. Δεν έχει μόνο καφέδες και κρέπες να αναδείξει η Τρίπολη. Έχει και αμέτρητους μακάκες. Ζουν ανάμεσά μας

Πολύ μπροστά ο Τατούλης όπως πάντα έβλεπε και χρηματοδοτούσε τα μονοπάτια. Ενώ ο Νίκας δεν κάνει τίποτα για τουρισμό. όλα στον αυτόματο πάνε εκει στην περιφερεια

Χάρη στον Θανάση τον Χωματά που οραματίστηκε το έργο των μονοπατιών, τον ΣΑΟΟ και τον κύριο Γιάννη Λαγό που το υλοποίησαν έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα σε περιπατητές. Η Τρίπολη δεν στερείτε τίποτα από το να γίνει ένας τουριστικός προορισμός! Ειδικά όσον αφορά τα μονοπάτια, το δίκτυο των μονοπατιών ξεκινά από εδώ από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου, πάλι χάρη στο Θ. Χωματά και τον ΣΑΟΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.