Γάμος των ομόφυλων ζευγαριών: Απείχαν Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος - «Ναι» από τον Γ. Παπαηλιού

Γάμος των ομόφυλων ζευγαριών: Απείχαν Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος - «Ναι» από τον Γ. Παπαηλιού

Φεβρουάριος 16, 2024 - 09:15
18 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη. Ναι ψήφισαν 176, όχι 76, παρών 2, ενώ υπήρξαν και 46 αποχές. 

Τα 20 «όχι» από τη ΝΔ: Χαράλαμπος Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κώστας Καραγκούνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καραογλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης,

Οι αποχές στο κυβερνών κόμμα ήταν 31, ανάμεσά τους και του Κώστα Βλάση, βουλευτή Αρκαδίας, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο με γραπτή του δήλωση. Οι βουλευτές της ΝΔ που απείχαν, ΄είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

Από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής υπήρξαν 11 αποχές: Απείχε και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Οι υπόλοιπες δέκα αποχές είναι οι εξής: Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Από τη Νέα Αριστερά απείχαν οι: Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ 2 αποχές: Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης - Και ένα «παρών», η κυρία Νίνα Κασιμάτη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού υπερψήφισε.

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

Είχα διαβάσει παλιά ένα σύνθημα τής ΝΔ: "Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να παντρεύονται οι πού....δες" . Τώρα θα τό πιείτε όλο το πικρό ποτήρι μέχρι τελευταία σταγόνα...... εκτός αν γίνετε όλοι οπαδοί τού Σαμαρά!!!! Εις υγείαν!!!

Μιλάμε για πολιτική βούληση όχι αστεία. Να χαιρόμαστε τους βουλευτές μας για τον καθαρό πολιτικό τους λόγο και την πυγμή που δείχνουν σε σημαντικά για την κοινωνία ζητήματα. Προτείνω να τους ξαναψηφίσουμε.

Μια χαρά θα τους ξαναψηφίσουμε. Η μνήμη του μέσου ψηφοφόρου κρατά από 5 έως 10 μέρες, αναλόγως και του τι του προβάλλουν τα ΜΜΕ την κάθε φορά. Η μνήμη των ψαριών έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι διαρκεί περισσότερο.

Αν έλεγε ο Τσίπρας, αυτά πού είπε ο Μητσοτάκης χθές, θα τον είχατε σουβλισει σαν το Διάκο. Εκεί, στο .... παχνί.... εγώ τη βρίσκω.! Δεν θέλω να σου στεναχωριέστε, ο ηγέτης δεν θέλει αντιρρήσεις!!! Σιωπή καί υποταγή!!!!

Αν τα έλεγε ο Τσίπρας, αυτά πού είπε χθές ο Μητσοτάκης, θα τον είχατε σουβλισει σαν τόν Διάκο!! Δεξιοί, μη μου στεναχωριέστε, δεν θέλω.....σικλετια, ο " ηγέτης" δεν σηκώνει αντιρρήσεις, σιωπή, υποταγή καί στο..... παχνί. Εντάξει παιδιά;;; Εεεεεετσι.......

ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΥ....ΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΖΩΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ

Ο Οδυσσέας αποφάσισε να λιποτακτήσει και να ταυτιστεί με Βορίδη Σαμαρά Βελόπουλο Νίκη και Σπαρτιάτες! Καμία έκπληξη! Είναι γνωστή η Ακροδεξιά του ταυτότητα! Φύγε μακριά από το ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ είναι προοδευτικό κόμμα και όχι ακροδεξιό!

Πολλα μπραβο στους δυο βουλευτες μας. Ουτε ναι ουτε οχι, δεν ειχαν καν γνωμη. Για την ακριβεια, δεν ειχαν καρυδια να εκφρασουν γνωμη για να μη στενοχωρησουν καποιο κομματι της πελατειας η την ηγεσια του κομματος και χασουν εξουσια. Γνησιοι κουτοπονηροι πολιτικαντες. Να τους χαιρομαστε. Απεδειξαν αλλη μια φορα ποσο λιγοι ειναι για να μας εκπροσωπουν. Αν δεν ειναι αξιοι να εκφρασουν γνωμη γιατι δεν γνωριζουν το θεμα ειναι ανικανοι. Αν σκοπιμα δεν εκραζουν γνωμη ειναι ατολμοι. Και στις δυο περιπτωσεις καλυτερα να πανε σπιτι τους.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καλέ είναι προοδευτικό κόμμα που λέει κι ο άλλος στα σχόλια. Πρόοδος καλέ αγόρια πρόοδος στα τέσσερα όλα τα παλικάρια. Μερικοί έχουν μείνει στην εποχή που οι άντρες φορούσαν παντελόνια. Τώρα όλοι θα φοράνε τάγκα καλέ... Να το ευχαριστιουνται ουουουου να χαθείτε ρεντικολα της κοινωνίας

Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που στην Ελλάδα του ζαβοΚούλη Μιζοτάκη η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή δεν έγινε με εκφώνηση των ονομάτων ως είθισται, αλλά τα ονόματα όσων ψήφισαν το νομοσχέδιο γράφτηκαν σε χαρτί, για να μην τους κράξει η όλη η κοινωνία για την ξεφτίλα τους. Σου λέει αν ψάξουν κάποια στιγμή στο ίντερνετ θα τα βρουν τα ονόματα, αλλά μέχρι τότε θα έχει κοπάσει η οργή του κόσμου. ΤΨΡΜ;

Yes or No που λένε και στην Ουσα ,Τι αποχή και κουραφέξαλα ;Σε αυτούς που ψήφισαν Ναι ,κατάρα και ανάθεμα .

11.48 ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.......ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥΣ ( Ο ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!!!

Απείχαν οι πολιτικοί νάνοι. Γιατι δεν είχαν το σθένος να υποστηρίξουν την άποψη τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.