Game changer το KAAN στο Αιγαίο; Ανάλυση του Κωνσταντίνου Ιατρίδη στο flash.gr

Game changer το KAAN στο Αιγαίο; Ανάλυση του Κωνσταντίνου Ιατρίδη στο flash.gr

Φεβρουάριος 23, 2024 - 12:41
3 σχόλια

@RTErdogan / X

Την παρθενική πτήση του πραγματοποίησε, το πρωί της Τετάρτης 21/2, το μαχητικό αεροσκάφος που κατασκεύασε η Τουρκία. Το μαχητικό ΚΑΑΝ, με μήκος 21 μέτρων και άνοιγμα φτερών 14 μέτρων, βρέθηκε για πρώτη φορά στον αέρα. Η Τουρκία έγινε μια από τις λίγες χώρες που παρασκευάζουν μαχητικά 5ης γενιάς, όπως σημειώνει η Hurriyet. Πρόκειται πράγματι για μια «επανάσταση» στην αμυντική βιομηχανία της γειτονικής χώρας; Είναι το ΚΑΑΝ ένα μαχητικό που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες στον αέρα πάνω από το Αιγαίο;

Διαβάστε περισσότερα για την «ακτινογραφία» του τουρκικού μαχητικού από τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τη δεκαετία του '90 η Τουρκία είχε περίπου το ίδιο ΑΕΠ με την Ελλάδα αν και μεγαλύτερη σε πληθυσμό. Σήμερα το ονομαστικό της ΑΕΠ είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το δικό μας και αν το δούμε ως ισοτιμία αγοραστικής δύναμης η διαφορά είναι χαώδης. Μπορεί το εν λόγω μαχητικό να μην είναι συγκρίσιμο με τα αντίστοιχα αμερικάνικα ή ρώσικα, είναι σίγουρο όμως ότι όποιος δουλεύει και επιμένει, φέρνει αποτελέσματα κάποια στιγμή. Η Τουρκία κατασκευάζει μαχητικά, ενώ εμείς κλείσαμε κάθε βιομηχανία και πουλάμε ιδεολογική ανωτερότητα με τους γάμους των λοατκι και τις νομιμοποιήσεις αλλοδαπών. Ας προσέχαμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.