Γ. Παπαηλιού: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν «θα τσιμπήσουν» (vid)

Γ. Παπαηλιού: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν «θα τσιμπήσουν» (vid)

Φεβρουάριος 07, 2024 - 12:30
1 σχόλια

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας ……»

(κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής):

προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :

Το περιεχόμενο της (ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου) αρχικής δήλωσης του Υπουργού ΑΑΤ για διάλογο με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίηση, έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, αποδεικνύοντας πάντως, ότι και «ο Άγιος φοβέρα θέλει». Αυτό το λέω, διότι (η δήλωση) γίνεται υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων και απέχει παρασάγγας από προηγούμενη δήλωσή του περί υποκινούμενων αγροτών που υπονομεύουν την οικονομία και τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Πάντως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα που αναφέρθηκε από τον Υπουργό ΑΑΤ, δεν αποτυπώνεται στα εξαγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα ή μάλλον ημίμετρα. Και βέβαια αυτά δεν συνιστούν ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Γι΄ αυτό και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν «θα τσιμπήσουν».

Όσον αφορά το «κοινό μέλλον», στο οποίο αναφέρθηκε ο Υπουργός ΑΑΤ, αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Σ΄ αυτήν ανήκει ο αγροτικός-κτηνοτροφικός κόσμος και η ελληνική περιφέρεια, οι οποίοι για την κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκονται «στην απέξω». Διαφορετικά «κοινό μέλλον» δεν μπορεί να υπάρξει.

τελικές αναφορές του Υπουργού ΑΑΤ που κράτησαν πολύ ώρα δεν αφορούν τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου, που είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, αλλά τη συζήτηση κατ΄ άρθρον. Αυτό δείχνει, εκτός των άλλων, ότι δεν υπάρχει «αρχή» στο νομοσχέδιο και συνακόλουθα ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, παρά μόνον αποσπασματικά, επιδερμικά και ανεπαρκή μέτρα.

Η προσπάθεια του Υπουργού ΑΑΤ να επιρρίψει την ευθύνη για το «χάλι» της καταβολής των μειωμένων ενισχύσεων, αποκλειστικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν ευσταθεί, αφού τη διοίκησή του την έχει διορίσει η κυβέρνηση της ΝΔ – μάλιστα την έχει αντικαταστήσει 4 φορές!

Ο Υπουργός ΑΑΤ είπε, ότι η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα ! γίνει εν καιρώ, ξεχνώντας ότι η ΝΔ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εδώ και 4 1 / 2 χρόνια !

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΎ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Video: 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν «θα τσιμπήσουν».....


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.