Γ. Παπαηλιού: Να μονιμοποιηθούν οι εποχικοί πυροσβέστες

Γ. Παπαηλιού: Να μονιμοποιηθούν οι εποχικοί πυροσβέστες

Νοέμβριος 01, 2023 - 13:00
6 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η λεγόμενη «αντιπυρική περίοδος» διαρκεί ολόκληρο  το χρόνο. Να προωθηθεί η απασχόληση των εποχικών πυροσβεστών  ολόκληρο το χρόνο (η μονιμοποίησή τους)

Ενώ  υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα, από 1 Νοεμβρίου, 2.500 εποχικοί πυροσβέστες «απολύονται» (λήγουν οι συμβάσεις τους) και οδεύουν  προς το Ταμείο Ανεργίας.

Η εργασιακή ασφάλεια των εποχικών πυροσβεστών, η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος «πάνε περίπατο».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ, (και) οι εποχικοί πυροσβέστες αποτελούν «περιττό βάρος»-δημοσιονομικό κόστος.

Όμως η κοινωνία τους χρειάζεται, διότι η κλιματική κρίση και άλλοι σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν ή μάλλον είναι παρόντες.

Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει ανοχύρωτη, καθώς η λεγόμενη «αντιπυρική περίοδος» διαρκεί ολόκληρο  το χρόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, να προωθηθεί η απασχόληση των εποχικών πυροσβεστών  ολόκληρο το χρόνο (η μονιμοποίησή τους). 

 

Γιώργος Παπαηλιού, βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


6 Σχόλια

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Παπαηλιού. Δεδομένης της κλιματικής αλλαγής πρέπει να παίρνουμε μέτρα έγκαιρα. Οι Έλληνες πυροσβέστες δίνουν τιτάνιο αγώνα!!!

15:01 Μια χαρά τα είπε. Πήγαινε ρώτα τους εποχικούς πυροσβέστες να δούμε τι θα σου πουν ηλίθιε

Και οι πυροσβεστες με τα χερια η με τη μανικα θα μας σωσουν κοροιδευομαστε τωρα αντι να παρουμε canadair και ελικοπτερα. Δε λεω οτι δε δινουν τα παντα αλλα χωρις canadair και ολοι οι ελληνες πυροσβεστες να γινουν δε σβηνει η φωτια. Και εποχιακοι καλα ειναι .

Το αφηνω σε σενα που τους επισκεφτεσαι και τους ρωτας και ξερω περισσοτερα απο σενα γιατι ημουν με βαθμο στην πυροσβεστικη .

Ναι ρε σύ Παπαηλιού. Κανένας άλλος δεν το είχε σκεφτει αυτό! Πως μας ξέφυγε κάτι τέτοιο. Όλες οι προσλήψεις να γίνουν μέσω πανελληνίων για μένα. Έξω τα βύσματα από το δημόσιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.