Γ. Κατσίρης: Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη μπορεί να αλλάξει τον Δήμο Τρίπολης (vid)

Γ. Κατσίρης: Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη μπορεί να αλλάξει τον Δήμο Τρίπολης (vid)

Οκτώβριος 02, 2023 - 16:52
9 σχόλια

«Ανεπάρκεια, αδράνεια και αδυναμία» καταλογίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη νυν δημοτική αρχή

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την πορεία δήμων και περιφερειών την επόμενη τετραετία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη, Γιάννης Κατσίρης, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal για το πρόγραμμα της παράταξης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Γιάννη Σμυρνιώτη στην προσπάθειά του.

Ο κ. Κατσίρης, διευθυντής του ΔΙΕΚ Τρίπολης, έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά, και ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό για την απόφασή του να κετέλθει στις δημοτικέ εκλογές,  την περίοδο 2011 - 2014 στο Δήμο Τρίπολης είχε υπηρετήσει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Συνδέσμου Υδατικών Έργων Μεθυδρίου.

Συναντήσαμε τον κ. Κατσίρη στη λίμνη Τάκα, ένα τοπόσημο του Δήμου μας,  για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος ως προς την αξιοποίησή του.

Ο κ. Κατσίρης είπε ότι τη παρούσα δημοτική αρχή την διακρίνουν η αναποτελεσματικότητα και η ανεπάρκεια και εξήγησε:

«Με τον Γιάννη Σμυρνιώτη ήμασταν μαζί στον Καλλικράτη, και καταφέραμε σε μια μικρή θητεία 3,5 χρόνων να κάνουμε τον Δήμο να ορθοποδήσει, να συνενώσουμε τους 8 Δήμους σε έναν με τον ''Καλλικράτη''. Τότε, ήμουν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ Συνδέσμου Μεθυδρίου, ασχολήθηκα με την ύδρευση, αλλά πολύ βίαια σταμάτησε το έργο», 

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους στόχους της παράταξής του για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα:

«Μία από τις προτεραιότητες πρέπει να είναι ο πρωτογενής τομέας. Οι αγρότες μας, οι άνθρωποι υπαίθρου που αγωνίζονται, χρειάζονται ενίσχυση. Το έργο της Τάκας 30 χρόνια καρκινοβατεί, τα δίκτυα ύδρευσης δεν έχουν προχωρήσει, ένα έργο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Ο κάμπος πρέπει να αποκτήσει νερό για τις καλλιέργειες. Η Αρκαδία και ο Δήμος Τρίπολης κινδυνεύουν από την ερημοποίηση, οι νέοι μας δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένειες, φεύγουν και δεν γυρίζουν πάλι πίσω. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας». 

Ακολούθως, ρωτήσαμε τον κ. Κατσίρη τι σχεδιάζει η παράταξη «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά» για την προστασία από τις πλημμύρες. Μας απάντησε αναφερόμενος στο γεγονός ότι το αντιπλημμυρικό έργο στα χωριά Νεοχώρι κα Ζευγολατιό δεν προχώρησε εξαιτίας μιας μικρής αστοχίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή δημοτική αρχή. Ο κ. Κατσίρης είπε:

«Το λεκανοπέδιο της Μαντινείας θα ήταν λίμνη αν δεν υπήρχαν οι 18 καταβόθρες, οι οποίες μας δίνουν δυνατότητα να έχουμε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Είναι προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά, αλλά δυστυχώς ένα έργο 5,5 εκατ. ευρώ πήγε στα βράχια από μια απλή αγωγή πολίτη, από ένα λάθος σε μια μελέτη. Ξέρετε, όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς, η Αποκεντρωμένη, η Περιφέρεια, όλοι απευθύνονται στον Δήμο, αυτός είναι το σπίτι μας. Δυστυχώς, μια τέτοια μεγάλη μελέτη δεν την παρακολούθησε κανείς, και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι τα νερά οδηγούνταν με αυτή τη μελέτη σε μια κατοικία. Δύο χωριά παραγωγικά κινδυνεύουν από μια μικρή αστοχία. Η δημοτική αρχή πρέπει να παρακολουθεί τα πάντα, από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα»

Ο κ. Κατσίρης αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή Τζιούμη, λέγοντας ότι καθυστέρησε σημαντικά για τη δημοπράτηση έργων:

«Έκαναν 4 χρόνια να δημοπρατήσουν το ενταγμένο έργο του Πνευματικού Κέντρου, 4 χρόνια για να δημοπρατήσουν το έργο του Παλαιού Δημαρχείου, το Κολυμβητήριο έμεινε κλειστό 3,5 χρόνια. Ανεπάρκεια, αδράνεια, αδυναμία διαχείρισης. Ο δήμαρχος είναι ένα εξαιρετικός γιατρός, αλλά ο Δήμος χρειάζεται τεχνοκράτες. Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται τεχνοκράτες, πρέπει να κοιτάμε τους προϋπολογισμούς μέχρι και την τελική παράδοση. Την πλατεία Αγίου Βασιλείου εμείς θα την ολοκληρώσουμε, θα χρειαστούν συμπληρωματικά χρήματα που θα κληθούν να καταβάλουν οι δημότες». 

Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη μπορεί να αλλάξει τον Δήμο Τρίπολης, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα την 8η Οκτωβρίου.

Video: 

Arcadiaportal.gr Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κατσίρη


9 Σχόλια

Το τζουμεικο έχει ξαμοληθεί να γράφει σ΄ όλα τα site να κατηγορεί, να υβρίζει και από πρόγραμμα τίποτα. Τέλειωστε μ ε την πλατεία ρεεε

Σίγουρα μπορεί να τον αλλάξει το δημο. Προς το χειρότερο όπως και την προηγούμενη φορά. Εσύ απορω πως έμπλεξες με αυτους

Ο Μητσοτάκης δήλωσε καθαρά πριν λίγο στον alpha ότι δεν έχει δώσει υποστήριξη σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο εκτός Αθήνας Πειραιά Θεσσαλονίκης. Όσο κια αν έχουν κρεμαστεί μερικοί από τα τηλέφωνα της ΝΟΔΕ τις τελευταίες ώρες, αυτή η δήλωση σφραγίζει την πορεία σας. Χωρίς τη στήριξη του κόμματος ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

21:37 ειδικά στην Τρίπολη δεν έχει λόγο ο Μητσοτάκης να δώσει στήριξη. Έχει και τους δυο επικρατέστερους υποψήφιους δικούς του. Η Τρίπολη ήδη είναι βαμμένη μπλέ πριν τα αποτελέσματα της Κυριακής. Πιο σιγουράκι δεν υπάρχει.

Τελικά όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι πάνε με το Σμυρνιώτη. Φοβερή ομάδα τελικά!!! Να γλιτώσουμε επιτέλους από Λαγό, Κούρο και θείτσες...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.