Φωτιά: Ελικόπτερα και αεροπλάνα «γλύφουν» τις σκεπές των σπιτιών της Τρίπολης (pics)

Φωτιά: Ελικόπτερα και αεροπλάνα «γλύφουν» τις σκεπές των σπιτιών της Τρίπολης (pics)

Αύγουστος 07, 2023 - 20:41
1 σχόλια

Με αυταπάρνηση, με ηρωισμό, με απόλυτο επαγγελματισμό και με τεράστια αυτοθυσία τα εναέρια μέσα δίνουν την δική τους «μάχη» με τις φλόγες στην χαράδρα του Αγίου Βλάση εκεί που ξέσπασε η φωτιά νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου.

Ελικόπτερα Ericsson και Agusta-Bell, αεροπλάνα PZL (Mielec) και Canader από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά με συνεχόμενες επιχειρήσεις ρίψεων στο σημείο της φωτιάς κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο.

Οι ελιγμοί των ελικοπτέρων και των αεροπλάνων έκοβαν την ανάσα όσων κοιτούσαν προς το σημείο με τα εναέρια μέσα με απίστευτη ακρίβεια πάνω από τα ενεργά μέτωπα και σε πολύ χαμηλό ύψος να ρίχνουν προς την φωτιά.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που τα εναέρια μέσα άγγιζαν κυριολεκτικά και «έγλυφαν» τις σκεπές σπιτιών της πόλης στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν με την μέγιστη συνέπεια προς το σημείο της φωτιάς στο βουνό για να επιχειρήσουν.

Οι Έλληνες πιλότοι των εναέριων πυροσβεστικών μέσων όπως και οι άνθρωποι των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής στο καθήκον με αυτοθυσία την κρίσιμη ώρα.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Είστε μεγάλοι μάγκες. Τέτοια παλικάρια που είδα εγώ σήμερα, μόνο σεβασμό και ευχαριστώ. Οι άνθρωποι έδωσαν την ψυχή τους. Αναρωτιέμαι πόσα έπρεπε να παίρνουν τον μήνα αυτοί οι άντρες που πέφτουν στην κυριολεξία μέσα στις φλόγες; Αυτοί είναι άντρες όχι κάτι φλωρια που κλωτσανε μια μπάλα και το παίζουν σούπερ ήρωες. ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.