Έβγαλε φτερά στο χιόνι ο Αστέρας

Έβγαλε φτερά στο χιόνι ο Αστέρας

Ιανουάριος 07, 2017 - 21:20
4 σχόλια

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2

Στον λευκό αγωνιστικό χώρο από την συνεχή χιονόπτωση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πέντε συνολικά γκολ, πολλές φάσεις, εξαιρετικό και ανατροπές κατά την εξέλιξη του.

Η αρκαδική ομάδα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από το γκολ του Πέκχαρτ στο 35’ έκανε την ανατροπή με τα τέρματα των Στανισάβλιεβιτς  στο 49’ και του Ιγκόρ στο 65’ είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει και πάλι με τον Πέκχαρτ στο 68’ για να έρθει ο Τσουκαλάς στο 81’ να κάνει το 3-2 και να δώσει μία πολύ σημαντική νίκη για τους κιτρινομπλέ.

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πως διαθέτει πολλά αποθέματα ψυχής αντιδρώντας στα εμπόδια που του έβαλε η ΑΕΚ και πήρε την πρώτη του νίκη για το 2017 που πέραν της βαθμολογικής σημασίας θα βοηθήσει παίζοντας τον δικό της ρόλο στο ψυχολογικό επίπεδο για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.

Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλα από τους ηρωικούς φιλάθλους του Αστέρα Τρίπολης που αψήφησαν το κρύο και το χιόνι και βρέθηκαν στις κερκίδες του ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα με τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα για την μεγάλη προσπάθεια τους στο φινάλε.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η πρώτη καλή στιγμή  του αγώνα ήρθε στο 4', με τον Μάσα να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 14' ο Γκάλο έκανε μια σέντρα, ο Ντοναρούμα έδιωξε και ο Γιόχανσον δοκίμασε σουτ με τη μία με την μπάλα να περνάει έξω . Πέντε λεπτά αργότερα  ο Τσουκαλάς δοκίμασε σουτ από μακριά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 26’ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από την εκτέλεση ο Ντίντακ έκανε δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα ποδοσφαιριστών του Αστέρα. Στο 34' η ΑΕΚ απείλησε, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πέκχαρτ κατέβασε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής σουτάροντας ψηλά άουτ.

Στο 36’ η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα με τον   Πέκχαρτ να προλαβαίνει την έξοδο του Ντοναρούμα και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.  Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει στο 38' με το σουτ του Δημούτσου να φεύγει άουτ με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με υπέρ της προβάδισμα. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αστέρας εμφανίστηκε στο γήπεδο αποφασισμένος να πιέσει για την ισοφάριση και τα κατάφερε πολύ γρήγορα. Στο 49' ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή από δεξιά, και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-1 με τον Σέρβο να επιβραβεύει με το γκολ του την πολύ καλή του εμφάνιση.

Στο Αστέρας Τρίπολης άγγιξε την ανατροπή, όταν ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μπάρκα, βλέποντας τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και την τύχη να του γυρίζει την πλάτη στην εξαιρετική του έμπνευση.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 55' όταν μετά από σέντρα του Γκάλο οι Μάνταλος και Πέκχαρτ συνδυάστηκαν μέσα στην κιτρινομπλέ περιοχή με τον αρχηγό της ΑΕΚ να πλασάρει και τον Ντοναρούμα να διώχνει εξ επαφής με τα πόδια. Στο 59' ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ο Ιταλός τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 64' ήταν η σειρά της αρκαδικής ομάδας να απαντήσει στις ευκαιρίες της ΑΕΚ, με τον Γιαννούλη να κάνει πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Μπάρκα να αποκρούει με το ένα χέρι.

Στο 66’ ο Ιγκορ με έναν «κεραυνό» κάρφωσε την μπάλα λίγο κάτω από το παραθυράκι του Μπάρκα κάνοντας το 2-1 για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.  Όμως η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση αφού στο 68’ και πάλι ο Πέκχαρτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντοναρούμα κάνοντας το 2-2. Τρία λεπτά μετά από την ισοφάριση και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να έχει το ψυχολογικό μομέντουμ του αγώνα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Βράνιες. Ο Βόρνιος στόπερ είδε την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Στυλιάρα για αντιαθλητικό φάουλ που έκανε στον Μανιά στη μεσαία γραμμή.

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και απείλησε με τον Μάσα στο 79’ δείχνοντας τι θα ακολουθούσε. Στο 81’ ο Καλτσάς έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Τσουκαλάς με προβολή από κοντά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-2 για τους κιτρινομπλέ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα παίρνοντας έτσι μία πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ Σίλβα, Γιαννούλης Σελίν, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Καλτσάς), Μανίας.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (87' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο), Πέκχαρτ.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Συγχαρητήρια για τη σπουδαία νίκη !! Ομως πάλι μας κοψοχολιάσατε με τα παιδιαριώδη λάθη της άμυνας που παρ΄ ολίγο να μας στοιχίσουν !! Ο προπονητής πρέπει σε κάποιουςι να βάλει μυαλό , αλλιώς σπίτι τους και γρήγορα , γιατί δεν τους φταίει σε τίποτα ούτε η ομάδα ούτε οι φίλαθλοι που έχουν μείνει ακόμα . Εντύπωση δημιουργεί πάντως και η επιμονή των αρμοδίων να χρησιμοποιούν παίχτες που δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα στην ομάδα... Ονόματα δεν λέμε ...

Μπράβο παιδιά του Αστέρα, μάλλον αρχίσατε επιτέλους να ξυπνάτε..... ε ρε τι κάνει το κρύο!

Απολαυστικό παιχνίδι. Χιονισμένο γήπεδο, χιονόπτωση, και τρία παστέλια μαζί με τρεις βαθμούς. Η ομάδα με ένα πραγματικό στόπερ και ένα καλό σέντερ-φορ (έτσι δείχνει) ανέβασε αμέσως απόδοση. Επιτέλους είδα ότι πήραμε και δεύτερο στόπερ για να σταματήσει το ανέκδοτο με τα χαφ που τα βαφτίζαμε στόπερ. Ευτυχώς ο Κουρμπέλης γλύτωσε, πήγαν να την πληρώσουν Χαμντανί, Μπέρτος, Ιγκλέσιας. ΜΕ την προσθήκη και του δεύτερου στόπερ θα δούμε άλλο Αστέρα, προς το πολύ καλύτερο.

Δεν πρόλαβε καλά καλά ο Αστεράκος ο καημενούλης να φέρει μια νίκη και άρχισαν τα παπαγαλάκια.Για κρατάτε μικρό καλάθι γιατί πάλι έρχονται ξινίλες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.