Επιστολή των «Αδέσμευτων» της ΕΛΜΕ στον Τζιούμη: Δεν κλείνουν τα σχολεία σε κάθε περίσταση, κύριε δήμαρχε

Επιστολή των «Αδέσμευτων» της ΕΛΜΕ στον Τζιούμη: Δεν κλείνουν τα σχολεία σε κάθε περίσταση, κύριε δήμαρχε

Φεβρουάριος 08, 2023 - 10:06
19 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, με έκπληξη και προβληματισμό βιώνουμε το κλείσιμο των σχολείων του δήμου Τρίπολης χτες και σήμερα …

Τα καιρικά φαινόμενα δεν δικαιολογούσαν ούτε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, κάτι που συνέβη και πέρυσι, όταν κλείσαμε  με τον φόβο μιας καταιγίδας που δεν έφτασε ποτέ.

Ο  κλάδος των εκπαιδευτικών αναστατώνεται κάθε φορά με τέτοιες αποφάσεις για πολλούς λόγους:

α) Η εντολή  του Υπουργείου Παιδείας για  την σύγχρονη τηλεκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να πάμε στα σχολεία, ούτε κι αυτά  διαθέτουν  τον κατάλληλο εξοπλισμό.

β) Η διδακτέα ύλη δεν καλύπτεται με βάση τα νέα δεδομένα της τράπεζας θεμάτων  και το αναλυτικό πρόγραμμα

γ) Οι μαθητές γνωρίζουν την πραγματικότητα και ακόμα κι αν διαθέτουν τα μέσα τα τεχνολογικά απέχουν, αφού ξέρουν πως θα δικαιολογηθούν οι απουσίες τους.

δ) Αναιρείται ο προγραμματισμός κάθε σχολείου για εργασίες όπως επίδοση βαθμολογίας, διαγωνίσματα, διδακτικές επισκέψεις-δράσεις .

ε) Το κοινωνικό σύνολο απαξιώνει τον κλάδο μας με το σκεπτικό ότι καθόμαστε κι άλλες μέρες.

Υπάρχουν εύκολες λύσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών καιρικών συνθηκών που εφαρμόζονται σε πολλές ορεινές περιοχές: π.χ. άνοιγμα των σχολείων αργότερα στις 9,30 ή 10 με μικρή τροποποίηση του σχολικού προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε τα θύματα αυτών των  αποφάσεων και δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση.
                                        

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

         ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ                                                                          ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

Ετσι απλά για να μάθεις παρακεντέ να τα βάζεις με τους εκπαιδευτικούς "που θέλουν ανοιχτά παράθυρα", και με τους γονείς που πρέπει "να μείνουν τα παιδιά στα ζεστά". Το 15μελές σου να αποφασίζει για τη τυρόπιτα και την εκδρομή σας. Τίποτα άλλο. Γυφτοποιήσατε τα πάντα με την ασχετοσύνη σου.

μεγαλώνουμε τα παιδιά σε γυάλινα κλουβιά ή τα παρκάρουμε...όλα αυτά πάντα με το περιτύλιγμα της φροντίδας...μην αισθανόμαστε και ανίκανοι, γιατί μόνο αυτό μας καίει

Το κοινωνικό σύνολο δεν απαξιώνει τον κλάδο σας στο σύνολο παρά μόνο ορισμένους από εσάς που δεν κάνετε την δουλειά σας με διάφορα προσχήματα

10:41 εσείς την κάνετε τη δουλειά σας; ούτε την γούβα στη στοά Αθανασιάδη δεν μπορείτε να κλείσετε που παίζουν παιδιά και σας έχει κράξει ο κόσμος. Ούτε τα παράνομα σταθμευμένα στα πάρκα δεν διώχνετε, με διάφορα προσχήματα πάντα.

Συγχαρητήρια στους "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ" εκπαιδευτικούς. Ευχάριστη έκπληξη αυτή η ανακοίνωση μέσα στα τραγελαφικά που ζούμε με το κλείσιμο των σχολείων τις τελευταίες ημέρες για το ΤΙΠΟΤΑ. Χτες έκλεισαν με ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΥΣ δρόμους και -1C και σήμερα έκλεισαν με -3C και φυσικά ούτε υποψία χιονιού. Απίστευτες καταστάσεις. Αδιανόητες.

Ο κάθε Δήμος οφείλει να λειτουργεί προληπτικά. Όταν οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονόπτωση & το πρωί υπάρχει χιόνι, η λογική λέει ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, όπως γινόταν πάντα. Ειδικά, τη σημερινή εποχή που τα μαθήματα μπορούν να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, κακώς υπάρχει όλη αυτή η γκρίνια. Και μάθημα γίνεται, για όποιον θέλει και δεν διακινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που κάνουν χιλιόμετρα για να φτάσουν στα σχολεία καθημερινά.

@00:46 - Άλλο πράγμα η χιονόπτωση και άλλο η χιονόστρωση. Αν στην Τρίπολη έκλειναν τα σχολεία κάθε φορά που έχουμε χιονόπτωση, τότε θα έπρεπε να είναι κλειστά 10 ημέρες κάθε σαιζόν. Επίσης δεν γινόταν έτσι ΠΑΝΤΑ. Έτσι γίνεται τα τελευταία 5-6 χρόνια και είναι απαράδεκτο όσο και άστοχο. Χτες δεν είχαμε καν χιονόπτωση, ούτε χιονόστρωση, ούτε ακραίες θερμοκρασίες. Χτες το πρωί στις 8, η θερμοκρασία ήταν -2 με -3C. Πολύ συνηθισμένες θερμοκρασίες για τους κατοίκους της Τρίπολης. Με τέτοιες θερμοκρασίες τα παιδιά μας παίζουν με τις ώρες στο χιονοδρομικό αλλά τα σχολεία μένουν κλειστά;

Επίσης η τηλεκπαίδευση στα περισσότερα σχολεία ΔΕΝ έγινε και δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Είναι η έσχατη λύση και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαίδευση δια ζώσης. Κανένας δεν διακινδυνεύει ΤΙΠΟΤΑ σε καθαρούς δρόμους και με θερμοκρασίες μέχρι και -5 έως -8 ακόμα, που χτες ΔΕΝ είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες. Οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων είχαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΜΟΝΟ κριτήριο, για να μην δυσαρεστηθεί μια μικρή μειοψηφία υπερευαίσθητων γονιών, ενόψει εκλογών.

KOYMOYNIA STOP

Η τηλεκπαίδευση ΕΓΙΝΕ κανονικότατα και αρτιότατα από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν και μπορούν! Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μεταβούν τα παιδιά με την παγωνιά. Όχι όμως και να το πιστώσουμε στο δήμαρχο! Την ίδια απόφαση πήρε όλος ο νοήμων κόσμος και ο ώδε απλώς ακολούθησε! Αυτό είναι το σωστό!

2 όλοκληρα χρόνια και καποιοι δεν καταλαβαν οτι η τηλεεκπαιδευση δεν αποδιδει? ρωτήστε εμάς που εχουμε παιδιά...

Το πόσο χιόνι θα πέσει και αν θα κλείσει ο δρόμος είναι κάτι που το βλέπουμε εκ των υστέρων. Εκ των υστέρων λοιπόν όλοι γινόμαστε προφήτες. Μια χαρά έκλειναν και παλιά τα σχολεία όταν χιόνιζε ή είχε κάποιο ακραίο φαινόμενο. Εκτός και με το παλιά εννοείτε τί γινόταν τη δεκ του 60 τοτε που δεν έγραφε και ο καθένας την αποψη του στο fb και γκρίνιαζε με το κάθε τι. Καταλάβετε ότι υπάρχουν πρακτικά προβλήματα κάθε φορά με τον πάγο στο δρόμο, ότι εκπιδευτικοί και μαθητές δεν μένουν όλοι στα 10 λεπτά από το σχολείο και το πόσο χιόνι θα ρίξει και αν δεν το γνωρίζουμε από πριν.

Άλλοθι δεν μπορεί να αποτελεί το ότι κάποιοι δεν έκαναν. Τηλεκπαίδευση εγινε κανονικοτατα και τη σημερινή εποχή είναι μία επιλογή και λύση όταν υπάρχει κάτι έκτακτο όπως πιθανή χιονόπτωση ή φυσικό φαινόμενο. Δεν χρειάζεται κανείς ούτε να κάθεται μεσα στην παγωνιά ούτε να διακινδυνεύει στο δρόμο με τον πάγο το πρωί.

16:33 πόσο δίκιο έχει ο εκπρόσωπος του 15μελους!! Θα συμφωνήσω μαζί του ειδικά στο "υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα". Αν είναι τα παιδιά να περάσουν από τα έργα στη πλατεία ΑγιοΒασίλη, να τους κυνηγήσουν τα αδέσποτα των γύφτων και να πέσουν σε καμία συμμορία ημεδαπών, καλύτερα τηλεκπαίδευση. Το 60 τίποτα από αυτά δεν υπήρχε στη πόλη. Το 2023 με τζιούμη δήμαρχο θα κλειστούν όλοι μέσα. Φωστήρα παρακεντέ!!

Τα πρακτικά ζητήματα δεν αφορούν την πλ Αγιου Βασιλείου. Αφορούν τους εκπαιδευτικούς που έρχονται από άλλους νομούς και ξεκινάνε ώρες νωρίτερα, όπως και τους μαθητές που έρχονται στην Τρίπολη με taxi ή λεωφορείο και δεν ξεκινούν στις 08:00 από το σπίτι τους. Και επειδή κάποιοι απλά θέλουν να γκρινιάξουν, όταν υπάρχει χιόνι όπως έγινε την Τρίτη και πρόβλεψη χιονιού τις πρώτες πρωινές ώρες, πολύ καλά κάνει ο Δήμος και κλείνει τα σχολεία και ενημερώνει εγκαίρως. Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς όλοι γνωρίζουν τα πάντα.

Το ότι υπάρχουν δρομάκια στην πόλη γεμάτα με πάγο τις πρωινές ώρες το σκέφτεστε; Δεν είναι θέμα χιονιού μόνο, αν τα δρομάκια είναι τίγκα στον πάγκο ακόμα και μέχρι τις 11.

Μάλλον έτυχα στην περίπτωση λοιπόν γιατί και στις δύο περιπτώσεις που γνωρίζω δεν έγινε ούτε μια ώρα τηλε-εκπαίδευσης. Κανένας πάγος δεν υπήρξε πουθενά, ούτε υπήρχε πρόβλεψη για σοβαρή χιονόπτωση. Η εμπειρία μου είναι από την δεκαετία του '80 και λίγο από την δεκαετία του '90. Τα ίδια λένε και άλλοι που έζησαν την δεκαετία του '90. Με τα πόδια περπατάγαμε χιλιόμετρα καθημερινά με πάγο και πολλές φορές και με χιόνι. Επειδή ΚΑΠΟΙΟ παιδί ή ΚΑΠΟΙΟΣ εκπαιδευτικός μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πρόσβαση δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει μάθημα ΟΛΟ το σχολείο. Τι λογική είναι αυτή;

Προσυπογράφω το σχόλιο 23:52 στο συνολό του. 1. Δεν έγινε τηλεκπαίδευση, γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν. Τα δικά μου παιδιά δεν έκαναν. Όποιος την επικαλείται είναι για να αθωώσει τον δήμαρχο που στρίβει δια της εύκολης λύσης του κλεισίματος σχολείων. 2. Όσοι δεν μπορούν να έρθουν να μην έρθουν. Πάντα έτσι γινόταν. Είχαμε συμμαθήτρια που ερχόταν από Φάλανθο και όταν έκλεινε ο δρόμος δεν ερχόταν δικαιολογημένα. Δεν έκλεινε το σχολείο. 3. Δεν υπήρξε χιόνι. Τα περί πάγου είναι γελοιότητες. Τέτοιο πάγο έχει το πρωί κάθε μέρα το χειμώνα στην Τρίπολη. Αν δεν μπορείτε κύριοι, να πάτε σπίτια σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.