ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο Αθηνών «ενοχλούν» τον Κ. Μητσοτάκη

ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο Αθηνών «ενοχλούν» τον Κ. Μητσοτάκη

Αύγουστος 27, 2021 - 09:59
2 σχόλια

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι ναι, ανεξάρτητοι φορείς, όπως η ΕΜΥ, όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία, πρέπει να αποτελούν μέρος της Πολιτικής Προστασίας, και να μην είναι ανεξάρτητοι φορείς. Αυτή είναι η πρότασή μας. Με χαρά να τη συζητήσουμε μαζί σας, να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ ή 8, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συνολικά για την εικόνα της χώρας δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια δομή εντός της Πολιτικής Προστασίας που να ενσωματώνει την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία που το Κράτος έχει ως προς τα προβλεπτικά μοντέλα.»

Αυτή ήταν η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, σχετικά με τους ανεξάρτητους φορείς ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο Αθηνών: να γίνουν μέρος της («επιτυχημένης») και επιτελικής Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις σχετικά με τα μποφόρ των ανέμων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τοποθέτησή του, είχε κάνει λόγο, θυμίζουμε, για ανέμους εντάσεως 6 μποφόρ στο Τατόι και διαψεύστηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο έδωσε 2 μποφόρ.

Άρα, το σημαντικό δεν είναι να λέμε στους πολίτες την αλήθεια, ούτε να αντικρούσουμε με επιχειρήματα τα δεδομένα των μετεωρολόγων που δεν βρίσκονται υπό την πολιτική μας σκέπη, αλλά να μην υπάρχουν αποκλίσεις και διαφορετικές φωνές, ώστε να μην χαλάει το κυβερνητικό αφήγημα.

Επομένως, ανεξάρτητοι φορείς γιοκ.

Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι οι μαρτυρίες των ανθρώπων στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή που κατακάηκε, από την αρχή μιλούσαν για ελάχιστη ένταση του αέρα. Εκτός κι αν το πλήθος παρανοεί, το έχουμε δει βέβαια να συμβαίνει κι αυτό.

Το Αστεροσκοπείο, ως ανεξάρτητος φορέας, ως όφειλε, διόρθωσε τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος μπορεί να μην επικαλέστηκε τον αλήστου μνήμης «στρατηγό άνεμο» του Πολύδωρα στις πυρκαγιές του 2007, αλλά προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ και ότι αυτό δυσκόλεψε τη κατάσβεση.

Θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα με τον κ. Μητσοτάκη: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Είναι, βέβαια, επιτελικά. Σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής...
 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

"Ανάμεσα στους 10 Ευρωπαίους πολιτικούς με τις περισσότερες διαφημιστικές δαπάνες προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Google- ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι μόνο το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη, αλλά και το τρίτο κόμμα πανευρωπαϊκά σε διαφημιστικές δαπάνες." Έτσι χτίζεται η συναίνεση και το αρχηγικό προφίλ. Στην Ελλάδα τα αυγά μπορούν να βαφτούν με πορδές!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.