Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Σάρκα και Οστά» αποκτά το νέο του τμήμα στο Ελληνικό (pics,vid)

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Σάρκα και Οστά» αποκτά το νέο του τμήμα στο Ελληνικό (pics,vid)

Απρίλιος 28, 2022 - 22:15
10 σχόλια

Την Πέμπτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την εκπόνηση των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης για την αξιοποίηση της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Γορτυνίας.

H εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση (Δείτε ΕΔΩ). Έπειτα τον λόγο πήρε  ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής  Οδυσσέας– Ιωάννης Ζώρας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και δηλώνει αισιόδοξος ότι μέσα σε δυο χρόνια θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, «ιστορική».  Τόνισε ότι το νέο παράρτημα του ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου θα έχει τόσο θετικές εκπαιδευτικές αλλά και οικονομικές συνέπειες για το δήμο Μεγαλόπολης. Η προβολή του τόπου θα οδηγήσει στο να δοθούν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης για το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης αλλά και για ζητήματα πολιτισμού. Τέλος, ανέφερε και πάλι ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα της διαδικασίας  και ευχαρίστησε όλους θερμά.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Ευάγγελος Σαπουντζάκης, ο οποίος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του πρύτανη κ.Ανδρέα Μπουντουβη και τη διαβεβαίωση του ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα αφοσιωθεί πλήρως στη συνεργασία του με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος καλωσόρισε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό στο Ελληνικό και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, τ. Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος βρέθηκε επίσης στο Ελληνικό και χαιρέτησε την εκδήλωση. Τόνισε ιδιαίτερα την επιθυμία του να υπάρξει εντός της Μεγαλόπολης κτίριο που θα στηρίζει διοικητικά και επιχειρησιακά το πανεπιστημιακό τμήμα του ΕΑΠ. Ενώ προτείνει η Μεγαλόπολη να είναι ο τόπος διαμονής των φοιτητών του τμήματος με αξιοποίηση δημοτικού κτιρίου.

 Τέλος, μικρούς χαιρετισμούς απεύθυναν ο κοσμήτορας του ΕΑΠκ. Καλαβρουζιώτης  ο κ. Γεωργαντάς και ο κ. Χατζηγεωργίου.

Μετά από τους χαιρετισμούς ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης μέσα σε κλίμα χαράς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί εκπρόσωποι τόσο των δήμων Γορτυνίας και Μεγαλόπολης όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Νέο τμήμα στο Ελληνικό Γορτυνίας


10 Σχόλια

Μορφωμένοι άνθρωποι και συμμετέχουν σε ένα «θέατρο του παραλόγου». Οι Μεγαλοπολίτες επειδή δικαιούνται κάποια χρήματα λόγω απολιγνητοποίησης νομίζουν ότι μπορούν να τους χορεύουν όλους στο ταψί. Ζητάνε Τμήμα του ΕΑΠ που παρέχει σπουδές από απόσταση στο Ελληνικό, κτίριο στη Μεγαλόπολη που θα στηρίζει διοικητικά το Τμήμα του Ελληνικού και διαμονή των φοιτητών πάλι στη Μεγαλόπολη. Ας προσγειωθούνε γιατί στο τέλος και τίποτα δεν θα πάρουν από όλα αυτά και τα κονδύλια θα κάνουν φτερά.

Από ότι βλέπω με τις φωτο που έχετε ανεβάσει στο άρθρο , μπόρεσα και διέκρινα 4 κυρίες , από τις οποίες η μια συμμετέχει στην όλη διαδικασία . Το απόλυτο της ανδροκρατίας .

Απαράδεκτη πρωτοβουλία και εκδήλωση που ανήκει στον προηγουμενο αιώνα, τόσο ως προς τη μορφή όσο και ως προς το περιεχόμενο, σε πολιτικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, και πνευματικό επίπεδο. Τραγικοί όλοι τους, παίζουν με τη νοημοσύνη μας στις πλάτες των αφελών εντόπιων παραγόντων. Νοοτροία, αισθητική και πρακτικές που έχουν οριστικά απαξιωθεί στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού, αναβιώνουν για να υμνήσουν τον Μέγα Καίσαρα Νίκα και τα υπόλοιπα ανθρωπίδια που τον περιστοιχίζουν. Αρκάδες και Μεγαλοπολίτες, συνέλθετε!

Γγνωρίζετε τι είναι το ΕΑΠ? Για ποια διαμονή φοιτητών μιλάτε και μιλάνε όλοι επώνυμοι και ανώνυμοι? Τέσσερις φορές το χρόνο για μία ημέρα θα έρχονται φοιτητές. Είναι εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο.

Αέρας κοπανιστός, εκδούλευση στον μετρ των δημοσίων σχέσεων κύριο Τίποτα, τώρα που έκλεισε ο Μπίρης!

Αντί η χρεοκοπημένη Ελλάδα να κλείνει περιττά και χωρίς αντικείμενο πανεπιστημιακά Τμήματα, που έγιναν για ρουσφετολογικούς και μόνο λόγους, ακολουθεί αντίθετη πορεία, εγκαινιάζοντας τμήματα χωρίς φοιτητές στο πουθενά και προσβλέποντας έτσι σε ανάπτυξη. Δυστυχώς, με τέτοιες νοοτροπίες τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

H χρεωκοπημένη Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κλείσει τα περισσότερα τμήματα των ΤΕΙ Πειραιά Αθήνας,Θεσσαλονίκης ,Πατρας και πολλα από αυτά να μεταφερθούν στην παραμεθόριο για να έχουν ζωή όλες αυτές οι ξεχασμένες περιοχές ,αλλά είναι τέτοια τα συμφέροντα από καθηγητές και φοιτητικες πολιτικές παρατάξεις και φοιτούν εκεί παρα πολλές χιλιάδες φοιτητές

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.