Ελ. Καρούντζου: Ο Δήμος Τρίπολης δεν δουλεύει μόνο για τα καταστήματα, είναι για τον λαό

Ελ. Καρούντζου: Ο Δήμος Τρίπολης δεν δουλεύει μόνο για τα καταστήματα, είναι για τον λαό

Μάρτιος 19, 2024 - 20:56
16 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συνεδρίασε την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου κατ' αρχάς συνεχάρη όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στις γιορτές της Αποκριάς στηρίζοντας τα έθιμα του τόπου μας και υπενθύμισε στον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη τη συζήτηση που είχαν σε προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με τη στήριξη των συλλόγων, ζητώντας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να προβληθούν οι δράσεις τους.

Ύστερα, αναφέρθηκε στο αίτημα των καταστημάτων εστίασης στον Δήμο, με μικρό κόστος, όπως είπε, διότι το μεγάλο κόστος θα στηριζόταν από αλλού, για μια δράση στην πλατεία Πετρινού το βράδυ του Σαββάτου της Αποκριάς. Τα μαγαζιά θα έκαναν ένα πάρτι, όπως είπε, και βρήκαν τη δυνατότητα να καλυφθεί το κόστος, και αυτό που έμενε, ήταν τα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική, 500-600 ευρώ, συν το ρεύμα. Ο κ Παπαδημητρίου ρώτησε αν αληθεύει αυτό που είπε, ή αν συνέτρεξε κάτι άλλο και δεν έγινε η εκδήλωση.

Η κυρία Ελένη Καρούντζου απάντησε ότι έτσι έγινε, αλλά δεν μπορούσε ο Δήμος να κάνει εκδήλωση. «Μου έστειλε ο Σύλλογος Καφε - Εστιατόρων ένα αίτημα, αλλά δεν είναι μόνο τα καταστήματα της πλατείας Πετρινού. ήθελαν και τα άλλα καταστήματα να δώσουμε DJs αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Δεν μπορεί ο Δήμος Τρίπολης να δουλεύει μόνο για τα καταστήματα. Ο Δήμος Τρίπολης είναι για τον λαό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε εκδήλωση για μερίδα ατόμων. Άλλωστε, εκδηλώσεις έγιναν, δώσαμε 65.000 ευρώ. 

Έχουμε τόσες εκδηλώσεις στην πλατεία Πετρινού μπροστά μας, τα καταστήματα δεν μπορούν να έχουν κανένα παράπονο. Δεν είναι μόνο το κόστος για τα πνευματικά δικαιώματα. 

Ο κ. Κώστας Τζιούμης είπε: «Στο καρναβάλι ήρθε διπλάσιος αριθμός συμμετεχόντων από ό,τι πέρυσι. Ο κ. Παπαδημητρίου ήταν αντιδήμαρχος όταν αποφάσισε η διοίκηση του αείμνηστου Παυλή να μην γίνεται καρναβάλι στην πόλη μας και τώρα κάνει παρατηρήσεις. Οι καταστηματάρχες ήρθαν τελευταία μέρα και ζήτησαν να κάνουν εκδήλωση. Είχε περάσει η μελέτη για τις Απόκριες, άρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τελευταία στιγμή, και αφού θα έκαναν εκδήλωση και θα πλήρωναν το 80%, γιατί δεν έβαζαν και τα υπόλοιπα; Αυτά είναι προφάσεις. Την Κυριακή το βράδυ έκαναν κάποια καταστήματα μόνα τους πάρτι. Δεν πουλάνε ποτά μόνο στην πλατεία Πετρινού, αλλά και αλλού. Ο Δήμος αυτό που είχε να κάνει, το έκανε. Δεν θα κάνει ο Δήμος για δύο - τρία καταστήματα κάτι ξεχωριστό».

Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε στην κυρία Καρούντζου λέγοντας: «Αυτό με ξεπερνά. Από μόνη σας παραδεχτήκατε ότι δαπανήσατε 60.000 ευρώ, για την πλατεία Άρεως, τα 40.000 ευρώ για μια συναυλία. Βλέπω ότι το Σάββατο θα είχαμε μία δυνατότητα να καλυφθεί άλλη μία δράση, το 80% του κόστους θα είχε καλυφθεί από αλλού, και εσείς αρνηθήκατε στο να έχετε το Σάββατο το βράδυ άλλη μία δυνατή εκδήλωση στην πόλη και να κρατήσετε τον κόσμο. Για 1.000 ευρώ; Ενίσταμαι. Την Τσικνοπέμπτη πήγατε να ζητήσετε χορηγία 300 ευρώ στα μαγαζιά της πλατείας Βαλτετσίου που έχουν πεθάνει. Τώρα έγινε ό,τι έγινε, αλλά να το δείτε. Από εδώ και στο εξής, δυστυχώς θα ελέγχουμε πιο αυστηρά και τα οικονομικά».

Ο κ. Τζιούμης είπε: «Να ελέγξετε όσες φορές θέλετε τα οικονομικά. Αυτά τα κολπάκια δεν περνάνε σε μένα. Έχει ενδιαφέρον ότι βρήκε να πει ο κ. Παπαδημητρίου κάτι για τις απόκριες. Δύο - τρία καταστήματα έθεσαν το συγκεκριμένο θέμα. Χιλιάδες άνθρωποι διασκέδασαν στο καρναβάλι, και στην εκδήλωση μετά, και δεν βρήκε και τον χρόνο να έρθει έστω στις εκδηλώσεις του Δήμου. όλα τα καταστήματα δούλεψαν και είμαστε ικανοποιημένοι. Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». 

 


16 Σχόλια

"τα κολπάκια δεν περνάνε σε μένα" - "όποιου δεν του αρέσει να φύγει" - "ως εδώ και μη παρέκει" και πολλά άλλα τέτοια με την υπεροψία και το τουπέ στο ταβάνι. Ποιος είσαι ρε μεγάλε, ο γιός του παρταόλα είσαι;

Έχει δίκιο ο Δήμαρχος δεν θα κάνει για 2-3 μαγαζιά αλλά για ένα ;) έκανε κάτι ξεχωριστό χειμώνα καλοκαίρι

Συνχαριτηρια Δήμαρχε πάντα τέτοια έδωσες ζωή στην πόλη. Οσω για τα μαγαζιά μην έχουν παράπονο δεν έπεφτε καρφίτσα

Καλά μιλάνε και τα μαγαζιά που κονομάνε από τις εκδηλώσεις του δήμου; Δήμαρχε μαζεψέ τους λίγο που είναι ανεξέλεκτοι

Κρίμα που δεν λειτούργησε η μπουζουκερί << ΠΕΤΡΙΝΟΥ>> ! Γιατί χάθηκαν τόσα ρεζερβέ ; Γαρύφαλα να διανέμει ο Δήμος και να παρέχει λουλουδούδες !

Οι καταστηματάρχες της Πέτρινου δεν κάνουν πρόταση για κανονιστική καλύτερα ! Γιατί έγινε γαργάρα το θέμα ; Μπουζούκια θέλουν ; Αυτό είναι το φλέγον θέμα ; Η μήπως τα πνευματικά δικαιώματα ; Ζητούν να γίνει υπαίθρια μποζουκερί η πλατεία ; Και να τα παίρνουν στις πλάτες μας και στις πλάτες των υπολοίπων επιχειρήσεων ;

δλδ τα υγειονομικου της πλατειας πετρινου ηθελαν να πληρωσει ο δημος τους DJ ,δλδ εμεις οι δημοτες να πληρωσουμε,τη στιγμη που τα ιδια καταστηματα εχουν DJ για να λειτουργησουν? ρε πατε καλα ?καλα εκανε ο δημαρχος και ειπε οχι

κ.ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ Ο Δημος ΤΡΙΠΟΛΗΣ ειναι ΣΔΙΤ για τους ΠΟΛΙΤΕΣ ????????? Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ

Κάποτε ΣΕΧΙΩΤΗΣ, τώρα ΤΖΙΟΥΜΗΣ. Πως ήταν η Τρίπολη και πως έγινε, από πόλη χωριό.

"Τα κολπάκια δεν περνάνε σε εμένα"!!! ωραίος δημόσιος λόγος !!! εξαιρετική παιδεία και επίγνωση θέσεως!!! Αμ ο προφορικός λόγος αγαπητέ δεν είναι γραπτός να στον γράφουν καθηγητάδες με χρήση αρχαίων ρητών. Ο προφορικός είναι μπαγάσας και σε εκθέτει. Βγάζει προς τα έξω το μέσα σου, την έπαρσή σου, την αλαζονεία σου, την τζάπα μαγκιά σου!!! Συνέχισε ...

Επίπεδο καφενείου χρόνια τώρα κι ο κατήφορος συνεχίζεται. Αλαζονεία, υπεροψία, κόμπλεξ και θράσος μαζί και τελευταία που έχει απασφαλίσει αποκαλύπτεται και ο γνωστός τσαμπουκάς μαζί με όλα τα άλλα προσόντα του γνήσιου πασόκου τραμπουκόμαγκα χωρικού που κρύβει μέσα του.

να συνγχωρας τον Τακη το Χλεπα που τον στειλατε αδιαβαστο...... αλλιως θα ησουν εκτος Helen μας

τον οποίο Τάκη πολύ εύκολα χρησιμοποίησαν στην υπόθεση ΚΕΔΗΤ και μετά πέταξαν σαν λεμονόκουπα

Προχώρα Δήμαρχε αλαξετα όλα κάνε τα έργα σου κοίτα μπροστά και άστους να κοιτάνε την πλάτη σου ξύδι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.