Εκλογές 2023: Η Απογραφή θα στερήσει μία βουλευτική έδρα στην Αρκαδία;

Εκλογές 2023: Η Απογραφή θα στερήσει μία βουλευτική έδρα στην Αρκαδία;

Ιούλιος 22, 2022 - 10:54
1 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Τα αποτελέσματα της Απογραφής 2021 είναι εξαιρετικά απογοητευτικά για τον νομό Αρκαδίας, αφού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 19 Ιουλίου, ο πληθυσμός της μειώθηκε για ακόμα μία φορά.

Αναμενόμενο και λογικό. Εκτός από την σοβούσα οικονομική κρίση επί δεκατρία χρόνια, η Πολιτεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, προκειμένου να ενισχύσει όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να προσελκύσει νέους κατοίκους. Αυτό θεωρούμε ότι είναι και το σημαντικότερο, τελικά. Να έρθουν νέοι κάτοικοι και βεβαίως οι νέοι να μπορούν να ζήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

Υπάρχει, όμως, και άλλη μία παράμετρος, η οποία προκαλεί προβληματισμό, αν όχι ανησυχία στα κόμματα.

Και τούτο διότι η Αρκαδία ενδέχεται να χάσει μία βουλευτική έδρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα... «μιλήσει» πριν από τον Δεκέμβριο. Και τούτο διότι τότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία και θα ανακοινωθούν τα οριστικά δεδομένα της ψηφιακής απογραφής.

Να διευκρινίσουμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ανακατανομή εδρών, μέσα σε έναν χρόνο από την τελευταία απογραφική πράξη. Πηγές από το Μαξίμου εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πορευτεί στις εκλογές το 023 βάσει της νέας απογραφής.

Άρα, θα αλλάξει και ο εκλογικός χάρτης.

Έδρες χάνουν η Α’ Αθηνών, η Κοζάνη, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα και η Αρκαδία, αφού σε αυτές τις περιοχές ο πληθυσμός μειώθηκε σε όλους τους Δήμους.

Προς το παρόν όλα είναι ρευστά. Το σημαντικό είναι ότι η Αρκαδία ερημώνει και δεν γίνεται τίποτα για να αντιστραφεί η κατάσταση.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΣΤΕΡΗΣΕΙ- ΔΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.