Εκκίνηση για τον 2ο Μαινάλειο δρόμο στο ιστορικό οροπέδιο της Αραχαμίτας (pics)

Εκκίνηση για τον 2ο Μαινάλειο δρόμο στο ιστορικό οροπέδιο της Αραχαμίτας (pics)

Οκτώβριος 18, 2020 - 12:05
0 σχόλια

Το Suomen Ateenan Institutti, δηλαδή η εν Αθήναις αρχαιολογική σχολή της Φινλανδίας, ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», ο Σύνδεσμος των Ασεατών της Αθήνας, ο Σύνδεσμος Αραχαμιτιωτών Αθήνας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Ασέας πραγματοποίησαν τον δεύτερο Μαινάλειο αγώνα δρόμου. 

 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10:30 και η κυκλική διαδρομή μήκους 14χλμ κινείται κυρίως επί ασφάλτου και θεωρείται βατή. Διαβαίνει από τα χωριά Ασέα (υψόμετρο 788), Αθήναιο (υψ: 700), Κεραστάρη (υψ: 760) και Αραχαμίτες (υψ: 747). 

Με τον Μαινάλειο δρόμο οι διοργανωτές στοχεύουν στην ανάδειξη του μικρού σε έκταση τόπου αλλά πλούσιου σε παραγωγή αγαθών, σε αρχαιολογικά ευρήματα, κοκ.

 

Να αναφέρουμε ότι εξελίσσεται η ανασκαφή στη θέση «Αγία Παρασκευή» όπου το 2006 εντοπίστηκε παραλληλόγραμμο οικοδόμημα. Οι ευρεθείσες επιγραφές προιδεάζουν ότι πρόκειται για το ιερό της Λυκοάτιδας Αρτέμιδας και αποδεικνύουν ότι η πόλη Λυκόα βρισκόταν εκεί… Ετσι υπάρχει μερική ανασύνθεση της τοπογραφίας: η κοιλάδα των Αραχαμιτών ταυτίζεται με την κοιλάδα του Μαινάλου. Το όρος «Αγιος Ηλίας» ονομαζόταν Μαίναλος και βέβαια στην πορεία του χρόνου έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη την οροσειρά της κεντρικής Πελοποννήσου. 

Δείτε την ανάρτηση και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από την κυρία Κόκκορη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης .ΕΔΩ

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.