Εγκυμονούν κινδύνους οι παιδικές χαρές της Τρίπολης; (photos+video)

Εγκυμονούν κινδύνους οι παιδικές χαρές της Τρίπολης; (photos+video)

Απρίλιος 21, 2015 - 09:26
4 σχόλια

Αυτοψία του Arcadia Portal για την κατάσταση που βρίσκονται οι χώροι που παίζουν τα μικρα παιδιά

στην περιοχή της Δεξαμενής

Τη λύπη έφερε η παιδική χαρά για την οικογένεια ενός μικρού αγοριού πέντε ετών στα Ιωάννινα. Το αγοράκι ακρωτηριάστηκε, αφού ο αντίχειράς του πιάστηκε ανάμεσα στην ξύλινη σανίδα και στη λαμαρίνα που είχαν κενό μεταξύ τους, στην καινούρια τσουλήθρα του πάρκου Κουραμπά.

Αν και το έργο μόλις είχε παραδοθεί, αυτή η κακοτεχνία στοίχισε σε ένα μικρό παιδί έναν ακρωτηριασμό. Το αγοράκι πέρασε κρίσιμες ώρες στο χειρουργείο, ενώ οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα αν η επέμβαση συγκόλλησης του δακτύλου του είναι επιτυχής.

Το περιστατικό αυτό έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της σωστής συντήρησης των παιδικών χαρών, των μικρών ή και μεγαλύτερων χώρων παιχνιδιού και χαράς για τα μικρά παιδιά. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα νεοπαράδοτο έργο με κακοτεχνίες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, η αμέλεια στη συντήρηση των παιχνιδιών στις παιδικές χαρές εγκυμονεί κινδύνους για τους μικρούς επισκέπτες.

Το ArcadiaPortal επισκέφθηκε τις παιδικές χαρές της Τρίπολης, που γεμίζουν καθημερινά με μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν επικίνδυνα σημεία. Σημειωτέον ότι συχνά οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης αναφέρονται στη μεταφορά κονδυλίων από τα χρήματα που προορίζονται για την επισκευή και συντήρηση των παιδικών χαρών, προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών για τα παιδιά, διότι όχι μόνο τα παιχνίδια των παιδικών χαρών παρουσιάζουν φθορά από τη χρήση και χάνουν τη στατικότητά τους, αλλά και οι ίδιοι οι υπαίθριοι αυτοί χώροι πρέπει να ελέγχονται τακτικά. 

Nα υπενθυμίσουμε ότι το 2014 είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στους δήμους όλης της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε έργα βελτίωσης των παιδικών χαρών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σε πλήρη εγκατάλειψη, που κρύβει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, βρίσκεται η παιδική χαρά στην πλατεία Κανέλλου Δεληγιάννη στην Τρίπολη.

Η κατάσταση που επικρατεί στην τσουλήθρα και στις κούνιες είναι απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τραυματιστούν μιας και δεν έχει γίνει απολύτως καμία συντήρηση ή επισκευή.

Επίσης σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται και η παιδική χαρά στην περιοχή της Δεξαμενής, όπου τα όργανα είναι σε κακή κατάσταση αλλά υπάρχουν και ανοιχτά φρεάτια τα οποία μπορούν να «ρουφήξουν» τα ποδαράκια των παιδιών.Επίσης, στην άκρη της παιδικής χαράς υπάρχουν πεταμένα ρούχα κουρελιασμένα τα οποία εκδηλώνουν κίνδυνο καθώς υπάρχουν ενήλικοι πιθανότατα αλλοδαπής υπηκοότητας οι οποίοι κοιμούνται στο σημείο.

Επόμενη παιδική χαρά λίγα μέτρα πιο κάτω στην οδό Κρήτης, βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση μια παιδική χαρά η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι απαγορευτική για τις εξορμήσεις των παιδιών. Και όλα αυτά σε μια εποχή του χρόνου που ο καιρός έχει βελτιωθεί αρκετά και η μέρα έχει μεγαλώσει, δηλαδή την εποχή που οι παιδικές χαρές θα πάρουν ξανά ζωή.

Οι κούνιες είναι απαγορευτικές για τα πιτσιρίκια, που τώρα που φτιάχνει ο καιρός θα θέλουν να εξορμήσουν στην παιδική χαρά.Πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες επιδιόρθωσης η αντικατάστασης των χαλασμένων εξαρτημάτων, για να μην δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί.

Επόμενη παιδική χαρά η οποία συμπεριλήφθηκε στο ρεπορταζ είναι εκείνη που βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η λεγόμενη και παιδική χαρά με το τρενάκι. Αν και η συγκεκριμένη έχει επισκευαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχουν κάποιες μικρές φθορές αλλά η επικινδυνότητα σε αυτή τη συγκεκριμένη έγκειται ακριβώς στο τρενάκι το οποίο δελεάζει τα παιδιά να σκαρφαλώσουν σε αυτό και να κρεμαστούν, βάζοντας έτσι την υγεία και την ακεραιότητά τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Nα μην παραλείψουμε την παιδική χαρά στο Άλσος Αγίου Γεωργίου, η οποία είναι πάρα πολύ παλιά και, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η τσουλήθρα στο τέλος της είναι κατεστραμμένη και επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Είναι προφανές ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι αυτή που προέχει. Το ζήτημα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών για την ασφάλεια των ανηλίκων λοιπόν είναι μείζονος σημασίας, καθώς κατά καιρούς πολλά είναι τα ατυχήματα τα οποία διαπιστώνονται και ίσως αυτή η απόφαση να έρχεται και λίγο καθυστερημένα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκυμονούν κινδύνους οι παιδικές χαρές της Τρίπολης;


4 Σχόλια

Στην παιδική χαρά με το τραινάκι, η επικινδυνότητα δεν εντοπίζεται μόνο στο τραινάκι. Αρκεί να δει κανείς τα πατήματα στην κουνιστή γέφυρα που έχουν σπάσει ή ξεκολλήσει σε ορισμένα σημεία. Επίσης ανάμεσα από τις κούνιες και την μικρή τσουλήθρα έχει αποκαλυφθεί λόγω φθοράς μέρος του πλαστικού δικτυωτού πράσινου υποστρώματος όπου μπορεί πολύ εύκολα να σκοντάψουν και να πέσουν τα παιδιά μας. Επίσης γιατί θα πρέπει να συντηρούνται οι παιδικές χαρές μόνο όταν ανοίγει ο καιρός αφού χρησιμοποιούνται όλο τον χρόνο; (ρητορική η ερώτησις). Ένα θέμα το οποίο επίσης πρέπει να θηγεί είναι το θέμα της φύλαξης και αστυνόμευσης. Τέλος γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με την κατάσταση των δομών μόνο όταν προκύπτει ατύχημα και όχι σε συστηματική βάση ;; (επίσης ρητορική η ερώτηση) Καλημέρα σε όλους!

Θα κάνετε πολλές ερωτήσεις ακόμα, αλλά απάντηση δεν θα πάρετε από κανέναν. Κρατήστε για καλό και για κακό τα παιδιά σας στο σπίτι και μην ψάχνετε άκρη με άχρηστους και ανεύθυνους!

Η παιδικη χαρα στην κρητης και τρικορφων ειναι σε καταπατημενο οικοπεδο απο τον δημο επι εποχης σωτηροπουλου χωρις να ρωτηθει κανενας οταν πηγαν οι περιοικοι και ζητησαν ενα φως μια επισκευη επι σμυρνιωτη τους ειπαν οτι το οικοπεδο ειναι ιδιωτικο και δεν μπορουν να επεμβουν οποτε καταλαβανετε υποψιν απο τους ιδιοκτητες κανενας δεν ζητησε το παραμικρο απο χρηματα. η τιποτε αλλο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.