Δύο νέοι γκραφιτάδες από το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα αποκαλύπτουν (pics)

Δύο νέοι γκραφιτάδες από το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα αποκαλύπτουν (pics)

Μάρτιος 12, 2021 - 20:00
5 σχόλια

«Η αγάπη έπρεπε να είναι ο ιός που μεταδίδεται σε όλους»

Ο Γιώργος Ορφανός από τα Πούλιθρα και η Έλλη Γολεγού από το Λεωνδίο σχεδιάσαν με σύνθημα «η αγάπη έπρεπε να είναι ο ιός που θα μεταδίδεται σε όλους».  Σχεδίασαν ένα εξαίσιο γκράφιτι πολύ επίκαιρο που αναπαριστά ένα αγόρι και ένα κορίτσι να δίνουν ένα φιλί αγάπης, χωρίς όμως να αποχωρίζονται την μάσκα τους.

Η ‘Ελλη και ο Γιώργος μας μίλησαν για τη δουλειά τους και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν σε αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Ο Γιώργος Ορφανός, κατάγεται από τα Πούλιθρα έχει τελειώσει Αρτοποιεία-Ζαχαροπλαστική και απασχολείται  στον κλάδο του τουρισμού.

Η Έλλη Γολεγού, είναι από το Λεωνίδιο και σπουδάζει Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Και οι δυο ασχολούνται αρκετά με τον κλάδο της τέχνης, μιας η Έλλη ζωγραφίζει πίνακες και δημιουργεί τα δικά της σχέδια, ενώ ο Γιώργος εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται και με τη μουσική.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να σχεδιάσετε αυτό το ζευγάρι σε γκράφιτι;

Γιώργος: Ήταν μια ιδέα που είχα αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Η αφορμή ήταν το σύνθημα "η αγάπη έπρεπε να είναι ο ιός που μεταδίδεται σε όλους", ένα σύνθημα που είχα ακούσει μέσα στην καραντίνα (δεν είναι δικό μου) και μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον. Παλαιότερα Graffiti που είχα δημιουργήσει στο σχολείο σβήστηκαν, γιατί έπρεπε να γίνει ανακαίνιση του χώρου, έτσι, όταν έμαθα πως δεν υπάρχουν πια, είπα πως είναι η ευκαιρία να βρω ένα νέο σχέδιο να δημιουργήσω στο σχολείο.

Γνώριζα την Έλλη από το σχολείο και ήξερα πως ασχολείται με τη ζωγραφική. Θα χρειαζόμουν σίγουρα τη βοήθεια της, οπότε της ζήτησα να έρθει μαζί μου. Της είπα την ιδέα μου, μιλήσαμε λίγο για το σχέδιο και το επόμενο βράδυ αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε!

Έλλη: Ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία, όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όπως εγώ γνώριζα ότι ο Γιώργος ασχολείται με την ζωγραφική και έχει μεγάλο ταλέντο σε αυτό, έτσι και αυτός γνώριζε ότι ασχολούμαι και εγώ με αυτόν τον τομέα. Όταν επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να συμμετέχω και εγώ σε αυτό το έργο, δέχτηκα αμέσως, αφού ήθελα να δω μέχρι  που θα μπορούσε να φτάσει αυτή μας η συνεργασία.

Η επιλογή του χρώματος σε άσπρο - μαύρο είναι τυχαία επιλογή;

Γιώργος: Η επιλογή του χρώματος δεν είναι τυχαία, βασίστηκε σε ένα σχέδιο που είχα δει στο εξωτερικό και ακόμα ένας λόγος είναι πως ήθελα να δώσω περισσότερο νόημα στο μήνυμα που εκφράζει το σχέδιο, πάρα στο σχέδιο σαν ζωγραφιά.

Μέσα σε πόσες ώρες καταφέρατε να ολοκληρώσετε το γκράφιτι;

Το σχέδιο τελείωσε μέσα σε 4 ώρες περίπου και άλλες 3 ώρες χρειάστηκε για να προσθέσουμε χρώμα.

Γιατί σε τοίχο σχολείου;
Το σχέδιο αποφασίσαμε να γίνει στο σχολείο, γιατί είναι ένας χώρος που μπορεί να περάσει ιδέες, μηνύματα και απόψεις σε παιδιά, παιδιά που αργότερα ίσως μέσα από το σχέδιο μας, πάρουν τη σπίθα να δημιουργήσουν  τις δικές τους απόψεις μέσα από τις δικές τους ασχολίες.

Έλλη, είναι το πρώτο σου γκράφιτι σε δημόσιο χώρο;

Ναι, είναι το πρώτο μου Graffiti σε δημόσιο χώρο, αν και στο παρελθόν οι ζωγραφιές μου έχουν έρθει ξανά σε επαφή με τον κόσμο, μέσα από μια έκθεση που είχα κάνει εδώ στο Λεωνίδιο στον Πύργο του Τσικαλιώτη.

Γιώργο, τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να σχεδιάσεις το γκράφιτι της αγάπης;

Όπως προανέφερα, αυτό που με παρακίνησε να σχεδιάσω το συγκεκριμένο σχέδιο, ήταν το σύνθημα "η αγάπη έπρεπε να είναι ο ιός που μεταδίδεται σε όλους". Όχι, δεν είναι το πρώτο, είχα δημιουργήσει κι άλλα, πάλι στο σχολείο, όταν ακόμα ήμουν μαθητής.

Ποιο το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους νέους είναι ερωτευμένοι στα χρόνια του κορωνοϊού.

Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους νέους είναι ότι, όσο δύσκολες κι αν γίνονται οι καταστάσεις που ζούμε, όσο κι αν περιορίζεται η επαφή, πρέπει πάντα να αναζητούμε την αγάπη. Την αγάπη μέσα από κάθε είδους πράξη, από ένα φιλί, όπως στο σχέδιο, μέχρι την αγάπη που εκφράζει μια φιλία, εκφράζει η οικογένεια, εκφράζει μια ολόκληρη κοινωνία. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι.. περίεργοι, αυτό που θα θέλαμε να πούμε στον κόσμο είναι, να μην ξεχνάει την αγάπη.. ο κορονοιός κάποια στιγμή θα τελειώσει, η αγάπη δεν πρέπει ποτέ!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά που μας βοήθησαν εκείνη την ημέρα και να στείλουμε αμέτρητη αγάπη σε όλους όσους μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν...

 

Έφη Καστραντά

 

 


5 Σχόλια

Μπράβο ρε παιδιά! Επιτέλους και κάτι που αξίζει και δεν είναι μουντζούρες στους τοίχους

Πάρτε παράδειγμα (γκραφιτάδες) της Τρίπολης και μετά κάντε τις δικές σας ζωγραφιές μα άδεια από τους ιδιοκτήτες των τοίχων..

φιλιά με μάσκα που είναι το σύμβολο της υποταγής. α ρε ελληνική νεολαία. μόνο ο εύρυτος έχει μυαλό τελικά.

@9:20 Συμβολική είναι η ζωγραφιά των φιλιών με τη μάσκα βρε μπετόν ΑΡΜΕ που βγήκες να γράψεις τη λαλακία σου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.