Δυναμική κινητοποίηση στη Γενική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη (vid)

Δυναμική κινητοποίηση στη Γενική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη (vid)

Δεκέμβριος 12, 2017 - 13:24
8 σχόλια

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να κινητοποιούνται «για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και να σταματήσουν τη λαίλαπα των μνημονικών μέτρων, που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει».

Κάλεσμα απέστειλε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη.
Την ίδια μέρα στην Τρίπολη βρέθηκε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Καλομοίρης Γρηγόρης ο οποίος μίλησε για την απεργία.

Ο κ. Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, κατά την παρουσίαση του κ. Καλομοίρης, ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν το «παρών» στη γενική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης στις 10:30.

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Η απεργία σηματοδοτεί παρά πολλά, γιατί έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο

Έπειτα ο κ. Καλομοίρης είπε: «Μπροστά μας έχουμε μια πανεργατική απεργία που γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο μετά από 7 χρόνια μνημονιακής λεηλασίας που έγιναν σε συνεργασία με τους θεσμούς το ΔΝΤ και του δανειστές».

Όπως επεσήμανε, η απεργία γίνεται για να αποτραπεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων της 3ης  αξιολόγησης που οδηγούν σε ένα ακόμα ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.
Μεταξύ άλλων, μίλησε για την τροπολογία που αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις «Η τροπολογία αυτή έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση το βράδυ θέλησε να περάσει μια τροπολογία με την οποία ήθελε να κατάπνιξη την απεργία αλλά μετά από αντιδράσεις αναβλήθηκε, αλλά πιστεύουμε ότι θα επαναληφθεί προς ψήφιση».

Τέλος, τον λόγο έλαβε η πρόεδρος των εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου, σημειώνοντας για ακόμα μία φορά τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και για πρώτη φορά δεχόμαστε τόσο μεγάλο πλήγμα εμείς οι εργαζόμενοι. Το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.000 άτομα στην Υγεία. Δεν είναι προσλήψεις αυτές των 5 μηνών. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πολύ μικρό μέρος εργαζομένων και στο Παναρκαδικό συμβαίνει να έχουμε συμβάσεις έργου από τον ΟΑΕΔ που λήγουν. Ζητούμε την ανανέωση των συμβάσεων γιατί οι δυνάμεις θα καταρρεύσουν. Ζητούμε την ένταξή μας στα βαριά και ανθυγιεινά».
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δυναμική κινητοποίηση στη Γενική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Ο ρε παιδιά των κομμάτων, προσπαθείτε να μας σπρώξτε σε απεργία για να ωφεληθούν και πάλι τα κόμματα; ο νοών,νοεί το!

19.05 ΝΟΕΙΤΩ, ρε τούβλο! Αφού δεν τα ξέρετε τα γ@μ#μ€να, τί στο διάολο τα γράφετε; Για να το παίξετε ξερόλες; Έχετε δολοφονήσει την ελληνική ορθογραφία, γ@μ# το στανιό μου! Μην ξαναγράψετε ρε φονιάδες! Ουστ, από 'δω!

Ναι στην απεργια της14/12/2017 για τον προυπολογισμο. Ναι στην κατ εθιμον απεργια τον Δεκεμβρη καθε ετους εδω και τριαντα χρονια με συμμετοχη μικροτερη του 8%.(Φετος η συμμετοχη στην απεργια θα ειναι καπως μεγαλυτερη γιατι μαζευουμε ελιες.)

Μετα από 2 χρόνια ξυπνήσανε οι εργατοπατερες.......καλά καλά.....ξανακοιμηθείτε τωρα...

Τους περισσότερους θα τους διόρισε το συριζα και δεν τους νοιαζει πλεον να κατεβουν σε πορειες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.